:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2013
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2013
Bron: Twin Pics - Datum: 2013-04-24 - Geplaatst door: Werner
LES INVISIBLES

Mannen en vrouwen, geboren in het Interbellum. Voorts hebben zij niets gemeen, buiten dat ze homoseksueel zijn en dat ze beslist hebben hun eigen leven te leven in een tijd waar voor hen geen plaats was in de maatschappij. Ze hebben liefgehad, gevochten, verlangd, de liefde bedreven. Vandaag vertellen zij over dit rusteloze leven, steeds gekneld tussen de wens gewoon mens tussen de mensen te kunnen blijven. Niets kon hen afschrikken in de strijd voor vrijheid om te kunnen openbloeien.

César-filmprijs voor beste documentaire

Regisseur: Sébastien Lifshitz
Speelduur: 115 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2012
Genre: Documentaire
Release DVD 6 meiRENOIR

Côte d’Azur, 1915. In de nadagen van zijn leven wordt Pierre-Auguste Renoir gekweld door het verlies van zijn vrouw, de pijn van artritis en het slechte nieuws dat zijn zoon Jean gewond is geraakt. Als een jong meisje op wonderbaarlijke wijze zijn wereld betreedt, krijgt de oude schilder nieuwe energie. Ze zal zijn laatste model en muze worden. Wanneer Jean terugkeert om te revalideren, raakt ook hij in de ban van het beeldschone meisje. Ondanks de felle tegenstand van zijn vader, wordt hij smoorverliefd op deze vrije, ontembare geest en ontdekt door haar zijn artistieke zelf.

Regie: Gilles Bourdos
Cast: Michel Bouquet, Thomas Doret, Vincent Rottiers, Christa Theret
Speelduur: 113 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2012
Genre: Drama
Release DVD 6 meiPUSHER

De Engelstalige remake van de film Pusher van Nicolas Winding Refn. Frank is een kleine Londense drugssmokkelaar die een grote som geld moet aan zijn leverancier, een gangster van het harde kaliber. Hij besluit om alles op alles te zetten om deze schuld te vereffenen... Maar deze slag draait verkeerd uit waardoor Frank nog wanhopiger wordt en niets hem nog beschermt tegen zijn schuldeisers.

Regie: Luis Prieto
Cast: Agyness Deyn, Richard Coyle, Bronson Webb, Paul Kaye
Speelduur: 89 min.
Land: Engeland
Jaar: 2012
Genre: Actie
Release DVD en Blu-ray 27 mei
UIT HET ARCHIEF