:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: SCHINDLER'S LIST
PERSBERICHT: SCHINDLER'S LIST
Bron: Universal - Datum: 2013-01-19 - Geplaatst door: Werner
SCHINDLER’S LIST 20th ANNIVERSARY EDITION

Een van de meest bejubelde films aller tijden verschijnt voor het allereerst op Blu-ray vanaf 24 april!

Ter ere van de 20ste verjaardag van deze filmklassieker verschijnt het meesterwerk van Steven Spielberg opnieuw in een digitaal gerestaureerde Digibook edition (Blu-ray + DVD).

Vanuit historisch oogpunt is het een van de belangrijkste films aller tijden. En nu kunt u Schindler’s List beleven als nooit tevoren! Ter ere van de 20ste verjaardag van zijn meesterwerk stelt regisseur en Oscarwinnaar Steven Spielberg namelijk de Blu-ray van Schindler’s List voor, inclusief een aparte DVD met meer dan een uur extra’s en een 16 pagina’s tellend begeleidend boekje. De film verschijnt op 24 april 2013 bij Universal Pictures Benelux. Deze Schindler’s List 20th Anniversary Digibook Edition werd zorgvuldig gerestaureerd op basis van originele filmnegatieven en omgezet in loepzuivere hoge definitie, onder toezicht van Steven Spielberg zelf. De editie bevat bonusmateriaal dat nieuw licht werpt op het verhaal van Oskar Schindler, een lid van de Nazipartij die zijn eigen leven op het spel zette om tijdens de Holocaust dat van meer dan 1.100 Joden te redden.

Schindler’s List, ongetwijfeld een van de aangrijpendste films van onze generatie, vertelt een buitengewoon waargebeurd verhaal over moed en geloof dat ook nu nog weet te inspireren. Spielberg superviseerde persoonlijk de meticuleuze hogedefinitierestauratie van de film op basis van de originele 35mm filmnegatieven, zodat het publiek dit krachtige verhaal met compleet nieuwe ogen kan bekijken.

Bij zijn oorspronkelijke release in 1993 groeide Schindler’s List al snel uit tot een van de meest bekroonde films aller tijden, met twaalf Oscarnominaties en zeven Oscars, waaronder die van Beste Regisseur en Beste Film. De film leverde ook Oscars op voor componist John Williams (E.T., Star Wars), scenarist Steven Zaillian (Gangs Of New York, Mission: Impossible), hoofd fotografie Janusz Kaminiski, art directors Allan Starski en Ewa Braun, filmmonteur Michael Kahn en producers Gerald R. Molen en Branko Lustig.

Liam Neeson (Taken, Gangs Of New York) werd genomineerd in de categorie Beste Acteur voor zijn portrettering van Oskar Schindler. Met zijn onthutsende vertolking van de wrede Nazicommandant Amon Goeth bevestigde Ralph Fiennes (The English Patient, de Harry Potter-films) niet alleen dat hij een ster zou worden, maar sleepte hij een nominatie voor Beste Mannelijke Bijrol in de wacht, evenals meervoudig Oscar-winnaar Ben Kingsley (Gandhi, Hugo) als Schindlers joodse boekhouder, Itzhak Stern.

De historische release van Schindler’s List op Blu-ray valt samen met de aanvang van het 20e werkingsjaar van de USC Shoah Foundation – Het Instituut voor Visuele Geschiedenis en Opvoeding. Geïnspireerd door zijn ervaringen op de set van Schindler’s List, richtte Steven Spielberg de organisatie in 1994 op om interviews met overlevenden en andere getuigen van de Holocaust op video vast te leggen. Het Visuele Geschiedenisarchief van de USC Shoah Foundation bevat intussen bijna 52.000 persoonlijke getuigenissen. Daarin blikken getuigen die van nabij in aanraking kwamen met de gruwel van de Holocaust terug op hun volledige levensloop, voor, tijdens en na de gebeurtenissen. Middels uitgebreide onderwijsinitiatieven, zoals de IWitness website voor studenten van het lager en middelbaar onderwijs, honderden universitaire lesmodules die – op basis van het archief – onderwezen worden aan universiteiten in de vier windstreken, talloze lerarenopleidingen in meer dan 20 landen, en grootscheepse partnerships voor wereldwijde research, legt de USC Shoah Foundation zich erop toe om zijn Archief voor Visuele Geschiedenis uit te bouwen tot een meeslepende stem voor onderwijs en actie. Spielberg zelf beschouwt de Stichting als het belangrijkste wat hij in zijn professionele loopbaan verwezenlijkt heeft en de directe nalatenschap van Schindler’s List. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op sfi.usc.edu.

SCHINDLER'S LIST 20TH ANNIV EDITION - BRD 2D

De troeven van Schindler’s List 20th Anniversary Digibook Edition Blu-ray:
Blu-ray ontketent de volle kracht van je HDTV en is de beste manier om thuis naar films te kijken, met perfecte hogedefinitiebeeld en –geluid. Een begeleidend boekje van 16 pagina’s met een blik ‘achter de schermen’, zodat u meer te weten komt over de ongelofelijke verhalen rond Spielbergs meesterwerk.

Bonusmateriaal
• Voices from the List: een documentaire met getuigenissen van mensen die dankzij Oskar Schindler de Holocaust overleefden.
• USC Shoah Foundation Story met Steven Spielberg: De regisseur toont hoe het filmen van Schindler’s list hem inspireerde tot het oprichten van de USC Shoah Foundation

Synopsis
Steven Spielberg bewerkte het boek van Thomas Keneally tot een meesterlijke film die het ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal vertelt van de moedige Oskar Schindler (Liam Neeson). Hoewel hij initieel een lid was van de Nazipartij, zette de katholieke Schindler zijn carrière en leven op het spel, en zou hij finaal zelfs bankroet gaan, om tijdens de Holocaust 1.100 Joden aan het werk te zetten en te houden in zijn fabriek van aardewerk. Schindlers joodse boekhouder (Ben Kingsley) speelt daarbij de rol van zijn geweten, terwijl Schindler noodgedwongen zaken doet met een koppige en wrede Amon Goeth (Ralph Fiennes). Vanop het balkon van zijn villa die uitkijkt over een gevangenenkamp, schept deze Nazicommandant er plezier in om joodse gevangenen op gruwelijke wijze om te brengen. Schindler’s List, volledig gefilmd in zwart-wit op locaties in Polen, probeert zeker niet om de gebreken van zijn grootmoedige en onwaarschijnlijke held te verdoezelen, maar wil een ode zijn aan de grootsheid van de menselijke geest in het aanschijn van onpeilbare verwoestingen en tragedies.

Filmmakers
Cast: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathan Sagall, Embeth Davidtz
Director: Steven Spielberg
Screenwriter: Steven Zaillian, based on a novel by Thomas Keneally
Producers: Branko Lustig, Gerard R. Molen, Steven Spielberg
Co-Producer: Lew Rywin
Executive Producer: Kathleen Kennedy
Associate Producers: Irving Glovin, Robert Raymond
Director of Photography: Janusz Kaminski
Production Designer: Allan Starski
Editor: Michael Kahn

Technische informatie Blu-ray
Release: 24 april 2013
Copyright: 2013 Universal Studios. All Rights Reserved.
Speelduur: 3 uur en 16 minuten, Bonusmateriaal op DVD
Layers: BD-50
Beeldverhouding: Widescreen, 1.85:1
Kijkwijzer: R for language, some sexuality and actuality violence
Technische info: DTS-HD Master Audio 5.1, Spaans/Frans DTS Digital Surround 5.1
Ondertitels: Engels SDH, Frans en Spaans
UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron