:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2015
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2015
Bron: Twin Pics - Datum: 2015-07-15 - Geplaatst door: Werner
TIMBUKTU

Kidane woont samen met zijn vrouw Satima en hun dochter Toya in de woestijn buiten de stad Timbuktu. In tegenstelling tot Timbuktu, waar de religieuze fundamentalisten heersen, is het een vredige plek. In de stad lijden de mensen onder het terreurregime van de Jihadisten, die vastbesloten zijn om de islamitische geloofsovertuiging op te leggen. Muziek, gelach, sigaretten en zelfs voetbal zijn verboden. De vrouwen zijn een schaduw van zichzelf geworden, maar houden waardig stand. Iedere dag spreekt het geïmproviseerde tribunaal absurde en tragische veroordelingen uit. Kidane en zijn familie zijn gespaard gebleven van de chaos in Timbuktu. Alles verandert wanneer Kidane per ongeluk de visser Amadou doodt, en hij geconfronteerd wordt met de nieuwe wetten van de buitenlandse bezetters.

Timbuktu werd genomineerd voor de Oscar Beste Buitenlandse Film en voor een Gouden Palm en won vele prijzen waaronder 7 Césars (Franse Oscars).

Speelduur: 93 min. (DVD) / 96 min. (Blu-ray)
Land: Frankrijk, Mauritanië
Jaar: 2014
Genre: drama
DVD & Blu-ray release 31-07-15

Extra:
• videoclip van "Timbuktu Fasso"


BIG EYES

Big Eyes vertelt het waargebeurde verhaal van één van de grootste kunstfraudes van de twintigste eeuw. In de jaren ‘50 en ‘60 krijgt kunstenaar Walter Keane (Christoph Waltz) grote bekendheid met zijn raadselachtige schilderijen van kinderen met enorme ogen. De massaproductie van deze schilderijen veroorzaakt een revolutie in de commercialisering van de populaire kunst. Maar uiteindelijk komt de bizarre en schokkende waarheid naar boven: Walter’s schilderijen worden niet door hem gemaakt, maar door zijn vrouw Margaret (Amy Adams). De Keanes leefden met een enorme leugen en hielden daarmee de hele wereld voor de gek. Vanuit de ogen van Margaret vertelt de film het verhaal van het fenomenale succes van haar schilderijen en de tumultueuze relatie met haar man die internationale faam kreeg door zich de eer van haar werk toe te eigenen. Big Eyes is de nieuwe film van Tim Burton (Alice In Wonderland en Charlie And The Chocolate Factory) met Oscarwinnaar Christoph Waltz (Django Unchained) en Oscargenomineerde actrice Amy Adams (American Hustle). Zangeres Lana Del Rey schreef speciaal voor de film een aantal nummers.

Speelduur: 106 min.
Land: USA, Canada
Jaar: 2014
Genre: biografie
DVD release 31-07-15

Extra:
• making of


RÉALITÉ

Jason, een flegmatieke cameraman, droomt ervan om zijn eerste horrorfilm te maken. De rijke producer Bob Marshal is bereid om zijn project te financieren. Op één voorwaarde: Jason krijgt 48 uur om de beste schreeuw uit de filmgeschiedenis te vinden…

Speelduur: 95 min.
Land: Frankrijk, België, USA
Jaar: 2014
Genre: comedy

Extra's (Frans, geen ott):
• interview Jonathan Lambert / Elodie Bouchez


TOKYO FIANCÉE

Met een hoofd vol dromen keert de 20-jarige Amélie terug naar het Japan van haar kindertijd. Om aan de kost te komen besluit ze om privélessen Frans te geven. Zo leert ze haar eerste en enige leerling kennen: Rinri, een jonge Japanner met wie ze een intieme relatie begint. Tussen de verwondering, het geluk en het verdriet van deze vermakelijke en tegelijk poëtische cultuurschok ontdekt Amélie een Japan dat ze nog niet kende…

Speelduur: 98 min.
Land: België
Jaar: 2014
Genre: romantische komedie

Extra's (Frans, geen ott):
• making of Tokyo Finacée in 40 haïkus;
• interview Cinevox: Amélie Nothomb en Stefan Liberski;
• diaporama


ALLELUIA

Gloria maakt kennis met Michel via een datingsite. Bij de eerste ontmoeting is het al meteen raak. Michel, een kleine oplichter van de goedkope soort, is helemaal van de wijs door haar en Gloria wordt smoorverliefd op hem. Maar Michel is bang en gaat ervandoor. De jaloezie begint aan Gloria te vreten. Ze is tot alles bereid om hun liefde te redden... Gebaseerd op waargebeurde feiten in de Verenigde Staten van 1947 tot 1949, bekend als de Honeymoon Killers.

Speelduur: 92 min.
Land: België
Jaar: 2014
Genre: horror, drama
DVD & Blu-ray release 17-07-15

Extra's (Frans, geen ott):
• interview Helena Noguerra,
• Cinergie reportage,
• verwijderde scenes,
• kortfilm "Quand on est amoureux, c'est merveilleux"