:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: DE COMPLETE HEIMAT COLLECTIE
PERSBERICHT: DE COMPLETE HEIMAT COLLECTIE
Bron: Lumière - Datum: 2014-11-18 - Geplaatst door: Werner
DE COMPLETE HEIMAT COLLECTIE

Voor het eerst verzameld in een box!
Vanaf nu overal verkrijgbaar

(Her)beleef in deze meesterlijke en intieme familiekroniek – het magnum opus van Edgar Reitz – de geschiedenis van Duitsland. De migratiegolf van midden 19de eeuw, de Eerste en de Tweede wereldoorlog, de woelige jaren zestig van vorige eeuw, de val van de Berlijnse Muur. Op de achtergrond voltrekt zich de wereldgeschiedenis, maar Reitz geeft je het gevoel dat het fictieve dorpje Schabbach en zijn familie Simon het centrum van de wereld zijn.

Deze box bevat alle delen van Reitz' levenswerk: De volledige Heimat-trilogie, Heimat 4 - Fragmente en de film Die Andere Heimat.

Technische specificaties 23-disc DVD box:
Herkomst: Duitsland
Speelduur: 3.501 minuten
Taal: Duits
Ondertitels: Nederlands en Frans
Beeldformaat: 4/3 - 16/9 kleur & zwart/wit
Audio: Dolby Digital 1.0 - 2.0 - 5.1

Extra:
• De documentaire Schabbach Ist Überall (60 min.)
• een interview met Edgar Reitz
• een uitgebreid illustrerend boekje (30 pag.)

Inhoud van de Heimat-box in detail:
Die Heimat Trilogie
Heimat 1 Eine Deutsche Chronik (1919-1982)
waarin de Duitse politiek, sociale en culturele geschiedenis van de 20ste eeuw sterk verweven zijn met de gebeurtenissen in het dagelijkse leven van Maria, de familie Simon en de inwoners van het dorpje Schabbach.
11 delen - 15u40min.

Heimat 2: Chronik Einer Jugend (1960-1970)
Heimat 2 speelt zich af in de jaren ’60. Het hoofdpersonage is Hermann Simon die naar München trekt om er muziek te studeren. Zijn liefdes- en studentenleven zijn bewogen en het is in die jaren dat Hermann volwassen wordt. In München ontmoet hij Clarissa, zijn grote liefde, maar ook Helga en Schnüßchen laten hem niet onberoerd. Het bohémienleven van het München uit de jaren ’60 leren we kennen door Hermann en zijn vrienden. Het zijn de jaren van de contestatie en de opkomst van de tegencultuur. Jonge mensen wagen hun kans als filmmaker, artiesten zoeken alternatieve leefwijzen en studenten komen op tegen het establishment. Maar de studentenopstand ontspoort geleidelijk in eerste uitingen van een geweld dat de Duitse rechtsstaat op zijn grondvesten zal doen schudden: de Rote Armee Fraktion…
13 delen - 25u32min.

Heimat 3: Chronik Einer Zeitenwende (1989-2000)
Heimat 3 begint op 9 november 1989 met de val van de Berlijnse Muur en tekent de veranderingen van de tijd. Hermann Simon en Clarissa Lichtblau zien elkaar na lange tijd terug. Iedereen is aangestoken door de euforie van de hereniging van West- en Oost-Duitsland. Clarissa en Hermann herontdekken hun oude liefde en vertrekken richting Hunsrück. Het Günderrodehuis, hoog boven de Rijnvallei, dat Hermann en Clarissa liefdevol restaureren, is het middelpunt van deze kroniek. Er komen jonge arbeiders uit Oost-Duitsland werken, vrienden uit Berlijn en München vinden er elkaar, Russische Duitsers uit Kazachstan komen naar de Hunsrück en jonge mensen trekken het leven in. Iedereen wordt geconfronteerd met veranderingen in mobiliteit, telecommunicatie, banen, leefwijzen, … Maar allen dromen van de nieuwe mogelijkheden die het nieuwe Duitsland kan bieden.
6 delen - 10u58min.

Heimat 4: Fragmente
Heimat: Fragmente volgt Lulu, de 35-jarige dochter van musicus Hermann Simon en haar zoektocht naar een identiteit. We volgen haar voetstappen doorheen Schabbach en de Hunsrück, de heimat van haar voorvaderen, waarin zij een deel van de toekomst was en waarvan zij nu een exponent is. Stap voor stap, mijmerend over de vrouwen in het geslacht Simon en hun leven – Maria, Lucie, Clarissa, Renate, en vele anderen – en aan de hand van fragmenten uit een ver en nabij verleden ontsluiert Heimat – Fragmente datgene wat Lulu in wezen bezighoudt: antwoorden vinden op de vraag of en hoe zij de toekomst ziet.
1 deel - 146min.

Die Andere Heimat
Wanneer Europa halverwege de 19e eeuw wordt geteisterd door armoede en hongersnood, besluiten honderdduizenden Europeanen de oversteek naar Zuid-Amerika te maken. Tegen de achtergrond van deze vergeten geschiedenis schrijft Edgar Reitz een prachtig nieuw HEIMAT-hoofdstuk. Een onvergetelijk drama dat zich ook dit keer afspeelt in het fictieve Duitse dorp Schabbach, waar we twee broers volgen die elk op een andere manier omgaan met hun dromen en wanhoop.
Langspeelfilm - 225min. - Duitsland, 2013Lumière brengt met het eindejaar in zicht nog meer nieuwe boxen uit met daarin een selectie uit de beste series van Lumière:

WALLANDER
Alle 32 afleveringen
Gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van bestsellerauteur Henning Mankell. Voor de televisieserie schreef Mankell speciaal korte verhalen, die tot scenario bewerkt werden door bekende Zweedse scenaristen.
32 afleveringen - 32 discs - 2880min.

BECK
Alle afleveringen van Seizoen 1 - 2 en 3
Beck  staat bekend als het schoolvoorbeeld van de Scandinavische misdaad: spannend, intrigerend, geestig en van hoog niveau. Gebaseerd op het beroemde personage van het gevierde Zweedse schrijversechtpaar Sjöwall en Wahlöö, die gelden als de grondleggers van de maatschappelijke misdaadroman.
25 afleveringen - 21 discs - 2250min.

THE KILLING - De complete serie
Seizoen 1 - 2 - 3
Een Emmy nominatie, een BAFTA Award en miljoenen fans over de hele wereld bewijzen het internationale succes van de Deense misdaadserie THE KILLING. Een waanzinning spannende serie met Sofie Gråbøl als inspecteur Sarah Lund.
13 discs - 2400min.

BORGEN - De complete serie
Seizoen 1 - 2 - 3
De Deense sensatie die de wereld veroverde.
Een serie boordevol intrigerende figuren, maar vooral met de iconische politica Brigitte Nyborg, een charismatische combinatie van schoonheid, intelligentie en een stralende glimlach.
12 discs - 1800min.


UIT HET ARCHIEF