:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Septemberfilm >> PERSBERICHT: RELEASES JULI-AUGUSTUS 2016
PERSBERICHT: RELEASES JULI-AUGUSTUS 2016
Bron: Septemberfilm - Datum: 2016-07-30 - Geplaatst door: Werner
KOLLEKTIVET

Synopsis:

Erik en Anne leiden een gelukkig leven samen met hun dochter Freja. Op een dag besluiten ze desondanks het roer om te gooien en samen met een paar vrienden een commune op te richten. Hun droom wordt al snel werkelijkheid wanneer iedereen zijn intrek in de villa heeft genomen en er een hechte gemeenschap ontstaat. Vriendschap, liefde en saamhorigheid komen harmonieus samen onder één dak, totdat Eriks affaire de commune zwaar op de proef stelt. De realiteit maakt zijn intrede en dreigt het gezin en de droom van het samenzijn voorgoed te vernietigen.

Berlinale - Winnaar Zilveren Beer beste actrice

Regie: Thomas Vinterberg
Cast: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Helene Reingaard Neumann & Lars Ranthe
Land van herkomst: Denemarken
Taal: Deens
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Drama
Speelduur: 111 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 18 augustus 2016

TRUMBO

Synopsis
De flamboyante Dalton Trumbo was in 1947 een van de best betaalde scenaristen van zijn tijd. Als voorstander van vakbonden, loongelijkheid en burgerrechten werd hij gearresteerd voor communistische activiteit en belandde hij op de zwarte lijst. In de jaren die volgden verloor Trumbo zijn baan, zijn huis en zijn vrienden. Hij gaf echter niet op en bleef onder een pseudoniem scenario’s schrijven, waarvoor hij ondanks alles twee Oscars wist te bemachtigen. Trumbo klaagde de absurditeit en onrechtvaardigheid van de zwarte lijst aan, die een negatieve invloed had op de levens en carrières van uiteenlopende figuren in Hollywood. Acteur Kirk Douglas en regisseur Otto Preminger erkenden in 1960 Trumbo als scenarist van hun blockbusters Spartacus en Exodus en brachten daarmee een einde aan het tijdperk van de zwarte lijst.
 
Academy Awards - Nominatie beste acteur
Golden Globes - Nominatie beste acteur
BAFTA Awards - Nominatie beste acteur

Regie: Jay Roach,
Cast: Bryan Cranston, Helen Mirren, Diane Lane, John Goodman, Louis C.K., Elle Fanning, Michael Stuhlbarg & Christian Berkel
Land van herkomst: Amerika
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Drama
Speelduur: 120 minuten
Releasedatum dvd: 18 augustus 2016
 
KRIGEN

Synopsis
De Deense commandant Claus Michael Pedersen en zijn mannen vechten in Afghanistan voor hun leven, waarbij ze trachten een verschil te maken en zichzelf te overtuigen dat het allemaal de moeite waard is. In Denemarken probeert Maria, de vrouw van Claus, zich te redden met haar drie kinderen die hun vader missen. Wanneer Claus in een gevecht met de Taliban samen met een zwaargewonde soldaat geïsoleerd raakt neemt hij de beslissing om het gebied te laten bombarderen zodat de reddingshelikopter sneller ter plaatse kan zijn. De missie slaagt en de jonge soldaat overleeft. Wanneer in de ruïnes van de gebombardeerde gebouwen de lichamen worden gevonden van elf Afghaanse vrouwen en kinderen wordt Michael echter beschuldigd van een oorlogsmisdaad. Plots is hij verwikkeld in een rechtszaak en een strijd om te overleven en zijn familie te behouden.

Oscarnominatie - Beste buitenlandse film
Filmfestival Venetië - Officiële selectie
Movies That Matter-festival

Regie: Tobias Lindholm
Cast: Pilou Asbæk, Tuva Novotny
Land van herkomst: Denemarken
Taal: Deens
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Drama
Speelduur: 111 minuten
Releaseatum dvd: 21 juli 2016
 

FULL CONTACT

Synopsis

In een kille container in de Amerikaanse Nevada-woestijn zit een dronepiloot. Hij houdt zijn vinger op de knop, staart naar de schermen voor zich en krijgt instructies via zijn koptelefoon. Dan kiest hij zijn doel, telt af, vuurt - duizenden kilometers verderop ontploft een terroristenkamp. Wanneer blijkt dat hij per ongeluk een school heeft gebombardeerd, raakt piloot Ivan in een existentiële crisis. Gedreven door schuldgevoel gaat hij op zoek naar de betekenis van zijn leven.

Toronto Internationaal Filmfestival - Officiële selectie
Internationaal Filmfestival Rotterdam - Officiële selectie
Chicagop Filmfestival - Winnaar beste actrice
Chicagop Filmfestival - Winnaar beste cinematografie

Regie: David Verbeek
Cast: Grégoire Colin, Lizzie Brocheré, Slimane Daci, Alain Blazevic
Land van herkomst: Nederland
Taal: Engels, Frans
Ondertitels: Nederlands, Engels
Genre: Drama
Speelduur: 100 minuten
Releasedatum dvd: 21 juli 2016
Bekijk hier de trailer.
 Recent nieuws van dezelfde bron