:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> NIEUWSBERICHT: ER IST WIEDER DA!
NIEUWSBERICHT: ER IST WIEDER DA!
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2015-10-31 - Geplaatst door: Werner
Meest besproken film in Duitsland 'Er ist wieder da' komt naar Nederland

Dutch FilmWorks brengt de Duitse hitfilm over Adolf Hitler, Er Ist Wieder Da naar de bioscoop. De film die, sinds haar release op 8 oktober in Duitsland al meer dan 1,3 miljoen bezoekers trok, is vanaf 28 november ook in Nederland te zien. Er Ist Wieder Da vertelt het verhaal over Hitler die na een coma van zo’n zeventig jaar wakker wordt in hartje Berlijn. De film, die deels semi-documentair is gefilmd, zit vol satirische humor, maar houdt tegelijkertijd de maatschappij een spiegel voor. Want wat blijkt? Ook in deze eeuw weet der Führer het volk moeiteloos in zijn macht te krijgen.

Het begint allemaal als Adolf Hitler (Oliver Masucci) in 2011 op 56-jarige leeftijd wakker wordt in Berlijn. Alsof hij nooit zelfmoord heeft gepleegd en tientallen jaren in de diepvries heeft gelegen. Hij wordt niet serieus genomen, maar wel herkend als 'de beste imitator van Hitler'. Internet en TV smullen van hem en hij weet ook nú weer een achterban op te bouwen.

Er Ist Wieder Da is gebaseerd op het gelijknamige boek van Timur Vermes dat in Duitsland al meer dan 1,5 miljoen keer werd verkocht. Het werd in 41 landen uitgebracht (in Nederland onder de naam: Daar Is Hij Weer).

Veelbesproken
Er Ist Wieder Da is in Duitsland al drie weken het gesprek van de dag en dat merkte ook Nederland op. Duitsland Correspondent Frank Vermeulen (voor NRC en NRC Next) begaf zich in een Berlijnse bioscoopzaal en zag de sfeer omslaan. De hard lachende zaal werd naarmate de film vorderde steeds stiller. Hij schrijft: “Als het doek valt, schuifelt het publiek naar buiten. Niemand praat. Niemand lacht. Zijn ze er wéér ingetrapt.” De Wereld Draait Door nodigde Vermeulen naar aanleiding van dit artikel uit en daar sprak hij de woorden: “Nederland heeft deze film nodig.”

En hij is er nu. Vanaf 28 november in de bioscoop.