:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Septemberfilm >> PERSBERICHT: RELEASES WINTER 2015
PERSBERICHT: RELEASES WINTER 2015
Bron: Septemberfilm - Datum: 2015-01-05 - Geplaatst door: Werner
A'DAM - E.V.A. 2

Synopsis
In A’dam – E.V.A. (Amsterdam En Vele Anderen) volgen we de turbulente liefdesgeschiedenis tussen de in Amsterdam geboren en getogen Eva van Amstel en haar buurman Adam de Heer, die rechtstreeks uit de Zeeuwse klei in de rumoerige stad is komen wonen. In het eerste seizoen hebben we gezien hoe de relatie tussen Adam en Eva is begonnen: vreemden bleken buren, werden geliefden en gingen samenwonen. Ze verwachtten een kind, maakten trouwplannen, maar raakten in een crisis om elkaar later – ouder en wijzer – opnieuw te ontmoeten. Het leven in een snelkookpan. Hoe vergaat het ze nu verder? Hoe wordt hun leven als jonge ouders? Blijven ze samen? Krijgt Eva haar leven in balans en Adam zijn geestelijke gezondheid? A’dam - E.V.A is een zinderende mozaïekvertelling over de stad, het leven en de liefde. Van de makers van Waltz, ’t Schaep Met De 5 Pooten en Dunya En Desie.

Regie: Norbert ter Hall ('t Spaanse Schaep)
Cast: Eva van de Wijdeven (Dunya & Desie), Teun Luijkz (Bloedverwanten, S1ngle)
Land van herkomst: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertitels: Nederlands, Spaans, Engels
Genre: TV-serie
Duur: 8x50 minuten
Releasedatum 4-dvd: 8 januari 2015

Extra:
• Trailer seizoen 1 (10 minuten)


 
THE TRIP TO ITALY

Synopsis
Rob en Steve maken in opdracht van The Observer wederom een culinaire roadtrip. Dit keer hebben ze het grijze Engeland ingewisseld voor het warme Italië. Ze reizen van Ligurië naar Capri, waarbij ze in de voetsporen treden van de grote romantische dichters als Byron en Shelley. De reis komt voor beide heren op het perfecte moment, aangezien Rob naarstig op zoek is naar een manier om even aan het gezinsleven te ontsnappen en Steve aan het werkende bestaan in Los Angeles. Terwijl ze het prachtige landschap aanschouwen praten ze over het leven, de liefde, hun carrières en komen ze op adem in sterrenrestaurants. De maaltijden worden gelardeerd met de spetterende chemie tussen Coogan en Brydon die zichtbaar genieten van hun imitaties van filmsterren, spitsvondige discussies en zelfs hun hanige onderlinge concurrentiestrijd, met als inzet de beste imitatie van Michael Caine.

Regie: Michael Winterbottom (24 Hour Party People)
Cast: Steve Coogan (Philomena), Rob Brydon (Lock, Stock And Two Smoking Barrels)
Land van herkomst: Groot Brittannië
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Comedy
Speelduur: 115 min
Releasedatum dvd: 29 januari 2015


 
KREUZWEG

Synopsis
De 14-jarige Maria komt uit een streng katholiek gezin. Ze neemt haar geloof zeer serieus en het is een belangrijk onderdeel van haar persoonlijkheid. Ze wordt beheerst door de beginselen die haar familie, met name haar rigide moeder, en de priester haar hebben bijgebracht. Het grote verschil tussen de strenge regels van haar familie en het meer wereldse leven als scholier, zet haar onder enorme druk. In 14 vaste scenes, verwijzend naar de 14 kruiswegstaties, wordt het verhaal verteld van een meisje dat haar leven volledig aan Jezus wil toewijden.

Regie: Dietrich Bruggeman
Cast: Lea van Acken, Franziska Weisz
Land van herkomst: Duitsland
Taal: Duits
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Drama
Speelduur: 107 min
Releasedatum dvd: 12 februari 2015


 
LOCKE

Synopsis
Ivan Locke heeft hard gewerkt om een goed leven voor zichzelf op te bouwen. Hij houdt van zijn werk en adoreert zijn gezin. Op de vooravond van de grootste uitdaging uit zijn carrière, gaat zijn telefoon en wordt er een reeks gebeurtenissen in werking gezet. Terwijl Locke zijn auto instapt en de tijd weg begint te tikken, wordt duidelijk dat die ene verkeerde beslissing zijn leven voorgoed heeft veranderd.

Regie: Steven Knight (Hummingbird, als scenarist: Eastern Promises)
Cast: Tom Hardy (Inception, The Dark Knight Rises)
Land van herkomst: Groot Brittannië
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Drama
Speelduur: 85 min
Releasedatum dvd: 12 februari 2015


 
ROAD

Synopsis
Road is het hartverscheurende en adrenaline pompende verhaal van de familie Dunlop die geobsedeerd is door wegraces op de motor, de gevaarlijkste vorm van alle motorsporten. Al twee generaties lang domineren de Dunlop mannen de internationale wegracecircuits. Deze documentaire neemt de kijker mee in een emotionele rollercoaster die de helden Joey, Robert, William en Michael berijden naar hun overwinningen en hun hobbels en botsingen zowel tijdens als naast het racen. Twee generaties van één familie verenigd door succes en verbonden door tragische ongelukken.

Regie: Diarmud Lavery & Michael Hewitt
Cast: Liam Neeson (narrator), Joey Dunlop, Michael Dunlop
Land van herkomst: Groot Brittannië
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Genre: Documentaire
Speelduur: 102 min
Releasedatum dvd: 26 februari 2015


 
INFILTRANT

Synopsis
Als kind van een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader, heeft Sam altijd tussen twee werelden geleefd. Wanneer Sam voor zijn werk moet infiltreren in een Marokkaanse drugsfamilie, komt hij in aanraking met een gevoel wat hij altijd heeft gemist; hij voelt zich thuis. Hoe langer hij zich in de kringen van deze familie begeeft, des te meer hij een gevoel van broederschap, van een echte familie ervaart. Sam raakt verwikkeld in het grootste dilemma van zijn leven; waar ligt zijn ware loyaliteit?

Regie: Shariff Korver
Cast: Nasrdin Dchar (Rabat, Wolf), Rachid 'Appa' El Ghazaoui, Walid Benmbarek
Land van herkomst: Nederland
Taal: Nederlands
Genre: Misdaaddrama
Speelduur: 87 min
Releasedatum dvd: 26 februari 2015


 


Recent nieuws van dezelfde bron