:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Jekino >> NIEUWSBERICHT: PIEPKUIKENS VALT IN DE PRIJZEN
NIEUWSBERICHT: PIEPKUIKENS VALT IN DE PRIJZEN
Bron: Jekino - Datum: 2015-06-25 - Geplaatst door: Werner
PIEPKUIKENS

Triomftocht voor Belgische film Piepkuikens.

Piepkuikens
(of Les Oiseaux De Passage) van de Belgische gebroeders Olivier en Yves Ringer is aan een zegetocht begonnen langs de internationale kinder- en jeugdfilmfestivals. Op FIFEM (Montreal) won Piepkuikens de prijs van de Internationale Jury. En vorige week nog, op het prestigieuze Tsjechische filmfestival van Zlin werd de film met zowel de Grote Prijs van het festival - de Golden Slipper, als de prijs van de European Children Film Association (ECFA) bekroond.

In de nokvolle cinema in Zlin, die plaats biedt aan meer dan 1000 bezoekers, kregen Yves Ringer (producent) en Clarisse Djuroski (hoofdactrice) er een minutenlange ovatie. Een dag later mochten ze tijdens de slotceremonie beide prijzen in ontvangst nemen. Het festival van Zlin is het oudste en grootste Europese kinderfilmfestival.

Piepkuikens vertelt het verhaal van Cathy die voor haar 10de verjaardag een eendenei cadeau krijgt. Het is echter haar beste vriendin Margaux die door het kuiken als moeder wordt uitgekozen. Maar Margaux kan niet voor het diertje zorgen. Ze zit in een rolstoel, en bovendien willen haar ouders het schattige beestje niet in huis. Wat nu? Als niemand het kuiken wil verzorgen, dreigt het binnenkort in een blik kattenvoer te eindigen. Voor Cathy en Margaux betekent dit het begin van een groot avontuur: stiekem vertrekken ze op tocht naar de riviermonding, waar ze het kuiken willen uitzetten bij zijn soortgenoten. Ondertussen zitten hun ongeruste ouders en zelfs de politie hen op de hielen...

De film verscheen op 1 april in de zalen, werd geproduceerd door Ring Prod en wordt verdeeld door Jekino.


Featurette Early Look: