:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2013
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2013
Bron: A-Film - Datum: 2013-10-25 - Geplaatst door: Werner
KAPRINGEN

Kapringen is een beklemmende psychologische thriller van de makers van Jagten en Borgen. Het vrachtschip MV Rozen koerst richting de haven als het wordt gekaapt door Somalische piraten. Onder de bemanning bevinden zich de scheepskok Mikkel (Pilou Asbæk) en de ingenieur Jan (Roland Møller). Ze worden gevangen gezet en betrokken in een cynisch spel op leven en dood. De miljoeneneis aan losgeld is de start van dramatische en psychologische onderhandelingen tussen de directeur (Søren Malling) van de vaarmaatschappij en de Somalische piraten. De hoop op een goede afloop wordt danig op de proef gesteld.

Regisseur: Tobias Lindholm
Cast: Søren Malling, Johan Philip Asbæk, Dar Salim
Genre: Thriller
Speelduur: 103 min
Releasedatum DVD en Blu-ray 5 november 2013

FRANCES HA

Frances Ha is een moderne fabel waarin regisseur Noah Baumbach New York verkent en de grenzen van vriendschap, klasse, ambities, mislukking en verlossing laat zien. Frances (Greta Gerwig) woont in New York, maar ze heeft er niet echt een woning. Ze is een leerling van een dansgezelschap, maar is niet echt een danser. Haar beste vriendin heet Sophie, maar ze praten eigenlijk niet meer echt met elkaar. Frances stort zich vol overgave op haar dromen en verliest zo nu en dan de realiteitszin. Frances wil veel meer dan ze heeft en leeft haar prettig gestoorde leven met een aanstekelijk enthousiasme en lichtzinnigheid.

Regisseur: Noah Baumbach
Cast: Greta Gerwig, Mickey Sumner
Genre: Komedie
Speelduur: 86 min
Releasedatum DVD en Blu-ray 5 november 2013

ONE DIRECTION BOX

I Love One Direction en One Direction The Only Way Is Up samen in 1 box!

Harry, Liam, Zayn, Niall & Louis hebben na hun succes bij de Britse X-Factor bewezen dat ze veel meer zijn dan een gewone boy band. De wereld ligt inmiddels aan hun voeten. Deze 2-DVD box bevat twee documentaires:

I Love One Direction is een bijzondere muziekdocumentaire waar de schijnwerpers deze keer niet alleen op One Direction gericht staan maar vooral op de fans, de Directioners. Op deze DVD staan, naast de interviews met de band zelf, gesprekken met de grootste fans die alles weten van de populairste boyband ter wereld. Van Engeland tot Amerika, van Japan tot Australië, van Canada tot Nederland.

Gepresenteerd door Sinitta van X-Factor, laat The Only Way Is Up alle hoogtepunten zien van het succes dat de band binnen zeer korte tijd wist te behalen. Ze deden als individuen auditie voor de Britse versie van X-Factor maar als de door Simon Cowell zelf samengestelde band snoerden de jongens van One Direction de critici de mond door de meest populaire boyband in de wereld te worden.

Releasedatum dvd 12 november 2013JAYNE MANSFIELD'S CAR

Jayne Mansfield's Car is een ontroerende en grappige film over twee families die door omstandigheden gedwongen worden elkaar onder ogen te zien.  Het is 1969 en Jim Caldwell (Robert Duvall) woont met zijn volwassen kinderen (Billy Bob Thornton, Kevin Bacon, Robert Patrick en Katherine LaNasa) in het broeierige Alabama. Op een avond krijgt Jim een telefoontje uit Engeland. Naomi Bedford, de vrouw die hem 20 jaar geleden voor Kingsley Bedford (John Hurt) heeft verlaten, is gestorven en haar laatste wens was begraven te worden in Alabama. Kingsley en zijn kinderen (Ray Stevenson en Frances O'Connor) zien erg op tegen de ontmoeting met de familie Caldwell. In de daaropvolgende dagen worden vooroordelen bevestigd en onderuit gehaald in een serie bitterzoete confrontaties waarin de emoties hoog oplopen. Ondanks de rivaliteit tussen Jim en Kingsley, ontstaat er een grote genegenheid tussen de families en komen ze erachter dat ze meer gemeen hebben dan ze hadden kunnen denken.

Releasedatum DVD en Blu-ray 12 november 2013

PICKNICK MET TAART

Het is een prachtige dag voor een picknick! Mevrouw Hond verrast de dieren in het dorp door twee verrukkelijke taarten te bakken. Maar op weg naar de picknick gebeurt er van alles en dreigt het hele feest in het water te vallen! In 13 afleveringen van 5,5 minuut volgen we de uiteenlopende gebeurtenissen telkens door de ogen van een ander dorpsbewonertje, zoals bijvoorbeeld de bazige meneer Bulldog, de ritselende ratjes Toon en Daan, de flirtende mevrouw Kat, de behulpzame maar o zo onhandige zuster Varken, het fantasievolle konijntje Vincent en de ijdele mevrouw Poedel. Picknick Met Taart is een animatieserie en crossmedia adaptatie van het beroemde prentenboek “Picknick met taart” van The Tjong-Khing, voor kinderen van 3-5 jaar. Naast de televisieserie is er ook een special van 25 minuten, een interactieve versie voor het internet en wordt een iPad game gemaakt.

Op deze DVD staan alle 13 afleveringen van 5,5 minuten en de speciale aflevering van 25 minuten.

Nominaties Cinekid Festival!
Beste Nederlandstalige Jeugdtelevisieprogramma
New Media Award

Regisseur: Tom van Gestel, Mercedes Marro, Mascha Halberstad
Genre: Animatie
Speeluur: 13 X 5,5 minuten + 25 minuten
Releasedatum DVD 12 november 2013


DOE MAAR - DIT IS ALLES

Na achtentwintig jaar geven de leden van Doe Maar eindelijk toestemming om een documentaire te maken over de roemruchte geschiedenis van een hun razend populaire popband. Omlijst door een schat aan archiefbeelden, uiteraard veel muziek en aangevuurd door interviewer Patrick Lodiers vertellen Ernst Jansz, Henny Vrienten en Jan Hendriks alles wat je over Doe Maar zou willen weten. O.a. hun muziek, de beginjaren, de onderlinge verhoudingen, de hysterie en het afscheid komen aan bod. De documentaire wordt verteld vanuit het perspectief van de band die nu zijn allerlaatste tour door Nederland maakt. Een film over een band én een tijdperk. Een groep die zijn stempel drukte op een hele generatie. Dit Is Alles beleefde een succesvolle première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De documentaire wordt ook vertoond op het Film Festival in Gent

Regisseur: Martijn Nijboer, Patrick Lodiers
Cast:: Doe Maar
Genre: Documentaire, Muziek
Speelduur: 83 min
Releasedatum DVD 19 november 2013

GOON

Doug Glatt (Seann William Scott) is een uitsmijter, die door zijn familie van slimmeriken wordt uitgespuugd. Hij verbaast echter iedereen wanneer hij als leider van een team mislukte ijshockeyers succes behaalt en ze zelfs semiprofessioneel kunnen gaan spelen. Op die manier krijgt hij iedereen die niet in hem gelooft of geloofde, knock-out.

Regisseur: Michael Dowse
Cast: Seann William Scott, Alison Pil, Jay Baruchel
Genre: Sport, Komedie
Speelduur: 90 min
Releasedatum DVD en Blu-ray 26 november 2013

PROMISED LAND

Steve Butler (Matt Damon) is een verkoper bij een aardgasbedrijf. Hij komt samen met zijn collega Sue Thomason (McDormand) in een landelijk plaatsje waar het bedrijf nieuwe bronnen wil aanboren. Het stadje is hard getroffen door de economische malaise van de afgelopen jaren en de twee buitenstaanders zien kansen dat de lokale bevolking hun zakelijk aanbod zal aanvaarden. Wat een eenvoudige taak lijkt voor het duo, wordt echter bemoeilijkt door de enorm gerespecteerde leraar Frank Yates (Hal Holbrook), die gesteund wordt door de campagneleider Dustin Noble (John Krasinski).

Regisseur: Gus van Sant
Cast: Matt Damon, John Krasinski, Frances McDormand
Genre: Drama
Speelduur: 106 minuten
Releasedatum DVD en Blu-ray 26 november 2013

MET JOU HEB IK GELEERD

Zanger en presentator Joris Linssen raakte ooit betoverd door de klanken van de Mexicaanse Mariachi. Nu gaat hij met zijn band Caramba terug om een serenade te brengen aan zijn twee grote helden: Armando Manzanero en José Alfredo Jiménez. Een roadmovie over passie voor muziek, ambitie, vertrouwen en vriendschap. Joris Linssen en Caramba brengen hun 'polder Mariachi' terug naar de oorsprong en willen weten of de Mexicanen hun muziek kunnen waarderen.

Regisseur: Wilfred Evers
Cast: Joris Linssen, Caramba
Genre: Documentaire
Speelduur: 70 min
Releasedatum DVD 26 november 2013