:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2014-JANUARI 2015
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2014-JANUARI 2015
Bron: A-Film - Datum: 2014-11-18 - Geplaatst door: Werner
THE RAID 2

Na het bioscoopsucces van de spectaculaire martial arts film The Raid komt regisseur Gareth Evans met het langverwachte vervolg The Raid 2: Berandal. Rama (Iko Uwais) dacht dat hij de strijd tegen de Indonesische onderwereld had gewonnen. Niets is minder waar. De gangsters zijn uit op wraak en als hij wordt bedreigd, wordt Rama gedwongen undercover te gaan om zijn familie te beschermen.

One of the greatest action movies ever made - Collider
Official selected for Sundance International Film Festival and SXSW International Film Festival.

Regie: Gareth Evans
Met o.a.: Iko Uwais, Arifin Putra, Oka Antara
Genre: Actie
Taal: Indonesisch, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Speelduur: 150 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 2 december 2014

TOREN C SEIZOEN 1-5 BOX

Het succesvolle TV programma van de VPRO is nu inclusief het nieuwe vijfde seizoen verzameld in een box. Het populaire programma telt maar liefst 500.000 kijkers per aflevering en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Seoul Drama Award voor beste actrice en de Beeld en geluid Award voor het beste amusementsprogramma.

Welkom in Toren C, een kantoorhel van 13 verdiepingen. Op de werkvloer zijn spanningen aan de orde van de dag. We kunnen er allemaal wel over mee praten. De televisieserie van de VPRO neemt dit gegeven tot uitgangspunt met hilarische gevolgen. De werkvloer wordt geteisterd door ongemakkelijke gebeurtenissen van het ergst denkbare soort. De werkelijkheid van Toren C is altijd wranger en absurder dan fictie. Actrices Maike Meijer en Margôt Ros kruipen in de huid van zo’n 40 verschillende karakters.

Kijke, pannekoek!

Met o.a.: Maike Meijer, Margôt Ros
Genre: TV / Komedie
Taal: Nederlands
Speelduur: 1025 minuten: 1025
Releasedatum dvd: 2 december 2014

A LONG WAY DOWN

A Long Way Down van regisseur Pascal Chaumeil (Profession: Heartbreaker) is gebaseerd op de roman van Nick Hornby (High Fidelity, About A Boy) en vertelt het grappige en ontroerende verhaal over vier onwaarschijnlijke vrienden die elkaar ontmoeten op de rand van de afgrond. Het is oudejaarsavond wanneer op het dak van een Londense wolkenkrabber Martin Sharp (Pierce Brosnan), een uitgerangeerde tvpersoonlijkheid, letterlijk op de rand van de afgrond staat. Hij is te wanhopig om te springen maar staat daarin niet alleen. Ook de alleenstaande moeder Maureen (Toni Collette), de jonge opstandige Jess (Imogen Poots) en de mislukte muzikant JJ (Aaron Paul) ontmoeten elkaar op deze avond en hebben hetzelfde idee. In plaats van te springen maken deze vier vreemdelingen de afspraak dat ze in leven blijven tot Valentijnsdag. Dat betekent wel dat ze nog zes weken moeten overbruggen voordat ze elkaar weer treffen op het dak.

Gebaseerd op het boek van Nick Hornby, schrijver van o.a. High Fidelity en About A Boy

Regie: Pascal Chaumeil
Met o.a.: Pierce Brosnan, Toni Collette
Genre: Komedie
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 96 minuten
Releasedatum dvd: 9 december 2014

DE OVERGAVE

Exclusief bij Blokker verkrijgbaar.

De Overgave is een romantisch erotische speelfilm gebaseerd op de roman De overgave van Floor van Renee van Amstel. Het onstuimige liefdesverhaal van de jonge zangeres Eva en de gelouterde acteur Tim, die samen hun grenzen opzoeken... en er voorbij gaan. Hoe ver ga jij in de liefde... Eva is een leuke eigenzinnige jonge vrouw. Ze werkt in een café en haar droom is zangeres worden. Op een dag vraagt de beroemde acteur Tim of ze samen met hem de hoofdrol wil spelen in een film. Er is nog geen script, alleen het boek De Overgave Van Floor. Wil ze samen met hem kijken hoe ze samen de twee personages in het boek zouden kunnen gaan spelen? Dat is het begin van hun onstuimige relatie, waarbij ze steeds verder op zoek gaan naar hun eigen fantasie, verleiding en over hun grenzen gaan... Uiteindelijk leidt het tot een verrassend einde, waarin Eva eindelijk het geheim van het “Fifty shades mysterie” ontdekt, want waarom hebben zoveel Nederlandse vrouwen afgelopen jaar de Fifty Shades gekocht...?

Regie: Paul Ruven
Met o.a.: Rick Engelkes, Dave Mantel, Carly Wijs, Sheena Tchai
Genre: Romantisch
Taal: Nederlands
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum dvd: 16 december 2014

GALLOWWALKERS

Kaos (Wesley Snipes) is een vervloekte scherpschutter. Hij heeft ieder gevecht kunnen winnen en al zijn tegenstanders kunnen doden. Door zijn vloek keren zijn slachtoffers echter allemaal terug uit de dood. Om de weer levend geworden zombies te bestrijden huurt hij een jonge vechter in die hem moet helpen.

Regie: Andrew Goth
Met o.a.: Wesley Snipes, Kevin Howarth, Riley Smith
Genre: Actie, Horror
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 13 januari 2015

ROB THE MOB

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Met Michael Pitt (The Dreamers), Andy Garcia (Godfather III) en Ray Romano (Everybody Loves Raymond). Een dolverliefd koppel uit Queens berooft een reeks clubs die door de maffia gecontroleerd worden en lijkt er nog mee weg te komen ook. Voor eventjes dan toch. Tot ze een klus op het oog krijgen die net iets groter is dan ze gewend zijn. Ze worden dan ook het doelwit van de maffia en de FBI.

Regie: Raymond De Felitta
Met o.a.: Michael Pitt, Nina Arianda, Andy Garcia, Ray Romano
Genre: Misdaad
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 104 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 27 januari 2015