:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2013
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2013
Bron: A-Film - Datum: 2013-03-11 - Geplaatst door: Werner
DE GROETEN VAN MIKE

De Groeten Van Mike! is dé ontroerende en grappige familiefilm van het jaar, van de makers van Kruimeltje en Pietje Bell. Mike heeft maanden in het ziekenhuis gelegen en mag nu eindelijk naar huis, maar zijn moeder komt hem maar niet ophalen. Een lieve verpleegkundige schakelt uit bezorgdheid Jeugdzorg in en het lijkt erop dat Mike naar een pleeggezin moet. Belachelijk, vindt Mike. Hij weet ook wel dat zijn moeder soms wat teveel drinkt, maar hij kan toch ook voor zichzelf zorgen? Samen met zijn kamergenootje Vincent, bedenkt hij allerlei manieren om de plannen van Jeugdzorg te dwarsbomen. Lukt het hem om kerst thuis bij zijn moeder te vieren? Deze ondeugende familiefilm was vanaf 12-12-12 in de Nederlandse bioscoop te zien.

Release op Blu-ray en dvd: 16-04-2013
Cast: Maas Bronkhuyzen, Faas Wijn, Bracha van Doesburgh,Chris Tates, Vincent Croisset
Regisseur: Maria Peters
Speelduur: 94 minuten

BARBARA

Oost-Duitsland, de zomer van 1980. De jonge arts Barbara wil het land verlaten en heeft een uitreisvisum aangevraagd. Dit verzoek wordt door de overheid echter niet gehonoreerd en ze wordt zelfs naar de provincie verbannen. Barbara moet Berlijn verlaten om in een klein plattelandsziekenhuis te gaan werken. Zij hoopt dat haar geliefde Jörg, die uit West-Duitsland afkomstig is, hun ontsnapping voorbereidt. Ze bouwt geen nieuw leven op, daar ze wacht op een beter leven. Alleen voor haar patiënten in de kinderchirurgie heeft ze nog affectie. Haar baas André waardeert haar werk, maar besteedt wel erg veel aandacht aan haar. Behoort hij tot de Stasi? Of is hij verliefd op haar? Barbara weet het niet en de geplande vlucht lijkt steeds dichterbij te komen…

Release op Blu-ray and dvd: 02-04-2013
Cast: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld
Regisseur: Christian Petzold
Speelduur: 105 minuten

TATSUMI

In de jaren vijftig van de vorige eeuw ontketende Yoshihiro Tatsumi een revolutie in de Japanse stripwereld. Hij tilde het genre naar een heel nieuw niveau van creatieve expressie, sterk beïnvloed door volwassen thema's. Eric Khoo's geanimeerde film is een eerbetoon aan een kunstenaar die probeerde strips een filmische lading te geven. In Tatsumi worden de klassieke verhalen van de manga legende voor het eerst tot leven gebracht.

Release op dvd: 23-04-2013
Cast: Yoshihiro Tatsumi, Tetsuya Bessho
Regisseur: Eric Khoo
Speelduur: 96 minuten

SOLDIERS OF FORTUNE

Kun je revolutie als toeristisch uitje verkopen? Voormalig US Special Forces soldaat Captain Craig McCenzie wordt ingehuurd om een groep miljonairs te beschermen die de spanning en sensatie van oorlog willen ervaren. De missie gaat echter helemaal mis, en hun bodyguards worden vermoord. Verdwaald en opgejaagd in vijandelijk gebied, worden de egoïstische miljonairs gedwongen samen te werken. Aan geld heb je niks als de bommen vallen. Craig moet het zooitje rijke lui naar de overwinning leiden. Christian Bale, Sean Bean en Ving Rhames schitteren in deze explosieve actiefilm.

Release op Blu-ray en dvd: 23-04-2013
Cast: Christian Slater, Sean Bean, Ving Rhames, Dominic Monaghan
Regisseur: Maxim Korostyshevsky
Speelduur: 105 minuten