:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Septemberfilm >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2016
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2016
Bron: Septemberfilm - Datum: 2016-09-06 - Geplaatst door: Werner
FREEHELD 

Synopsis
Laurel Hester is een zeer gewaardeerde rechercheur die al jaren met haar partner de straten van New Jersey drugsvrij probeert te houden. Haar privéleven komt tijdens werkuren nauwelijks ter sprake. Zo heeft ze zich nooit uitgesproken over haar seksuele voorkeur en weet niemand dat ze een serieuze relatie met de jongere Stacie heeft. Ze durft haar liefde voor Stacie pas openbaar te maken wanneer ze ontdekt dat ze terminaal ziek is. Ze heeft als laatste wens dat haar pensioenuitkering wordt uitbetaald aan de vrouw van haar leven, maar dat wordt door het politiekorps geweigerd. Met behulp van een homorechtenactivist gaan ze in een race tegen de klok, de strijd aan om gelijke rechten en een verandering in de wetgeving te bevechten.

San Sebastian Film Festival - Sebastiane Award voor beste film
Gebaseerd: op de gelijknamige documentaire Freeheld van Cynthia Wade (Oscar winnaar korte documentaire)

Regie: Peter Sollett
Cast: Julianne Moore, Ellen Page, Zach Galifianakis, Steve Carell, Michael Shannon
Land van herkomst: Amerika
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Drama
Speelduur: 99 minuten
Releasedatum dvd: 8 september 2016

NOMA - MY PERFECT STORM

Synopsis
Toen chefs René Redzepi en Claus Meyer in 2004 besloten om in hun nieuwe restaurant Noma uitsluitend te werken met ingrediënten uit Scandinavië, werden ze voor gek verklaard. Deze openhartige kijk in de keuken van het restaurant, en vooral in het hoofd van de geniale perfectionist Redzepi, toont de lange weg die de culinaire vernieuwers moesten gaan tot Noma in 2010 - en daarna nog drie keer - werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Regisseur Pierre Deschamps filmt vanuit allerlei hoeken om de stormachtige en serene momenten in Noma’s keuken te vatten. Meyer, Redzepi, collega-chefs en andere kenners komen aan het woord over het succes, de constante druk om te presteren en de diepe dalen die ze ook meemaakten, zoals toen 63 gasten ziek werden na hun diner bij Noma.

Internationaal Film Festival Rotterdam

Regie: Pierre Deschamps
Cast: René Redzepi
Land van herkomst: Denemarken
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Genre: Documentaire
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum dvd: 8 september 2016

COOKING UP A TRIBUTE

Synopsis
Cooking Up A Tribute vertelt het weergaloze avontuur van het beste restaurant ter wereld (El Cellar de Can Roca in Girona, Spanje) welke voor vijf weken haar deuren sloot om ‘on tour’ te gaan. In hun reis door vier Amerikaanse landen brengt het gehele team van El Cellar de Can Roca een eerbetoon aan de Mexicaanse, Peruaanse en Colombiaanse keuken door ter plekke hun eigen interpretatie te geven aan lokale ingrediënten en tradities.

Cannes Film Festival - Officiële selectie
Toronto Film Festival - Officiële selectie

Regie: Luis Gonzáles, Andrea Gómez
Land van herkomst: Spanje
Taal: Spaans
Ondertitels: Nederlands
Genre: Documentaire
Speelduur: 84 minuten
Releasedatum dvd: 8 september 2016

DÉGRADÉ

Synopsis
Het is een warme zomerdag in de Gazastrook, wanneer Christines schoonheidssalon volstaat met vrouwelijke klanten. Hun moment van ontspanning wordt echter abrupt verstoord als er vanuit de straat geweerschoten klinken. Er blijkt een leeuw uit de dierentuin te zijn gestolen en Hamas is van plan deze terug te krijgen. Toch verandert de strijd buiten niets aan het feit dat deze vrouwen plannen hebben. Ze zitten misschien vast in de salon, maar een aanstaande bruid moet zich klaarmaken voor haar bruiloft terwijl iemand anders juist langskomt om te klagen over haar relatieproblemen. Ze zijn gewend aan de constante staat van oorlog in hun directe omgeving en aan het voortzetten van hun dagelijkse routine te midden van die situatie. Zelfs als het geweld zich letterlijk voor de deur plaatsvindt...

Regie: Tarazan & Arab Nasser
Cast: Hiam Abbass, Nelly Abou Sharaf, Reem Talhabi, Maisa Abdelhadi, Manal Awad, Mirna Sakhla
Land van Herkomst: Palestina
Language: Arabisch
Ondertitels: Nederlands
Genre: Drama
Speelduur: 80 minuten
Releasedatum dvd: 22 september 2016Recent nieuws van dezelfde bron