:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinema Zed >> NIEUWSBERICHT: TWEEDE EDITIE ZOMERFILMS
NIEUWSBERICHT: TWEEDE EDITIE ZOMERFILMS
Bron: Cinema Zed - Datum: 2015-06-09 - Geplaatst door: Werner
TWEEDE EDITIE ZOMERFILMS

Na het succes vorig jaar gaat op 18 juli een tweede editie van Zomerfilms van start. Een gratis filmfestival in openlucht op verschillende, vaak verrassende plekken in en rond de Leuvense binnenstad. Zomerfilms is een initiatief van de Stad Leuven en Cinema Zed en maakt deel uit van de activiteiten van Het Groot Verlof. Cinema Zed neemt de praktische organisatie op zich en verzorgt de programmatie. Dat wil zeggen dat Zomerfilms meer zijn dan louter filmvertoningen in openlucht: er staan exclusieve avant-premières op het programma, onuitgegeven films, heel wat films krijgen in- en uitleidingen en er is zelfs een live begeleide film! Een overzicht.

WHILE WE'RE YOUNG

18/7
Avant-première
Documentairemaker Josh en zijn vrouw dreigen in een midlife crisis te belanden tot er een jong spontaan koppel hipster-kunstenaars hun leven binnenwandelt.
Locatie: Abdij van het Park

AMY
22/7
Ophefmakende documentaire over Amy Winehouse die sinds haar dood in 2011 behoort tot de ‘27 Club’. Regisseur Asif Kapadia (Senna, 2010) gaat op zoek naar de factoren die leidden tot haar ondergang.
Locatie: Binnentuin van M – Museum van Leuven

DUEL
25/7
De bijna woordeloze suspense thriller van Steven Spielberg wordt live begeleid door Lennert Coorevits van Compact Disk Dummies. Lennert Coorevits vormt samen met zijn broer Janus de elektropunkband Compact Disk Dummies. In april verzorgde hij op vraag van KASK cinema in Democrazy voor het eerst solo de live soundtrack voor deze klassieker van Steven Spielberg. Voor Zomerfilms doet hij dat huzarenstukje graag over.
Locatie: de Bib Leuven

ATLANTIC.
29/7
Het Marokkaanse dorpje waar Fetah woont, is een drukbezocht surfersparadijs. De Europese toeristen doen hem dromen van een leven aan de andere kant van de oceaan. De film wordt ingeleid door de Belgische componist Piet Swerts, die de etherische, klassieke muziek van Atlantic. schreef. Voor de uitvoering deed hij beroep op het Leuvense koor Musa Horti.
Locatie: Dijlepark

GLUCKAUF
5/8
Een rauw realistische film in Dardenne-stijl over een vader en zoon in Zuid-Limburg, volledig gesproken in het lokale dialect. De film wordt in- en uitgeleid door regisseur Remy van Heugten.
Locatie: Binnenplein Romaanse Poort

LIEBLING
8/8
Avant-première
Het Liebling Collectief bewerkte hun eigen voorstelling tot een originele frisse film over vier heel aparte karakters die genadeloos tegen elkaar worden uitgespeeld. Ellen Schoenaerts en Steve Aernouts van het Liebling Collectief komen de film inleiden.
Locatie: Abdij Keizersberg

EX-MACHINA
12/8
Avant-première
De jonge computernerd Caleb wordt ingeschakeld bij het laatste project van de CEO van zijn bedrijf: de creatie van kunstmatige intelligentie, ondergebracht in het lichaam van een beeldschone robot.
Locatie: Park De Bruul

PARADISE TRIPS
15/8
Avant-première
Langverwachte langspeeldebuut van de Vlaamse regisseur Raf Reyntjens die reeds naam maakte als regisseur van kortfilms, reclamespotjes en videoclips (onder meer van Stromae). De film wordt ingeleid door de regisseur Raf Reyntjens die een deel van zijn crew meeneemt.
Locatie: De Hoorn

Praktisch
Zomerfilms vindt plaats op verschillende locaties in Leuven van 18/7 tot 15/8. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk en starten 22u. Het volledige programma vindt u op www.zomerfilms.be
Recent nieuws van dezelfde bron