:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2013
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2013
Bron: A-Film - Datum: 2013-11-28 - Geplaatst door: Werner
THE ORANGES

David en Nina zijn verliefd. Hij is bijna 50 jaar, zij is 24. Dat zou geen probleem hoeven zijn, ware het niet dat David al getrouwd is, en Nina de dochter is van zijn buren. Die tevens zijn beste vrienden zijn, tot het moment dat David hen vertelt dat hij met hun dochter slaapt...
Regisseur: Julian Farino
Cast: Leighton Meester, Hugh Laurie
Genre: Komedie
Speelduur: 87 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 3 december 2013


THE KING - JARI LITMANEN

In zijn geboorteland Finland staat sinds kort een standbeeld ter ere van Jari Litmanen, de zwijgzame voetballer die in de jaren negentig de jongensnaam Jari populair maakte in Amsterdam en omstreken. In dit portret vertelt Litmanen uitvoerig over zijn bestaan als internationale sportheld. Hij bezoekt plaatsen die een belangrijke rol speelden in zijn lange loopbaan: Amsterdam, Barcelona, Liverpool en het Finse Lahti. Daarnaast komen mensen aan het woord die een sleutelrol hebben gespeeld in zijn leven, onder wie een ontspannen Louis van Gaal, Danny Blind, Edwin van der Sar en David Endt. Maar ook Finse, Engelse en Spaanse vrienden en collega's spreken zich uit. Dit alles doorsneden met beelden van legendarische wedstrijden die Litmanen speelde in de shirts van Ajax, Barcelona, Liverpool en het Finse nationale elftal. Litmanen demonstreert zijn fenomenale omhaaltechniek, en ook is te zien hoe hij – toonbeeld van sportiviteit – een rode kaart krijgt. Zijn grootste successen vierde Litmanen in de zeven vette jaren bij Ajax, toen hij alles won wat er te winnen viel en tot topscorer van de Champion's League werd gekroond. Een eindronde op een groot kampioenschap voor landenploegen ging echter, als lid van een kleine voetbalnatie, aan zijn neus voorbij. Ook werd het Finse trainingsbeest veelvuldig geplaagd door blessureleed.

Regisseur: Arto Koskinen
Cast: Jari Litmanen, Dennis Bergkamp, Louis van Gaal
Genre: Documentaire
Speelduur: 90 min
Releasedatum dvd: 3 december 2013


BLANCANIEVES

Blancanieves vertelt het verhaal van Sneeuwwitje zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord of gezien. Meervoudig Goya Winnaar (de Spaanse Oscar) Pablo Berger brengt met Blancanieves een hommage aan de stomme film. Hij mocht voor de film 10 Goya’s in ontvangst nemen, onder andere voor Beste Film en Beste originele script. De Grimm-klassieker speelt zich ditmaal af in Sevilla van begin vorige eeuw. De beeldschone dochter van een invalide stierenvechter wordt grootgebracht door haar stiefmoeder, haar eigen moeder is overleden in het kraambed. Haar vader, een beroemd toreador, wordt gespietst door een stier en belandt in een rolstoel. Hij trouwt met zijn verpleegster, die zich ontpopt tot boze stiefmoeder. In plaats van een spiegel aan de wand heeft ze een modetijdschrift dat haar vertelt dat ze de mooiste van het land is. Sneeuwwitje heet in deze Spaanse versie van de Grimm-klassieker Blancanieves en trekt op met stierenvechtende dwergen.

Regisseur: Pablo Berger
Cast: Maribel Verdú, Daniel Giménez Cacho
Genre: Speelfilm
Speelduur: 104 min.
Releasedatum dvd: 3 december 2013

THE BLING RING

The Bling Ring is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep tieners die de huizen van een aantal rijke, Amerikaanse celebrities leegroofden. Onder andere Paris Hilton, Orlando Bloom en Lindsay Lohan waren slachtoffer van deze bende. Aan het hoofd van de bende staan Marc (Israel Broussard) en Rebecca (Katie Chang). Samen met hun vrienden Nicki (Emma Watson), Chloe (Claire Julien) en Sam (Taissa Farmiga) beginnen ze websites van beroemdheden af te speuren naar de verblijfplaatsen van hun favoriete idolen. Wanneer de celebs niet thuis zijn, breken ze in en stelen ze hun designerkleding, geld, naaktfoto’s en juwelen. Met het geld financieren ze hun eigen wilde levensstijl. Ze staan er echter niet bij stil dat ze wel eens gepakt kunnen worden...

Regisseur: Sofia Coppola
Cast: Emma Watson, Katie Chang
Genre: Komedie
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 10 december 2013

MARIA WERN SEIZOEN 1-4

Maria Wern is een Zweedse misdaadserie over de gelijknamige politie-inspecteur die na de dood van haar man met haar kinderen naar het pittoreske Zweedse eiland Gotland verhuist om daar opnieuw te beginnen. Ze heeft moeite met de opvoeding van haar kinderen als alleenstaande moeder die nog steeds rouwt om de dood van haar echtgenoot. Toch lukt het Maria haar vrouwelijke perspectief en benadering van het leven te behouden in een door mannen gedomineerde omgeving. Ondanks dat ze telkens in aanraking komt met woede, dood en verderf blijft ze onverzettelijk in een strijd die vaak niet te winnen lijkt... De serie is gebaseerd op de bestsellers geschreven door Anna Jansson en deze 11-dvd box bevat de complete serie, inclusief 2 nieuwe afleveringen.

De laatste 2 afleveringen - Seizoen 4 - van de TV Serie Maria Wern.

Seizoen 4 – aflevering 10: Sleepwalker - Slaapwandelaar
Terwijl ze ingrijpt bij een straatgevecht raakt Maria Wern gewond. Iets verderop wordt een vrouw vermoord. Maria gelooft dat de moordenaar haar gezien moet hebben. Vooralsnog ziet ze geen verband tussen de twee gebeurtenissen. Maar wat Maria niet begrijpt, is het motief van de moordenaar. Wanneer een tweede en een derde moord worden gepleegd, doet Maria een schokkende ontdekking. Hierdoor beseft ze dat de moordenaar dichterbij is dan ze denkt…

Seizoen 4 – aflevering 11: Not Until The Giver Is Dead: Niet Voordat De Gever Dood Is
Terwijl het stadje Visby zich opmaakt voor het jaarlijks middeleeuws festival worden bewoners opgeschrikt door een brand. Een bejaarde vrouw komt daarbij om het leven. De politie ontdekt al snel dat de brand is aangestoken. En dat is slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden waarvan het spoor leidt naar een klein dorpje. Daar ontdekt Maria Wern geheime documenten die de moorden in verband brengen met de Zweedse kerk. Maria lijkt een duister complot op het spoor…

Cast: Eva Röse, Fares Fares, Allan Svensson, Peter Perski
Genre: TV Serie
Duur: 11 x 90 minuten
Releasedatum dvd (11-disc): 10 december 2013


SAFETY NOT GUARANTEED

Award winnaar tijdens het Sundance Film Festival en winnaar Iron Herring Competition bij het Leids Filmfestival. Een film van de producenten van Little Miss Sunshine. Als er een bizarre advertentie in de krant opduikt met de oproep ‘man zoekt partner voor reis terug in de tijd’ gaan drie jonge journalisten op onderzoek uit. In deze eigenzinnige romantische komedie, van de producenten van Little Miss Sunshine, laat de excentrieke Kenneth de jonge journalisten inzien dat het leven niet alleen draait om uiterlijk. Is Kenneth een gek met een goed hart? Of heeft hij echt een manier gevonden om terug in de tijd te reizen? Wat voor Darius, Jeff en Arnau begint als een vrijblijvende roadtrip, eindigt in een meeslepende zoektocht naar de waarheid, elkaar en vooral zichzelf.

Regisseur: Colin Trevorrow
Cast: Aubrey Plaza, Mark Duplass, Jake Johnson
Genre: Komedie
Speelduur: 86 min
Releasedatum dvd en Blu-ray: 17 december 2013

THE FROZEN GROUND

Wanneer er in Anchorage (Alaska) steeds meer lichamen van vermoorde jonge vrouwen worden opgegraven, neemt de angst in de stad toe. Rechercheur Jack Halcombe (Cage) start een onderzoek. Al snel wijzen de sporen naar een mogelijke seriemoordenaar genaamd Robert Hansen (Cusack). Op het moment dat een 17-jarig slachtoffer (Hudgens) weet te ontsnappen, komt er ineens schot in de zaak en volgt er een zenuwslopend onderzoek vol gruwelijke ontdekkingen. The Frozen Ground is gebaseerd op de jacht naar de seriemoordenaar Robert Hansen in de jaren ’80 in Alaska.

Regisseur: Scott Walker
Cast: Nicolas Cage, Vanessa Hudgens, John Cusack
Genre: Thriller
Releasedatum dvd en Blu-ray: 17 december 2013

GIRL MOST LIKELY

De New Yorkse Imogene is gefrustreerd omdat haar vriend hun relatie heeft verbroken. Om hem terug te winnen besluit ze haar eigen zelfmoord in scene te zetten Dit pakt niet helemaal uit volgens plan en ze belandt in het ziekenhuis. Vervolgens moet ze onder toezicht van een dierbare worden geplaatst om het ziekenhuis te mogen verlaten. Dit leidt ertoe dat haar bezorgde en gokverslaafde moeder haar mee terugneemt naar haar ouderlijk huis.

Regisseur: Robert Pulcini, Shari Springer Berman
Cast: Annette Bening, Kristen Wiig, Matt Dillon
Genre: Komedie
Speelduur: 103 minuten
Releasedatum dvd: 31 december 2013