:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Docville >> NIEUWSBERICHT: 11e DOCVILLE FESTIVAL
NIEUWSBERICHT: 11e DOCVILLE FESTIVAL
Bron: Docville - Datum: 2015-04-27 - Geplaatst door: Werner
DOCVILLE 11

Leuven wordt 9 dagen docu heaven

Op vrijdag 1 mei barst de 11e editie van Docville los en dat betekent: hoogdagen voor liefhebbers van documentaire cinema. Negen dagen lang kan u genieten van de meest spraakmakende, bekroonde, betoverende en begeesterende documentaire films van het voorbije jaar. Het festival zet dit jaar meer dan ooit in op verdieping: heel wat vertoningen worden in- of uitgeleid door de filmmakers. Daarnaast presenteert het festival opnieuw een reeks Docville+ Sessies: debatten rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het programma.

Het hele programma is nu beschikbaar op de website van Docville. De folder wordt tevens verspreid als bijlage bij Knack Focus op 29 april.

>> Docville website
>> Doorblader de Docville-folder in Issuu
>> Doorblader de documentaire voor kinderen-folder in Issuu
>> Download de Docville-folder (PDF)

De Docville-festivalpas: toegang tot álle vertoningen (+1 gratis dvd) voor amper 36 euro!

Goed nieuws voor de fervente liefhebbers van documentairefilms: Docville lanceert de Docville Festival-pas. Deze pas, beschikbaar voor de luttele prijs van 36 euro, geeft toegang tot àlle reguliere filmvoorstellingen op Docville 2015.Als extra mogen festivalpashouders 1 gratis dvd kiezen uit het aanbod van de Dalton pop-up store, die dagelijks geopend is in STUK.

>> Koop een festivalpas

Nieuwe Belgische documentaire cinema op Docville

Docville wikte en woog de nieuwe lichting documentaires uit eigen land en maakte een selectie van 10 straffe titels, zowel Nederlandstalige als Franstalige producties. Naar goede gewoonte pakt Docville uit met een aantal straffe premières, zoals In God's Hand, Een oprecht portret van de mensen achter het instituut kerk van regisseur Peter Woditsch en Our City waarin regisseur Maria Tarantino een caleidoscopisch portret schetst van het hedendaagse Brussel. Ook Twilight Of A Life van Sylvain Biegeleisen, onlangs geselecteerd als openingsfilm van Visions du Réel, gaat in Belgische première op Docville, net als Reveka van Benjamin Colaux & Christopher Yates, waarin we vier Boliviaanse mijnwerkers volgen. Alle info over deze, en nog veel meer nieuwe straffe Belgische titels, vindt u op de website van Docville.

29 april bij Knack: "Junior"

De sterk geprezen en meermaals nationaal en internationaal bekroonde documentaire Junior van Sien Versteyhe is vanaf woensdag 29 april te koop bij Knack. Eveneens vanaf 29 april kan je via Knack ook de nieuwe Docville-box aankopen: Het Beste Van De Vlaamse Documentaire Cinema bevat 9 dvd's.UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron