:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Jekino >> NIEUWSBERICHT: JEUGDFILMS ZOMER 2015
NIEUWSBERICHT: JEUGDFILMS ZOMER 2015
Bron: Jekino - Datum: 2015-06-22 - Geplaatst door: Werner
FELIX

Felix, een 14-jarige jongen uit een arme wijk in Kaapstad (Zuid -Afrika), proeft van twee werelden. Overdag gaat hij naar een chique kostschool, waar rijkeluiszoontjes in hem het ideale pestslachtoffer zien. En ‘s avonds leeft hij zich als getalenteerd jazzmuzikant uit op de saxofoon. Tot ergernis van moeder: jazz is duivelse muziek, en het wilde leven in de jazzkroegen heeft Felix’ vader zelfs het leven gekost. In het schoolorkest hoopt Felix op een kans om beide werelden met elkaar te verzoenen, maar hij wordt geweigerd omdat hij geen noten kan lezen. Gelukkig krijgt hij hulp van enkele Bozza Boys, de band waarmee zijn vader ooit grote successen scoorde. Nu het schoolconcert nadert, moet Felix zowel zijn moeder als de dirigent van het orkest overtuigen van zijn talent.

Regie: van Roberta Durrant
Releasedatum: 24 juni 2015
Genre: Familiefilm
Herkomst: Zuid-Afrika
Speelduur: 97 min
Nederlands ondertiteld


GUS

Regie: Christian De Vita
Releasedatum: 23 september 2015
Genre: Animatiefilm
Herkomst: Frankrijk
Speelduur: 90 min.
Nederlands gesproken


BOUWDORP

Op het jaarlijkse huttenbouwdorp komen de hartsvrienden Ziggy (12) en Bas (12) voor het eerst in hun leven recht tegenover elkaar te staan. Een verschillende middelbare school, verwachtingen van hun ouders en de verliefdheid op een meisje doet een sluimerende ruzie veranderen in een jongensoorlog. Tussen de bouwwerken bevechten de jongens elkaar met behulp van hun eigen bouwgroepje. De stoere Bas begint heel fel, maar twijfelt al snel over de ruzie, terwijl de zachtaardige Ziggy langzamerhand verhard in de strijd en zich vast bijt.

Regie: Margien Rogaar
Releasedatum: 19 augustus 2015
Genre: Speelfilm
Herkomst: Nederland
Speelduur: 87 min.
Nederlands gesproken


SOLAN & LUDWIG - DE SNEEUWMACHINE

In het dorpje Smöreberg wacht iedereen ongeduldig op de komst van sneeuw. Want zonder sneeuw geen Kerstmis! Ten einde raad probeert uitvinder Reodor een sneeuwmachine te bouwen. Maar wanneer die in verkeerde handen valt, komt de toekomst van het vreedzame dorpje in gevaar. Kunnen de brutaal gebekte eend Solan en de timide egel Ludwig de toestand nog redden?

Regie: Rasmus A. Sivertsen
Releasedatum: 4 november 2015
Genre: Animatiefilm
Herkomst: Noorwegen
Speelduur: 76 min.
Nederlands gesproken


HET MOLLETJE EN ZIJN VRIENDJES

Regie: Zdenek Miller
Releasedatum: 30 december 2015
Genre: Reeks korte animatiefilms
Herkomst: Tsjechië
Speelduur: 50 min.


OPERATION ARCTIC

Door een dom toeval belanden de 13-jarige Julia en haar jonge tweelingbroer en –zus op een verlaten eiland in de poolzee. De wind waait er ongenadig over de ijsvlakte, de sneeuw ligt er meters hoog. In deze extreme omstandigheden begint een genadeloze overlevingsstrijd. Samen vinden de kinderen manieren om af te rekenen met honger, angst en een boze ijsbeer. Maar hoe lang kunnen ze stand houden? Intussen probeert hun familie op het vasteland wanhopig een spoor te vinden van het verdwenen drietal…

Regie: Grethe BøeWaal
Releasedatum: 10 februari 2016
Genre: Speelfilm
Herkomst: Noorwegen
Speelduur: 95 min.
Nederlands ondertiteld


MINI EN DE MUGGEN

Regie: Jannik Hastrup en Flemming Quist Møller
Genre: Animatiefilm
Herkomst: Denemarken
Speelduur: 74 min.
Nederlands gesproken

Een rondreizend circus trekt door het bos. Het gezelschap telt enkele fantastische artiesten: Egon de mug is een fietsende stuntman en koorddanseres Dagmar kent geen hoogtevrees. Ook Miranda en Mini reizen mee. Pestkop Miranda vindt Mini te klein, te stom, te bang… tot Mini boos wegloopt. Misnoegd sluit hij zich aan bij een bende brutale rovers.