:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER-DECEMBER 2015
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER-DECEMBER 2015
Bron: Twin Pics - Datum: 2015-12-15 - Geplaatst door: Werner
PARADISE TRIPS

Buschauffeur Mario heeft zijn hele carrière gepensioneerden naar het warme zuiden gebracht. Op de vooravond van zijn eigen pensioen moet hij tegen zijn zin een kleurrijke bende jongeren naar een festival in Kroatië brengen. Onderweg groeit het conflict tussen de conservatieve Mario en zijn alternatieve passagiers. Wat Mario’s laatste reis moest worden verandert al snel in een fascinerende trip die Mario confronteert met zijn vooroordelen en met zijn verloren zoon.

Speelduur: 89 min.
Land: België, Nederland
Jaar: 2015
Genre: komedie
Releasedatum dvd: 27 november 2015


THE FAREWELL PARTY

Een gitzwarte komedie over vriendschap en afscheid nemen. Een groep vrienden in een bejaardentehuis in Jeruzalem bouwen een machine waarmee je euthanasie kunt plegen. Hiermee willen ze een vriend aan een waardig einde helpen. Maar zodra de overige bewoners lucht krijgen van het bestaan van deze machine, vragen veel meer mensen om hulp. Nu komen de vrienden voor een emotioneel dilemma te staan.

Speelduur: 92 min.
Land: Frankrijk, België
Jaar: 2014
Genre: drama, komedie
Releasedatum dvd: 27 november 2015

Extra:
• kortfilm van de regisseurs "To kill a Bumblebee" (8 min.)


LOVE

Een ochtend op 1 januari. De telefoon rinkelt. Murphy, 25 jaar, wordt wakker naast zijn jonge vriendin en 2-jarig zoontje. Hij beluistert zijn voicemail. In het bericht vraagt de bezorgde moeder van Electra of hij geen nieuws heeft van haar dochter die al lange tijd verdwenen is. Ze vreest dat haar iets ergs is overkomen. Tijdens deze lange, regenachtige dag, blijft Murphy alleen in zijn appartement. In zijn herinneringen beleeft hij opnieuw zijn twee jaren samen met Electra, de liefde van zijn leven. Een passionele liefde vol beloftes, verleidingspelletjes, uitspattingen en fouten...

Speelduur: 135 min.
Land: Frankrijk, België
Jaar: 2015
Genre: erotic, drama
Releasedatum dvd en Blu-ray: 4 december 2015

Extra:
• interview met Gaspar Noé (26 min.)
• deleted scenes* (15 min.) *niet ondertiteld


AMY

De film Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook een keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

Speelduur: 123 min.
Land: UK
Jaar: 2015
Genre: documentaire, biografie
Releasedatum dvd en Blu-ray: 4 december 2015

Extra:
• audiocommentaar van Asif Kapadia
• deleted scenes (31 min.)
• unseen acoustic sessions (13 min.)


LES SOUVENIRES

Romain is 23 jaar. Hij zou graag schrijver zijn, maar op dit moment is hij nachtwaker in een hotel. Zijn vader is 62 jaar, gaat met pensioen en doet uitschijnen dat het hem niets kan schelen. Zijn kamergenoot is 24 jaar en denkt maar aan één ding: met alle mogelijke middelen om het even welk meisje versieren. Zijn grootmoeder is 85 jaar, woont in een rusthuis en vraagt zich af wat ze doet tussen al die oudjes.
Op een dag komt zijn vader helemaal overstuur langs. Zijn grootmoeder is verdwenen. Ze is op één of andere manier ontsnapt. Romain gaat naar haar op zoek, ook in zijn herinneringen…

Speelduur: 95 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2015
Genre: drama, komedie
Releasedatum dvd: 11 december 2015

Extra:
• interview met J.-P. Rouve en D. Foenkinos (35 min.);
• deleted scenes (9 min.)


LA ISLA MINIMA

1980, Zuid-Spanje. Twee adolescenten worden vermoord in een klein dorpje temidden van moerasgebied, vlakbij de monding van de Guadalquivir. Twee detectives met heel uiteenlopende onderzoeksmethodes worden op de zaak gezet. Toch zullen ze hun onderlinge verschillen aan de kant moeten schuiven om de moordenaar zo snel mogelijk te kunnen stoppen.

Speelduur: 105 min.
Land: Spanje
Jaar: 2015
Genre: thriller
Releasedatum dvd en Blu-ray: 18 december 2015

Extra's:
• making of (20 min.)


LES COMBATTANTS

Zijn maten en het familiebedrijf, meer heeft Arnaud niet aan zijn hoofd. Het wordt een rustige zomer... Tot hij Madeleine leert kennen. Ze is mooi en scherp, een en al ingehouden spanning en een vat vol onheilsvisioenen. Hij verwacht niks, zij vreest het ergste. Tot waar moet hij haar volgen terwijl zij hem niks heeft gevraagd? Dit is een liefdesverhaal. Of een overlevingsverhaal. Of allebei.

Speelduur: 98 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2014
Genre: romance
Releasedatum dvd: 18 december 2015

Extra's:
• "Paris-Shanghaï", kortfilm van Thomas Caillez (2011 - 25'),
• trailer


GUS (YELLOWBIRD)

Een jonge tienervogel is op weg van Europa naar Afrika maar is zo bang dat hij vergeet te genieten van de dingen die hij meemaakt. Tijdens zijn reis leert hij zichzelf beter kennen en deze zelfontdekking leidt ertoe dat hij zichzelf meer en meer weet te waarderen. Hierdoor weet hij steeds meer plezier te halen uit alledaagse dingen.

Speelduur: 87 min.
Land: België, Frankrijk
Jaar: 2015
Genre: animatie, kinderen
Releasedatum dvd: 4 december 2015UIT HET ARCHIEF