:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2013
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2013
Bron: Twin Pics - Datum: 2013-03-28 - Geplaatst door: Werner
SIGHTSEERS

Chris (Steve Oram) gaat met zijn geliefde Tina (Alice Lowe) op vakantie met zijn caravan. Tina heeft altijd beschermd onder haar moeders juk geleefd. Chris wil haar nu tonen wat er voor hem écht toe doet: het trammuseum, het Ribblehead viaduct, het potlodenmuseum en het glooiende Engelse landschap dat deze hoogtepunten van elkaar scheidt. Maar het duurt niet lang voordat de droom vervaagt. Fruitvliegjes, luidruchtige tieners, volgeboekte campings, en niet te vergeten Tina’s bemoeizuchtige moeder, zorgen ervoor dat Chris zijn vurig gewenste reis in rook ziet opgaan. Deze desillusie maakt in Chris heel wat los...

Regie: Ben Wheatley
Cast: Alice Lowe, Steve Oram
Speelduur: 89 min.
Land: UK
Jaar: 2012
Genre: komedie/drama
Release DVD en Blu-ray 29 april

Extra’s: nog niet bekend


POPULAIRE

Frankrijk, 1958. De 21-jarige, beeldschone Rose Pamphyle (Déborah François) is verloofd en lijkt voorbestemd voor een zorgeloos maar saai huisvrouwenbestaan. Ze weigert zich hier echter bij neer te leggen en reist af naar het Normandische Lisieux voor een sollicitatiegesprek bij een verzekeringsmaatschappij. Het gesprek met de knappe manager Louis Échard (Romain Duris) verloopt dramatisch, totdat Rose laat zien dat ze ongelooflijk snel kan typen. Louis houdt wel van een uitdaging en belooft haar de baan op één voorwaarde: dat Rose mee doet aan typewedstrijden en dat hij haar coach mag zijn. Onder Louis’ bezielende begeleiding moet Rose de allersnelste typiste ter wereld worden. De gedeelde liefde voor competitiviteit blijkt echter in de praktijk moeilijk samen te gaan met de liefde voor elkaar...

Regie: Régis Roinsard
Cast: Déborah François, Romain Duris, Bérénice Bejo
Speelduur: 111 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2012
Genre: Komedie
Release DVD 8 april

Extra’s: nog niet bekend


ERNEST EN CELESTINE

De vriendschap tussen een klein muisje dat geen tandarts wilde worden en een grote beer die geen notaris wilde worden. Ernest, een dikke hongerige beer, zoekt in de vuilnisbakken naar iets te eten. De kleine muis die hij wil opeten, smeekt hem: "Als je me niet opeet, geef ik je wat je het liefste wil in de hele wereld!” En zo zal Celestine, terwijl ze haar eigen leven probeert te redden, dat van Ernest helemaal ondersteboven halen. Uit deze ongelukkige omstandigheden groeit een vriendschap die in de muizenwereld (de onderwereld) en de wereld van de beren (de bovenwereld) fel bevochten wordt, maar tevergeefs: Ernest en Celestine overwinnen alle vooroordelen. Ernest & Celestine is gebaseerd op de avonturen van 'Brammert en Tissie'.

Winnaar Juryprijs én Publiekprijs voor Beste Internationale Kinderfilm - Cinekid 2012

Regie: Stéphane Aubier, Vincent Patar, Benjamin Renner
Cast: Met de stemmen van Lizemijn Libgott, Lambert Wilson, Mathieu Amalric en Michel Piccoli
Speelduur: 80 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2012
Genre: Animatie
Release DVD en Blu-ray 17 april

Extra’s: nog niet bekend


KIRIKOU EN DE MANNEN EN DE VROUWEN

In een dorpje in Afrika vertelt een grootvader in zijn blauwe grot een reeks nieuwe verhalen over de kleine maar slimme held Kirikou. Hij vertelt hoe Kirikou moedig een vrouw te hulp schoot wiens dak volledig vernietigd was door de boze heks Karaba; of over hoe Kirikou de mopperende dorpsoudste terugvond die verdwaald was op de savanne. Zo zijn er nog tal van mooie herinneringen hoe Kirikou de mensen van zijn dorp te hulp schoot.

Regie: Michel Ocelot
Cast: Romann Berrux, Awa Sène Sarr
Speelduur: 88 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2012
Genre: Animatie
Release DVD 22 april

Extra’s: nog niet bekend


TANGO LIBRE

Op een avond tijdens zijn tangolessen ontmoet JC (François Damiens) Alice (Anne Paulicevich). Hij danst met haar. Maar JC is gevangenisbewaker en Alice de vrouw van gedetineerden, de vrouw van twee gedetineerden, Fernand (Sergi Lopez) en Dominic (Jan Hammenecker). Uit liefde voor haar zal JC alle regels doorbreken. Uit liefde voor haar zullen haar mannen een volledige gevangenis doen dansen. Tango Libre sluit de trilogie af van Frédéric Fonteyne over vrouwen en de liefde. Na Une Liaison Pornographique en La Femme De Gilles, brengt hij ons het portret van een vrijgevochten vrouw door de ogen van een verliefde gevangenisbewaker. Een vrouw die, naar het evenbeeld van de tango, voorschriften accepteert om ze beter te kunnen overtroeven.

Regisseur: Frédéric Fonteyne
Cast: Anne Paulicevich, François Damiens, Sergi Lopez, Jan Hammenecker
Speelduur: 105 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2012
Genre: drama, dans
Release DVD 3 april

Extra’s: nog niet bekend


LES INVISIBLES

Mannen en vrouwen, geboren in het Interbellum. Voorts hebben zij niets gemeen, buiten dat ze homoseksueel zijn en dat ze beslist hebben hun eigen leven te leven in een tijd waar voor hen geen plaats was in de maatschappij. Ze hebben liefgehad, gevochten, verlangd, de liefde bedreven. Vandaag vertellen zij over dit rusteloze leven, steeds gekneld tussen de wens gewoon mens tussen de mensen te kunnen blijven. Niets kon hen afschrikken in de strijd voor vrijheid om te kunnen openbloeien.

César-filmprijs voor beste documentaire

Regisseur: Sébastien Lifshitz
Speelduur: 115 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2012
Genre: Documentaire
Release DVD 2 mei

Extra’s: nog niet bekend


UIT HET ARCHIEF