:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> E1 Entertainment Benelux >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2013
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2013
Bron: E1 Entertainment Benelux - Datum: 2013-02-26 - Geplaatst door: Werner
LOOPER
 

In deze spannende actiethriller Looper staat tijdreizen centraal, het wordt gebruikt door zogenaamde Loopers om mensen uit de toekomst in het heden te vermoorden. Joe (Joseph Gordon-Levitt), is zo'n Looper, een huurmoordenaar. Hij verdient veel geld en leeft een goed leven, totdat hij de enige regel voor Loopers overschrijdt: laat je doelwit nooit ontsnappen, zelfs al ben je het zelf. Op een dag wordt de oudere Joe (Bruce Willis) opgepakt en terug gestuurd naar het verleden, wat volgt is een spannende achtervolging en een zoektocht naar een oplossing om het brein achter het illegale tijdreizen te slim af te zijn.

 

• Door critici bejubelde ingenieuze sci-fi thriller

• 166 miljoen dollar worldwide boxoffice to date

• Met Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt en Emily Blunt in de hoofdrollen

 
Regie: Rian Johnson (speelfilmdebuut)
Cast: Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt

Speelduur: 119 minuten

Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

Releasedatum DVD: 20 maart 2013
Releasedatum Blu-ray: 20 maart 2013
 

THE POSSESSION

 

In 2004 wordt op de veilingwebsite eBay een bijzonder wijnkabinet te koop aangeboden. De eigenaar, een student uit Amerika, wil er met spoed van af. Sinds hij in bezit is van de zogeheten dibbuk box, waarin volgens oude Jiddische volksverhalen een geest huist, gebeuren er nare dingen. Op dit waargebeurde verhaal is The Possession gebaseerd. In deze film maken we kennis met het jonge meisje Em (Natasha Calis) die op een rommelmarkt een vreemd, maar kwaadaardig houten kistje koopt. Wanneer zij in bezit wordt genomen door een kwade kracht, bundelen haar gescheiden ouders, gespeeld door Kyra Sedgwick en Jeffrey Dean Morgan, de krachten om hun dochter te redden.

 

• Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

• Geproduceerd door Sam Raimi (Evil Dead, Drag Me To Hell)

• Een van de best bezochte horrorfilms van 2012

 
Regie: Ole Bornedal (Nattevagten, I Am Dina)
Cast: Kyra Sedgwick, Jeffrey Dean Morgan

Speelduur: 93 minuten

Kijkwijzer: 16, geweld, angst, grof taalgebruik

Releasedatum DVD: 27 maart 2013
Releasedatum Blu-ray: 27 maart 2013
 

SEVEN PSYCHOPATHS

 

De zwartgallige misdaadcomedy Seven Psychopaths, van regisseur en Oscarwinnaar Martin McDonagh, gaat over scenarioschrijver Marty (Colin Farrell). Marty worstelt met zijn nieuwe script 'Seven Psychopaths', het enige wat hij nodig heeft is een beetje inspiratie. Marty doet alles voor een goed verhaal en raakt betrokken bij de criminele dognapping activiteiten van zijn beste vriend Billy (Sam Rockwell) en zijn partner in crime Hans (Christopher Walken). Alles loopt uit de hand wanneer de dognappers de geliefde hond van de psychopathische gangster Charlie (Woody Harrelson) ontvoeren.

 

• Winnaar van de People's Choice Award op het filmfestival in Toronto

• Van de Oscarwinnende regisseur van In Bruges

• Met Christopher Walken, Tom Waits & Woody Harrelson in hilarische rollen

 
Regie: Martin McDonagh

Cast: Christopher Walken, Woody Harrelson, Colin Farrell, Sam Rockwell, Abbie Cornish

Speelduur: 110 minuten

Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

Releasedatum DVD: 27 maart 2013

Releasedatum Blu-ray: 27 maart 2013
 

THE PAPERBOY

 

De broeierige thriller The Paperboy, van Precious regisseur Lee Daniels, draait om journalist Ward Jansen (Matthew McConaughey). Ward wil de moord op een agent in zijn geboortestad onderzoeken omdat hij denkt dat crimineel Hillary van Wetter (John Cusack) ten onrechte ter dood veroordeeld is voor de gruwelijke daad. Hij wil de waarheid naar boven halen en wordt daarbij geholpen door zijn naïeve broertje Jack (Zac Efron) en Charlotte Bless (Nicole Kidman). Charlotte is een ordinaire op seks belustte vrouw met een vreemde interesse in ter dood veroordeelde criminelen. Ze is verloofd met Van Wetter, maar kan haar handen ook niet afhouden van het lekkere lijf van de jonge Jack, die zwaar onder de indruk is van de femme fatale. Wat volgt is een bizarre zoektocht naar de keiharde waarheid, vol met heftige emoties en pikante scenes.

 
Cast: Nicole Kidman, Zac Efron, Matthew McConaughey

Speelduur: 107 minuten

Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

Releasedatum DVD: 13 maart 2013

Releasedatum Blu-ray: 13 maart 2013
 

• De meest besproken film van het Cannes filmfestival 2012

• Genomineerd voor een Oscar (Nicole Kidman)

• Van regisseur Lee Daniels van de met twee Oscars bekroonde film Precious

 

KILLER JOE
 

Matthew McConaughey en Emile Hirsch spelen in de absurde zwarte komedie Killer Joe beide een verrassende rol. Emile Hirsch speelt Chris, een 22-jarige drugsdealer die nog een grote schuld bij zijn leverancier heeft openstaan. Wanneer zijn moeder hem besteelt, contacteert hij 'Killer Joe' (McConaughey). Hij wil hem inhuren om zijn moeder om te leggen en haar levensverzekering op te strijken. Wanneer drugsdealer Chris door zijn eigen moeder wordt bestolen, moet hij snel met geld op de proppen komen om zijn leverancier te betalen. Hij ontdekt dat zijn moeder een levensverzekering van $50.000 heeft en besluit 'Killer Joe' in te huren. Om vervelende situaties te vermijden, vraagt Joe altijd om vooraf contant te betalen. Als Chris aangeeft krap bij kas te zitten, laat Joe zich verleiden tot een deal. Dottie (Juno Temple), het knappe zusje van Chris, zal als onderpand dienen tot het geld binnenkomt... als het ooit binnenkomt.

 
Regie: William Friedkin
Cast: Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple

Speelduur: 103 minuten

Kijkwijzer: 16, geweld, seks, grof taalgebruik

Releasedatum DVD: 13 maart 2013
Releasedatum Blu-ray: 13 maart 2013
 
• Van regisseur William Friedkin van The Exorcist en The French Connection

• Met Matthew McConaughey en Emile Hirsch in de hoofdrollen

• Met Juno Temple: de winnares van de Bafta Rising Star Award 2013

 

DEADFALL
 

Na een uit de hand gelopen overval op een casino, waarbij een agent het leven laat, slaan de daders op de vlucht. Het zijn Addison (Eric Bana) en zijn mooie zus Liza (Olivia Wilde) die de roofoverval op hun geweten hebben. De politie zit op hun hielen wanneer ze het pad kruisen van de voormalige bokser Jay (Charlie Hunnam), die ook het een en ander op zijn geweten heeft. Jay is op weg naar zijn ouders om Thanksgiving Day te vieren, maar het lot heeft andere plannen...

 

Regie: Stefan Ruzowitzky

Cast: Eric Bana, Olivia Wilde

Speelduur: 95 minuten

Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

Releasedatum DVD: 20 maart 2013
Releasedatum Blu-ray: 20 maart 2013
 

• Thriller van de makers van Good Night And Good Luck en On The Road

• Met Eric Bana, Olivia Wilde en Oscarwinnares Sissy Spacek

 

SILENT HILL: REVELATION (3D)

 

In de angstaanjagende horrorfilm Silent Hill: Revelation 3D zijn Heather (Adelaide Clemens) en haar vader Harry (Sean Bean) op de vlucht voor de mysterieuze krachten die hen al jarenlang achtervolgen. Op de nacht van haar achttiende verjaardag heeft Heather weer last van de meest gruwelijke nachtmerries. Wanneer haar vader plotseling verdwijnt, lijken haar nachtmerries werkelijkheid te worden. Alle aanwijzingen voor de verdwijning van haar vader leiden Heather naar de duivelse plek uit haar dromen, Silent Hill. Heather is vastberaden om haar vader te vinden en gaat samen met haar klasgenoot Vincent (Kit Harington) op zoek. Ze worden achterna gezeten door de meest lugubere en moordlustige wezens en het begint er op te lijken dat Heather Silent Hill nooit meer levend zal verlaten. Silent Hill: Revelation 3D is gebaseerd op de bekende game van Konami.

 

Cast: Adelaide Clemens, Sean Bean

Speelduur: 94 minuten

Kijkwijzer: 16, geweld, angst, grof taalgebruik

Releasedatum DVD: 27 maart 2013
Releasedatum Blu-ray: 27 maart 2013
 

• Angstaanjagend vervolg op Silent Hill

• Van de regisseur van Solomon Kane en de makers van Resident Evil

• Gebaseerd op de bekende horrorgame van Konami

 

STOLEN

 

De meesterdief Will Montgomery is net vrijgelaten uit de staatsgevangenis, na het uitzitten van een 10 jaar lange gevangenisstraf. Dan wordt hij benaderd door Jonah, zijn voormalige kameraad uit de criminele wereld. Jonah heeft Wills tienerdochter gegijzeld en houdt haar gevangen in een gekaapte taxi. Jonah laat haar alleen vrij als Will onthult waar het geld verborgen ligt, dat hij tijdens zijn laatste overval heeft buitgemaakt.

 

• Thriller van de regisseur van Expendables 2 en de schrijver van Safe House

• Met Oscarwinnaar Nicolas Cage, Josh Lucas en Malin Akerman

 
Regie: Simon West
Cast: Nicolas Cage, Malin Akerman, Josh Lucas

Speelduur: 96 minuten

Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

Releasedatum DVD: 27 maart 2013
Releasedatum Blu-ray: 27 maart 2013
 

THE WALKING DEAD S1 & S2

 

Sherrif Rick Grimes wordt wakker in een verlaten ziekenhuis. De wereld is verwaarloosd en veranderd in het domein van vleesetende zombies. Rick begint een zoektocht naar zijn vrouw en zoontje. Onderweg komt hij erachter dat er maar weinig mensen aan het zombie-virus zijn ontkomen. Samen met de andere overlevenden probeert hij uit de handen te blijven van de bloeddorstige zombies... Het is inmiddels al een tijd geleden dat de wereld veranderde in het domein van vleesetende zombies. Sheriff Rick Grimes en zijn kleine kamp van overlevenden proberen zich staande te houden in deze angstaanjagende nieuwe wereld. Terwijl de bloeddorstige zombies de groep constant op de hielen zitten, hebben Rick en de rest ook moeite hun eigen menselijkheid te bewaren. Ze vluchten voor de zombies, maar daar schuilt niet het enige gevaar...

 

• De door critici bejubelde serie van AMC (Mad Men, Breaking Bad)

• Met alle 19 afleveringen van het eerste en tweede seizoen

 
Regie: Frank Darabont

Cast: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies, Jeffrey Demunn

Speelduur: 855 minuten

Kijkwijzer: 16, geweld, angst, grof taalgebruik

Releasedatum DVD: 6 maart 2013
Releasedatum Blu-ray: 6 maart 2013