:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2013
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2013
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2013-03-28 - Geplaatst door: Werner
HOTEL TRANSYLVANIA
 

Sony Pictures Home Entertainment brengt op 19 april de leuke animatiefilm Hotel Transylvania uit op dvd, Blu-ray en Blu-ray 3D. Deze film van Sony Pictures Animation zal vele kinderharten veroveren.

 

Welkom in Hotel Transylvanië, het vijf-sterren complex van Dracula (Adam Sandler), waar monsters en hun families zich kunnen uitleven en mensen niet mogen komen. Om de 118e verjaardag van zijn dochter Mavis (Selena Gomez) te vieren, heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd, waaronder Frankenstein en diens vrouw, de Mummie, de Onzichtbare Man en de familie Weerwolf. Voor Dracula is het geen probleem om deze legendarische griezels te entertainen, maar als een gewone jongen het hotel binnenkomt, wordt het pas echt feest... Met Dracula, Mavis, Johnny, Frank en zijn monsterlijke vriendjes, geniet de hele familie van een leuke namiddag vol animatie-avontuur.

 

Regisseur: Genndy Tartakovsky

Cast: Adam Sandler - Dracula, Andy Samberg - Jonathan, Steve Buscemi - Wayne, Molly Shannon - Wanda, Kevin James - Frank, Fran Drescher - Eunice, David Spade - Griffin, Selena Gomez - Mavis

Genre: Animatie

Release DVD, Blu-ray en Blu-ray 3D op 19 april 2013

 

Extra's op dvd:

• Goodnight Mr. Foot - Minifilm van Genndy Tartkovsky

• "Problem (Monster Remix)" door Becky G, besturing Will.i.am

• Videoclip en een blik achter de schermen
• Verwijderde scènes
• Audiocommentaar van de makers
• DVD-ROM link naar Fun Games!
 
Exclusieve extra's op Blu-Ray Disc:

• Ontmoet het personeel en de gasten: De stemmen van Hotel Transsylvanië

• Hotel in de maak
• Werk in uitvoering
 SMALL APARTMENTS
 

Sony Pictures Home Entertainment brengt op 3 april de komedie Small Apartments uit, gebaseerd op het boek van Chris Miller.

 

Franklin Franklin (Matt Lucas) zit gevangen in LA, in een verwaarloosd appartement. Zijn huisbaas ligt dood in de keuken en hij heeft zeer excentrieke buren: een blower (Johnny Knoxville), een wannabe stripper (Juno Temple) en een kunstenaar (James Caan). Om de chaos compleet te maken, wordt hij verhoord door een dronken rechercheur (Billy Crystal). Maar Franklin laat zich niet gek maken. Hij droomt van Zwitserland en kijkt elke dag uit naar de enveloppe die zijn ietwat gestoorde broer hem stuurt. Maar op een dag komt er geen enveloppe en dat verontrust Franklin. Wat hij niet weet, is dat zijn broer een geheim kent. Het geheim dat zijn bevrijding betekent.

 

Regisseur: Jonas Akerlund

Acteurs: Matt Lucas (Bridesmaids, Alice In Wonderland, Little Britain), Johnny Knoxville (Jackass-franchise, The Dukes Of Hazzard), James Caan (Godfather, Elf, Get Smart), Billy Crystal (Analyse That, When Harry Met Sally), James Marsden (X-Men, Enchanted), Dolph Lundgren (Universal Soldier Franchise, The Expendables), Rebel Wilson (Bridesmaids), Juno Temple (The Three Musketeers, Year One), Peter Stormare (Lockout, TV-serie Prison Break), Amanda Plummer (Hunger Games: Catching Fire)

Genre: Komedie
Release DVD koop op 3 april 2013
 
Extra's op dvd:

Small Apartments: Behind the Scenes

 

IRON MAN: RISE OF TECHNOVORE
 

In de huid van Iron Man voorkomt miljardair Tony Stark een aanval van een nieuwe mysterieuze vijand. Hierbij komen onschuldige omstaanders om het leven, waaronder zijn beste vriend War Machine, luitenant-kolonel James Rhodes. Iron Man wordt gevangen gezet om door S.H.I.E.L.D. verhoord te worden. Maar hij slaagt erin te ontsnappen en gaat op jacht naar het brein achter de aanval. Op de hielen gezeten door Black Widow en Hawkeye roept Iron Man de hulp in van de genadeloze Punisher. Maar is de gepantserde wreker opgewassen tegen zijn nieuwe vijand die beschikt over een dodelijk wapen: Technovore, een biotechnologie waarmee al het leven op aarde vernietigd kan worden?

 

Regisseur: Hiroshi Hamasaki (Metropolis, Ninja Scroll)

Verhaal door: Brandon Auman (Avengers: Earth's Mightiest Heroes)

Genre: Actie
Release DVD en Blu-ray koop op 17 april 2013
 
Extra's op dvd:
• Tale of Technovore: Een blik achter de schermen
• S.H.I.E.L.D.: Beschermer van het Marvel Universum
 

Exclusieve extra's op Blu-Ray Disc:

• Concept artwork

 

COMPANY OF HEROES
 

Sony Pictures Home Entertainment brengt op 17 april het oorlogsdrama Company Of Heroes uit op dvd en Blu-ray.

 

Company Of Heroes vertelt het verhaal van een troep soldaten tijdens het Ardennenoffensief (december 1944). Tijdens één van de laatste grote Duitse aanvallen, geraken ze verdwaald achter de vijandelijke linies. Daar doen ze de afschuwelijke ontdekking dat Hitler nog niet uitgevochten is en een superbom laat ontwikkelen. In de hoop de ontwikkeling van deze bom te verhinderen, probeert de groep een deserterende Duitse wetenschapper te overhalen om hen te helpen. Hoewel de kans op slagen zeer klein is, zetten de jongens alles op alles.

 

Regisseur: Don Michael Paul

Acteurs: Tom Sizemore (Saving Private Ryan, Black Hawk Down), Chad Michael Collins (Sniper Reloaded), Vinnie Jones (The Tomb), Neal McDonough (Captain America: The First Avenger), Jürgen Prochnow (Das Boot, Air Force One)

Genre: Actie, Oorlog
Release DVD en Blu-ray koop op 17 april 2013
 
Extra's op dvd en Blu-Ray Disc:
• Deleted Scenes
• In de loopgraven: de making-of
• Het construeren van de Tweede Wereldoorlog
 

Combat Classics
 

Release DVD koop op 17 april 2013

 

Naar aanleiding van War Memorial Day in mei, brengt Sony Pictures Home Entertainment opnieuw enkele echte oorlogsfilms uit op dvd.

 

THE GUNS OF NAVARONE

 

In de Tweede Wereldoorlog hebben de Duitsers de machtige kanonnen van Navarone in handen. Ze staan diep in de rotsen opgesteld en zijn met geen mogelijkheid vanuit zee of de lucht te vernietigen. Omdat ze een strategische zee-engte in de Egeïsche Zee bestrijken is het noodzakelijk dat de kanonnen worden opgeblazen. Een commandogroep wordt samengesteld met alpinist Keith Mallory, explosieven-expert Korporaal Miller, de Griekse verzetstrijder Andrea Stravos en de Engelse Majoor Franklin. Het doel is Navarone en de totale vernietiging van de kanonnen. De keiharde ontknoping is ongekend spannend.

 
ANZIO
 

Eén van de meest realistische en spectaculaire oorlogsfilms ooit gemaakt. Robert Mitchum schittert als een Amerikaanse nieuwscorrespondent, die de invasie van de Britse en Amerikaanse troepen volgt. Het betreft de invasie bij Anzio, Italië in 1944 waar de Duitsers zich ingegraven hebben. De complete veldslag wordt gevolgd, een veldslag die gerekend kan worden tot één van de meest beslissende momenten in de Tweede Wereldoorlog.

 
THE CAINE MUTINY
 

Wanneer kapitein Queeg van de US "Caine" steeds neurotischer gedrag gaat vertonen en de bemanning in gevaar komt, nemen twee officieren het commando van de kapitein over. Queeg beschuldigt de officieren van muiterij en zij zullen zich moeten verantwoorden tegenover de krijgsraad. Humphrey Bogart schittert in deze spannende bewerking van Herman Wouk's roman, die met een Pullitzer prijs werd bekroond.

 
SAHARA
 

Deze Bogie-klassieker zit vol spanning en avontuur van de bovenste plank. Het is het verhaal van een bataljon uitschot dat in de Sahara strandt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de val van de Libische stad Tobruk trekken sergeant Joe Gunn (Humphrey Bogart) en zijn ploeg met hun tank de Sahara in. Onderweg pikken ze zes verloren bondgenoten op en een Soedanese korporaal, Tambul, met zijn Italiaanse gevangene. Tambul leidt het groepje naar een verlaten fort waar ze eindelijk water hopen te vinden. Daar stuiten ze op een detachement Duitse soldaten die voedsel proberen te ruilen voor water. Als Gunn dit weigert moet hij zijn mannen klaar maken voor een uitzichtloos gevecht. Getekend door het woestijnleven kunnen ze alleen maar hopen dat de Britse versterkingen op tijd zullen komen.

 

FORCE 10 FROM NAVARONE

 

Als ze terugkeren van een geslaagde missie om de kanonnen van Navarone te vernietigen, worden Mallory (Robert Shaw) en Miller (Edward Fox) naar Joegoslavië gestuurd met een zoveelste vrijwel onmogelijke opdracht. Op hun reis komen ze in contact met Force 10, een groep keiharde Amerikaanse commando's onder leiding van de stoere luitenant-kolonel Barnsby (Harrison Ford). Maar bij aankomst in Joegoslavië wordt het tweetal gevangengenomen door de Duitsers en dus is hun missie gedoemd te mislukken. Na een bloedstollende ontsnapping en een paar huiveringwekkende gevechten, slagen ze er in om de voornaamste brugverbinding en een dam te verwoesten op een zeer spectaculaire wijze!

 
THE BRIDGE ON THE RIVER KWAI
 

Een tijdloos verhaal over de zinloosheid van oorlog. In de Tweede Wereldoorlog moeten Britse krijgsgevangenen een brug bouwen voor de Japanse overheersers in Birma. Ze moeten stand bieden aan de ontberingen van de gewetenloze Japanse officieren, de genadeloze weersomstandigheden, maar bovenal ook de plannen van de geallieerde troepen die de brug uit strategisch oogpunt willen vernietigen. De meest spectaculaire en onvergetelijke film over psychologische oorlogvoering, doorzettingsvermogen en strijd. Met natuurlijk het bekendste 'fluit'liedje ter wereld: "Colonel Bogey March".

 
DAS BOOT
 

Das Boot geeft een verbazingwekkend realistisch verslag van de bemanning van de U96, de Duitse elite-onderzeeboot, die een strijd levert op leven en dood. De bemanning vecht tegen de oneindige, claustrofobische verveling op zee, die plaatsmaakt voor doodsangst bij een confrontatie met de vijand.

 

THE NIGHT OF THE GENERALS

 

Na de moord op een prostitué in het bezette Warschau in 1942 leidt de Duitse korporaal Grau een onderzoek waarbij de verdenkingen zich richten op drie Duitse generaals. Het spoor brengt Grau van Warschau naar Parijs waar hij terechtkomt bij de mensen die de moordaanslag op Hitler van 1944 aan het beramen zijn. Hij komt er achter dat twee van de generaals die hij onderzoekt ook met deze aanslag te maken hebben. De zaak blijft tot ver na de oorlog onopgelost en pas in 1965 wordt de echte moordenaar gepakt en veroordeeld!

 

FROM HERE TO ETERNITY

 

Een schitterende en onvergetelijke verfilming van het boek van James Jones over het leven op een legerbasis in Hawaï net voor de aanval op Pearl Harbor. De film is een combinatie van romantiek en adembenemende actiescènes en echte oorlogsbeelden. Briljant acteerwerk van Montgomery Clift, Burt Lancaster, Frank Sinatra, Deborah Kerr en Donna Reed.

 
COMPANY OF HEROES
 

Een Amerikaanse compagnie komt tijdens het Ardennenoffensief achter de vijandelijke linies terecht en doet daar een vreselijke ontdekking: De ontwikkeling van een superbom. De soldaten ontdekken ook dat de geallieerden in het diepste geheim een overgelopen Duitse wetenschapper in veiligheid trachten te brengen. Met de hulp van een ontsnapte krijgsgevangene begint de compagnie aan een vrijwel kansloze missie: een zoektocht naar de wetenschapper in het hart van Nazi-Duitsland.

 

THE EVIL DEAD
 

Op 24 april brengt Sony Pictures Home Entertainment de bloedstollende horrorfilm Evil Dead (1983) (relaunch) uit. Deze film kwam eerder al uit op Blu-ray, en dus nu voor de eerste keer ook op dvd.

 

Vijf studenten gaan naar een afgelegen vakantiehuisje in het bos en laten ongewild een monsterachtig kwaad los dat op hun totale vernietiging uit is. Scenarioschrijver/-regisseur Sam Raimi's genadeloze debuut waar de lichaamsdelen vanaf spatten, is een monument in horror cinema. Een absolute cultklassieker met een gruwelijke slachting zonder weerga en effecten waar je nachtmerries van krijgt. Met door de laatste technologie gerestaureerd digitaal beeld en volgepakt met ongelofelijke extra's, is The Evil Dead waarlijk de ultieme ervaring in gruwelijke horror! Niet voor gevoelige kijkers dus...

 

Regisseur: Sam Raimi

Acteurs: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Hal Delrich, Betsy Baker, Sarah York

Genre: Horror

Release DVD en Blu-ray disc op 24 april 2013

 
Huiveringwekkende extra's op dvd en Blu-Ray Disc:

• Geheel nieuwe audiocommentaar van schrijver/regisseur Sam Raimi, Bruce Campbell & Rob Tapert

• Picture-in-picture track: Join us! The undying legacy of The Evil Dead

• De documentaire: The Untold Saga of the Evil Dead

• Schatten van de montageruimtevloer