:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Septemberfilm >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2016
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2016
Bron: Septemberfilm - Datum: 2016-05-06 - Geplaatst door: Werner
ARABIAN NIGHTS (Vol 1, 2, 3)

Synopsis
Magisch realisme, documentaire en politieke satire raken elkaar in deze eigentijdse Duizend-en-een-nacht. Scheherazade vertelt verhalen over het droevige land Portugal en zijn aan de bedelstaf geraakte bewoners. Een geëngageerde en ideeënrijke trilogie van één van Portugals grote creatieve talenten Miguel Gomes. Hij reflecteert op de beroerde toestand van Portugal, dat zwaar lijdt onder de economische crisis en de eisen van de trojka - hier voorgesteld als kooplieden op kamelen. De speelse vorm is ontleend aan het sprookje van Scheherazade, maar de rijk van metaforen voorziene inhoud is gebaseerd op recente Portugese gebeurtenissen.

Cannes Film Festival - Officiële selectie

Releasedatum: 19-5-2016
Regie: Miguel Gomes
Cast: Crista Alfaiate, Adriano Luz, Américo Silva, Rogério Samora, Carloto Cotta, Fernanda Loureiro
Taal: Portugees
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Drama
Speelduur: 381 minuten
- Deel 1: 125 minuten
- Deel 2: 131 minuten
- Deel 3: 125 minuten
 


 
KEY HOUSE MIRROR

Synopsis
Lily en Max zijn al meer dan 50 jaar getrouwd. Ze leven samen in een verpleeghuis aangezien Max sinds zijn beroerte afhankelijk is van professionele medische zorg. Lily heeft haar eigen behoeftes al tijden opzij gezet en is daardoor wanhopig op zoek naar enige spanning en intimiteit in haar leven. Als een man (met de bijnaam “De Piloot”) naast hen komt wonen, valt Lily gelijk voor zijn charmes en passie voor het leven. Echter, zowel de familie van Lily als de andere bewoners van het verpleeghuis moeten helemaal niets van hem hebben. Onbegrepen door haar familie en gevangen in haar leven met de zieke Max, besluit Lily om te ontsnappen uit haar onzichtbare gevangenis en haar vrijheid op te eisen.

IFFR – Winnaar KNF Award

Releasedatum: 19-5-2016
Regie: Michael Noer
Cast: Ghita Nørby, Sven Wollter
Taal: Deens
Ondertitels: Nederlands
Genre: Drama
Speelduur: 91 min
 

JAMES WHITE

Synopsis
New Yorker James White woont nog bij zijn moeder en heeft geen haast met het opstarten van een carrière. Hij dompelt zich volledig onder in het wilde nachtleven van de stad die nooit slaapt om zo het echte leven uit te kunnen blijven stellen. Zijn hedonistische levensstijl komt echter abrupt tot een einde als hij geconfronteerd wordt met het nieuws dat zijn moeder ernstig ziek is en James de zorg voor haar op zich moet nemen. Terwijl de druk toeneemt zet hij alle zeilen bij om gefocust te blijven en de verleidingen in zijn omgeving te negeren om zo niet volledig kopje onder te gaan…

Toronto Internationaal Filmfestival - Officiële selectie
Sundance Film Festival - Winnaar publieksprijs
Deauville Film Festival - Winnaar Prix de la Révelation

Releasedatum: 26-5-2016
Regie: Josh Mond
Cast: Christopher Abbott & Cynthia Nixon
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Drama
Speelduur: 88 min
 


 

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron