:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: WATERSHIP DOWN
PERSBERICHT: WATERSHIP DOWN
Bron: Warner - Datum: 2002-06-13 - Geplaatst door: Serge
Deze tekenflim uit 1978, naar de roman van Richard Adams, vertelt het ontroerende verhaal van een groep konijnen die op zoek gaat naar een veilige thuishaven. In al die jaren heeft hij, mede dankzij de ijzersterke titelsong Bright Eyes” van Simon Garfunkel, die er onvermijdelijk mee geassocieercl wordt nog niets van zijn aandoenlijke charme moeten inboeten.

Het frèle konijn Fiver zag in een doemvisioen de teloorgang door mensenhanden van zijn vertrouwde konijnenkolonie voorspeld. In doodsangst probeert hij de leiders ervan te overtuigen de nesten te verlaten maar hij stuit op een muur van onbegrip. Niet in staat het gevoel van onbehagen van zich af te schudden, laat Flyer het hier niet bij en probeert toch een aantal konijnen te overtuigen zoveel mogelijk bewoners van de konijnengemeenschap te ronselen om hem te volgen naar veiliger oorden. Vergezeld van de rammelaars Hazel, Bigwig, Dandelion, Pipkin, Hawkbit, Blackberry, Buckthom, Speedwell, Acorn en Silver verlaat hij de plaats waar het onheil zal toeslaan. De groep vat zijn zoektocht naar veiliger oorden aan en ziet zijn weg bezaaid met tal van obstakels. Even denken ze de hemel op aarde gevonden te hebben in een konijnenkolonie waar alle bewoners blaken van gezondheid maar als ze het duistere geheim ontdekken dat achter hun levenswijze schuilgaat, zien ze zich genoodzaakt ook deze kolonie achter zich te laten. Uiteindelijk stuiten ze op een idyllische omgeving, waar ze vol overgave hun konijnenpijpen kunnen graven: Waterschapsheuvel. Maar nog komt er geen einde aan hun problemen, want hoe gaan ze erin slagen een vruchtbare kolonie op te zetten zonder de aanwezigheid van moertjes?

Regie: Martin Rosen

Stemmen: John Hurt, Richard Briers, Michael Graham Cox, John Bennett, Ralph Richardson, Simon Cadell, Terence Rigby, Roy Kinnear, Richard O'Callaghan, Denholm Elliott, Lynn Farleigh, Mary Maddox, Zero Mostel, Harry Andrews, Hannah Gordon

Taalkeuze: Dolby Surround 2.0 Engels/Frans - Stereo Duits - Mono 1.0 ltaliaans
Ondertiteling: o.a. Nederlands

Extra’s: Bioscooptrailer

Releasedatum: 17 juli 2002


Recent nieuws van dezelfde bron