:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2014
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2014
Bron: A-Film - Datum: 2014-06-18 - Geplaatst door: Werner
GIMME SHELTER

De Rolling Stones hebben net op Pinkpop een uniek en legendarisch optreden gegeven. Ook in België zullen ze de het publiek platspelen (TW Classic: 28 juni). Gimme Shelter is een baanbrekende documentaire van David en Albert Maysles, pioniers van de cinema vérité, en Charlotte Zwerin. De documentaire bevat originele camerabeelden, geremasterd en gerestaureerd. Gimme Shelter volgt de Rolling Stones tijdens hun tournee door de Verenigde Staten in 1969. In de tien dagen durende trip van New York naar Californië proberen de filmmakers om een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen van ‘s werelds grootste rockband. Aan het einde van de tour, tijdens het beruchte gratis concert op de Altamont Speedway, hebben de filmmakers een ontvlambare mix van geweld, chaos en tegencultuur vastgelegd die sindsdien geldt als het einde van de Love Generation.

Regie: David Maysles, Charlotte Zwerin, Albert Maysles
Met o.a.: Keith Richards, Mick Jagger, Charlie Watts, Mick Taylor, Bill Wyman
Genre: Muziek, documentaire
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 91 minuten


CRISTIANO RONALDO: THE WORLD AT HIS FEET

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, beter bekend als Cristiano Ronaldo, heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt in de voetbal wereld. Nog maar 16 jaar oud, viel Ronaldo op met een betoverend optreden tegen Manchester United, alles en iedereen verbazend met zijn onnavolgbare voetenwerk en ongelooflijke talent. Het maakte een verpletterende indruk en Manchester United besloot om Ronaldo meteen aan te trekken en de rest is voetbalgeschiedenis. Tegenwoordig speelt Ronaldo voor Real Madrid en valt hij nog steeds op door zijn prestaties in en om het voetbalveld. Al twee keer is hij uitgeroepen tot Europese voetballer van het jaar en in 2014 won hij de Champions league. Naast het voetbal is hij met zijn eigen kledinglijn succesvol in de modewereld en leeft hij, omringd met beroemdheden, het leven van de ‘celebrity’. Buiten de spotlights echter maakt hij ook tijd vrij voor diverse goede doelen. Deze documentaire laat zien waarom dit idool letterlijk de wereld aan zijn voeten heeft liggen.

Met o.a.: Cristiano Ronaldo
Genre: Sport, documentaire
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 60 minuten
Releasedatum dvd: 1 juli 2014


METRO MANILA

Metro Manila is een beklemmende thriller over het harde leven in de sloppenwijken van Manila. De film is internationaal enorm goed ontvangen en won onder andere de publieksprijs op Sundance in 2013.  Op zoek naar een betere toekomst ontvluchten Oscar Ramirez en zijn familie de erbarmelijke omstandigheden van het leven in de rijstvelden. Ze gaan op zoek naar goed betaald werk in de miljoenenstad Manila. Als Oscar een vaste baan aangeboden krijgt als beveiliger van een geldtransport, kan zijn geluk niet op. Al snel wordt hij geconfronteerd met de gevaren van zijn nieuwe werk. Oscar moet alles op het spel zetten zodat hij en zijn familie kunnen overleven.

Regie: Sean Ellis
Met o.a.: Althea Vega, John Arcilla, Jake Macapagal
Genre: Speelfilm
Taal: Tagalog, Frans (dub)
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Speelduur: 115 minuten
Releasdatum dvd en Blu-ray: 8 juli 2014

BEST NIGHT EVER

Best Night Ever is de "Hangover" voor vrouwen, van de makers van Paranormal Activity!  Aanstaande bruid Claire, haar zus Leslie, feestbeest Zoe en de onberekenbare Janet vertrekken naar Las Vegas voor het feest der feesten....het vrijgezellenfeest. Als Claire ontdekt dat haar aanstaande man wilde plannen heeft voor zijn feest, gaat het viertal voor de de overtreffende trap. Hun feest loopt gigantisch uit de hand.. Ondanks de tegenslagen houden ze de sfeer van het vrijgezellenfeest in stand en zetten ze alles op alles om de wildste nacht in de geschiedenis van vrijgezellenfeesten mee te maken. Gevoed door seks en drank wordt deze sexy, hilarische en totaal over-de-top avond opgenomen op camera, staat het feest van Claire en haar vriendinnen bekend als ‘Best Night Ever’!

Regie: Jason Friedberg, Aaron Seitzer
Met o.a.: Desiree Hall, Samantha Colburn, Eddie Richard, Crista Flanagan
Genre: Komedie
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 82 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 8 juli 2014

JACK AND THE CUCKOOO-CLOCK HEART

Jack And The Cuckoo-Clock Heart is de wonderlijke en ontroerende animatiefilm van de makers van Het Monster van Parijs, en gebaseerd op de bestseller van Mathias Malzieu. Edinburgh, 1874. Jack wordt geboren op de koudste dag uit de geschiedenis en met een bevroren hart achtergelaten bij Dr. Madeleine. Zij redt hem van de dood door een koekoeksklok in zijn borstkas te plaatsen zodat zijn hart blijft kloppen. Wanneer Jack opgroeit leert Madeleine hem drie gouden regels: hij mag nooit de wijzers van de klok aanraken, hij moet zijn woede leren beheersen en vooral, hij mag niet verliefd worden. Wanneer hij op een dag het pad van de jonge zangeres Miss Acacia kruist, worden die regels zwaar op de proef gesteld: hij wordt verliefd en riskeert ook nog eens in gevecht te geraken met de pestkop van de school die bovendien een oogje heeft op de knappe zangeres....

Regie: Matthias Malzieu, Stephane Berla
Genre: Animatie
Taal: Engels, Vlaams
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum dvd: 8 juli 2014

AIN'T THEM BODIES SAINTS

Regisseur David Lowery brengt met Ain't Them Bodies Saints de oude westerns tot leven, in een prachtige weergave van Texas in de jaren '70. Ain't Them Bodies Saints won onder andere op het Sundance Film Festival de awards in de categorieën cinematografie en productie. Bob Muldoon en Ruth Guthrie zijn een jong gepassioneerd stel die als een soort Bonnie en Clyde door Texas trekken. Bij een vuurgevecht raakt een agent gewond, waar Bob voor op moet draaien. Als het Bob lukt na vier jaar gevangenschap te ontsnappen, start hij de zoektocht naar Ruth en hun dochter die is geboren tijdens zijn hechtenis.

Regie: David Lowery
Met o.a.: Casey Affleck, Rooney Mara, Ben Foster
Genre: Komedie
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 96 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 15 juli 2014

BAREFOOT

Barefoot is de lichtvoetige romantische komedie met sterrencast van o.a. Evan Racel Wood, Scott Speedman en Treat Williams. Het zwarte schaap van een welgestelde familie ontmoet een psychiatrisch patiënte die haar hele leven geïsoleerd is opgevoed. Hij neemt haar mee naar zijn broers huwelijk om zijn familie ervan te overtuigen dat hij weet wat hij met zijn leven wil. Zij weet, op haar beurt, met haar charmes de nodige indruk te maken op de familie en al gauw ontstaat er een onvoorstelbare liefde tussen de twee.

Regie: Andrew Fleming
Met o.a.: Evan Rachel Wood, Scott Speedman, Treat Williams
Genre: Komedie
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum dvd: 15 juli 2014

CLOSED CIRCUIT

Closed Circuit is de spannende crime film van de makers van Tinker Tailor Soldier Spy en La Taupe. Martin en Claudia zijn, behalve dat ze allebei advocaat zijn, ook ex-geliefden. Wanneer ze beiden de verdediging op zich nemen van een internationale terrorist, wordt hun loyaliteit op de proef gesteld en dreigt hun leven in gevaar te komen.

Regie: John Crowley
Met o.a.: Eric Bana, Rebecca Hall, Jim Broadbent
Genre: Misdaad
Taal: Engels, Frans (dub)
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 96 minuten
Releasedatum dvd: 22 juli 2014


UIT HET ARCHIEF