:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2015
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2015
Bron: Twin Pics - Datum: 2015-06-09 - Geplaatst door: Werner
LOST RIVER

Billy, een alleenstaande moeder van twee kinderen, komt terecht in een donkere onderwereld. Haar zoon, Bones, vindt een geheime weg naar een onderwaterstad. Ze gaan op een pad vol gevaren om hun familie van de ondergang te redden.

DVD release: 26 juni 2015
Speelduur: 102 min.
Land: USA
Jaar: 2014
Genre: drama, fantasy


ZURICH

In een wanhopige poging om het verleden te vergeten, zwerft Nina (Wende Snijders) langs de snelwegen van Europa. Ze ontmoet de Duitse vrachtwagenchauffeur Matthias (Sascha Alexander Gersak) en reist met hem mee. Maar veel over wie zij is, laat Nina niet los. Langzaamaan wordt duidelijk dat Nina zich ophoudt in de truckerswereld omdat ze gedreven wordt door de pijn van het ultieme verraad dat haar is overkomen. Zurich is een film van Sacha Polak (Hemel, Nieuwe Tieten) met Wende Snijders die in deze film haar speelfilmdebuut maakt.

Lengte: 84 min.
Land: Nederland, Duitsland, België
Jaar: 2015
Genre: drama
DVD release: 26 juni 2015

Extra:
• Tower song video


HET LIED VAN DE ZEE

Ben en Saoirse wonen bij hun vader in de vuurtoren op een klein eilandje. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee neemt hun grootmoeder hen mee naar de stad. Daar ontdekt Ben dat zijn zusje eigenlijk een selkie is, een sirene die met haar gezang de vloek kan opheffen die de Uilenheks over de magische wezens heeft uitgesproken. Tijdens een wonderbaarlijke reis moeten Ben en Saoirse hun angsten en allerlei gevaren trotseren en het opnemen tegen de heks zodat de magische wezens hun kracht kunnen terugwinnen.

Lengte: 90 min.
Land: Ierland, Frankrijk, België, Luxemburg, Denemarken
Jaar: 2014
Genre: animatie
DVD en Blu-ray release: 26 juni 2015

Extra's:
• diaporama
• verwijderde scenes (Engels zonder ott)
• trailer


THE WRECKING CREW

Deze documentaire vertelt het verhaal van The Wrecking Crew, een destijds onbekende groep sessiemuzikanten die verantwoordelijk zijn voor de vele nummer-1 hits van bijvoorbeeld The Beach Boys, Nat ""King"" Cole, Frank Sinatra, Simon & Garfunkel, Nancy Sinatra, The Monkees en The Byrds. Wat de Funk Brothers deden voor Motown, deed The Wrecking Crew -maar dan grootser- voor de West Coast Sound. In de jaren ‘60 en ‘70 ging de Grammy voor ‘Album van het Jaar’ zes maal op rij naar opnames waar deze club muzikanten verantwoordelijk voor was. Deze film vertelt het verhaal over de onbekende helden via niet eerder vertoonde beelden en het zo herkenbare en glorieuze geluid. De favoriete nummers van een hele generatie komen voorbij, gepresenteerd door de mensen die ze hebben gemaakt.. De film is een mooi eerbetoon aan de muziek, de tijdgeest en de geheime hit-makende machine, alleen bekend als ‘The Wrecking Crew’."

Lengte: 95 min.
Land: VS
Jaar: 2015
Genre: documentaire
DVD release: 19 juni 2015


NILE RODGERS, SECRETS OF A HIT-MAKER

Nile Rodgers brak door als koning van de discomuziek in de jaren zeventig met de band Chic, waarmee hij o.a. wereldhits als Le Freak en Good Times scoorde. Ondertussen ontwikkelde hij zich ook als producer en componist voor andere artiesten en produceerde hij hits voor o.a. Madonna, David Bowie, Diana Ross, Duran Duran, Bryan Ferry, Grace Jones, Michael Jackson, INXS, Mick Jagger, Rod Stewart en David Guetta. Wat zijn de geheimen van dit genie, die recentelijk weer opdook in de hitlijsten met Daft Punk (Get Lucky) en Pharell Williams’ monsterhit Happy en die erin is geslaagd diverse stromingen en tijdperken te overstijgen?

Lengte: 52 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2015
Genre: documentaire
DVD release: 12 juni 2015