:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2013
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2013
Bron: A-Film - Datum: 2013-08-02 - Geplaatst door: Werner
DAGLICHT

De ambitieuze advocate Iris (Angela Schijf) moet schipperen tussen haar rol als alleenstaande moeder (Monique van de Ven) en die van strafpleiter in soms schemerige zaken. Als ze in het huis van haar moeder Ageeth logeert, stuit ze op een duister familiegeheim. Ze blijkt een broer te hebben waarvan het bestaan altijd zorgvuldig is verzwegen. De autistische Ray (Fedja van Huêt) zit in een tbskliniek, veroordeeld voor de gruwelijke moord op
zijn buurvrouw en haar dochtertje. Iris trekt zich het lot van haar broer aan, ook omdat ze veel overeenkomsten ziet tussen hem en haar zoontje Aron (Daniel Verbaan). Ze probeert haar broer vrij te pleiten, maar in haar zoektocht naar de waarheid ontdekt ze nog veel gruwelijkere geheimen...

Releasedatum dvd & Blu-ray: 10 september 2013
Cast: Monique van de Ven, Angela Schijf, Thijs Römer, Derek de Lint, Fedja van Huêt,
Regisseur: Diederik van Rooijen
Speelduur: 114 minuten
Genre: Thriller

HYDE PARK ON HUDSON

In juni 1939 nodigt president Franklin Delano Roosevelt (Bill Murray) de Britse koning en koningin (Samuel West en Olivia Colman) uit voor een weekend in zijn huis in Hyde Park on Hudson. Het is het allereerste bezoek van een regerend Britse monarch aan Amerika. Daisy Suckley (Laura Linney), een nicht en huisvriendin van Franklin Roosevelt, beschrijft dit onvergetelijke weekend over de bijzondere vriendschap tussen de twee landen en haar relatie met de president.

Releasedatum dvd & Blu-ray: 10 september 2013
Cast: Bill Murray, Laura Linney, Samuel West
Regisseur: Roger Michell
Speelduur: 90 minuten
Genre: Speelfilm

BATTLE FOR FINLAND

De film vertelt over de mislukte pogingen van de Finse en Duitse troepen om in de zomer van 1944 het onmogelijke te bereiken, namelijk het stoppen van een sterke superieure Russische vijand en de laatste pogingen om een zekere nederlaag te voorkomen.

Releasedatum dvd & Blu-ray: 10 september 2013
Cast: Frank Biermann, Rauno Ahonen, Riko Eklundh
Regisseur: Åke Lindman & Sakari Kirjavainen
Speelduur: 117 minuten
Genre: Speelfilm


BEYOND THE FRONTLINE

Finland 1942. Aan het Oostfront doet het Finse leger er alles aan om het almachtige Rode Leger te stoppen. Luitenant Harry Järv had het commando over de verkenning- en gevechtstroepen van het infanterie regiment IR61. Steeds weer probeert hij met z’n mannen achter de frontline te komen, om het Russische leger aan te vallen. Maar de psychologische druk neemt toe bij Järv zijn mannen nu er Russische scherpschutters die meedogenloos toeslaan worden ingezet. In Juni 1944 is het regiment onderweg naar waar de gevechten het hevigst zijn, omdat de Russen zijn begonnen met een groot offensief in Karelië. Het IR61 wordt klaargemaakt voor een zware strijd. Ze willen ten koste van alles de stad Tienhaara bereiken en beschermen, want ze weten dat als Tienhaara valt, de weg vrij is voor de vijand naar Helsinki en de rest van Finland... Deze oorlogsfilm van Åke Lindman is gebaseerd op dagboeken, Ook de personages en veldslagen in de film zijn gebaseerd op echte mensen en gebeurtenissen.

Releasedatum dvd & Blu-ray: 10 september 2013
Cast: Tobias Zilliacus, Ilkka Heiskanen, Kim Gustafsson
Regisseur: Åke Lindman
Speelduur: 117 minuten
Genre: Speelfilm


IN EXTASE

In Extase: de film over de onweerstaanbaarheid van dancemuziek. Waarom kun je elk weekend kiezen uit tientallen dancefeesten waar je urenlang tot diep in de nacht kunt dansen? En wat heeft dancemuziek precies te maken met extase? Regisseur Ruud Pelgrum ging zeven jaar op zoek naar de antwoorden. Het resultaat is een oog- en oorstrelende film.

Releasedatum dvd & Blu-ray: 10 september 2013
Cast: 100% Isis, Joris Voorn, Luciën Foort
Regisseur: Ruud Pelgrom
Speelduur: 117 minuten
Genre: Speelfilm


CLOUD ATLAS

Cloud Atlas vertelt zes verhalen die zich in een verschillende tijd en op verschillende plaatsen afspelen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het eerste verhaal speelt zich rond 1850 af, terwijl het laatste verhaal zich honderden jaren in de toekomst afspeelt. Het is een episch verhaal van menselijkheid waarin de acties en de gevolgen van onze levens impact kan hebben op een ander.

Releasedatum dvd & Blu-ray: 17 september 2013
Cast: Tom Hanks, Hugo Weaving, Halle Berry, Susan Sarandon, Hugh Grant
Regisseur: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski
Speelduur: 172 minuten
Genre: Speelfilm / Science Fiction

QUARTET

In een huis voor gepensioneerde musici wordt het jaarlijkse concert voorbereid ter ere van wijlen Guiseppe Verdi’s verjaardag, de beroemde Italiaanse componist. De komst van Jean (Maggie Smith), ex-vrouw van een van de bewoners, zorgt voor een hoop opschudding. Jean gedraagt zich als een echte diva, maar ze weigert mee te zingen. Toch zal de voorstelling door moeten gaan…

Releasedatum dvd & Blu-ray: 24 september 2013
Cast: Maggie Smith, Michael Gambon, Billy Connolly
Regisseur: Dustin Hoffman
Speelduur: 98 minuten
Genre: Komedie/ Drama

PENTHOUSE NORTH

Achtervolgd door een tragische gebeurtenis uit haar verleden, ontsnapt de fotojournalist Sara Frost aan de wereld in een chique penthouse in New York. Maar de wereld komt haar achterna in de vorm van de wraakzuchtige, sadistische crimineel Hollander die op zoek is naar een fortuin aan gestolen diamanten die verborgen liggen in het appartement. Gevangen en buitengesloten van de wereld moet Sara de kracht vinden om een eindeloze nacht van fysieke en psychische marteling te overleven.

Releasedatum dvd & Blu-ray: 24 september 2013
Cast: Michelle Monaghan, Michael Keaton
Regisseur: Joseph Ruben
Genre: Thriller