:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2015
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2015
Bron: Twin Pics - Datum: 2015-09-23 - Geplaatst door: Werner
DRIFT

Drift is het debuut van de Gentse regisseur Benny Vandendriessche. De film is het resultaat van een intense samenwerking met performance-kunstenaar Dirk Hendrikx. Hendrikx speelt een man overmand door verdriet na het verlies van zijn geliefde. Hij ontsnapt aan de realiteit en begint te zwerven. De film toont zijn melancholische tocht door barre, lege landschappen. De waanzin drijft hem tot poëtische maar fysiek pijnlijke rituelen. Langzaam haalt het verleden hem in, en hij verdwijnt. Drift is gefilmd in een ruwe intuïtieve stijl. Maar de expressieve beelden van het lichaam van de zwervende man bieden een sterke contemplatieve ervaring. De film legde een mooi parcours af op internationale filmfestivals, en won de prijs van de internationale federatie van filmcritici (FIRPRESCI) op het festival van Mannheim-Heidelberg.

Speelduur: 83 min.
Land: België
Jaar: 2014
Genre: drama
DVD release 18-09-15


THE MAN WHO MENDS WOMEN

Nieuwe Congo-documentaire van Thierry Michel (Congo River, Katanga Business). Centraal de internationaal alom gelauwerde gynaecoloog Denis Mukwege uit Bukavu, een expert in het behandelen van slachtoffers van seksueel geweld die zich ook inzet voor het beëindigen van de burgeroorlog in Kivu. Mukwege kreeg vorig jaar in Straatsburg de Sacharovprijs van het Europees Parlement.

Speelduur: 112 min.
Land: België
Jaar: 2014
Genre: documentaire
DVD release 18-09-15

Extra's:
• trailer,
• filmmuziek,
• speech dr. Denis Mukwege (Sacharovprijs van het Europees Parlement),
• interview met Thierry Michel en Denis Mukwege


LES HÉRITIERS

De bevlogen geschiedenisleerkracht Mevr. Guéguen geeft les in een Lyceum in Créteil, niet zover van Parijs. Hoewel ze al ruim 20 jaar voor de klas staat, beleeft ze nog steeds veel plezier aan haar baan. Aan het begin van het schooljaar komt ze voor een klas te staan die op zijn zachtst uitgedrukt als ‘moeilijk’ bekend staat. De klas is samengesteld uit een bonte mengeling, met vooral opstandige pubers. Ze nemen geen blad voor de mond, dagen de leerkracht en elkaar uit en hebben geen respect voor de enkelingen die braaf op hun stoel zitten. Mevr. Guéguen laat zich echter niet afschrikken en schrijft haar klas in voor een projectwedstrijd met als onderwerp “de kinderen en jongeren die slachtoffer werden van de holocaust tijdens WO II”. Ondanks de tegenstand van de directeur en het aanvankelijke gebrek aan enthousiasme van de klas, zet zij haar plannen door.

Speelduur: 104 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2014
Genre: drama
DVD release 04-09-15

Extra:
• making of (25 min.)