:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2016
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2016
Bron: Twin Pics - Datum: 2016-09-24 - Geplaatst door: Werner
KEEPER

Maxime en Mélanie hebben nauwelijks hun kindertijd achter de rug en zijn verliefd. Op een dag ontdekt Mélanie dat ze zwanger is. Maxime wil koste wat het kost het kind behouden.

Regisseur: Guillaume Senez
Speelduur: 91 min.
Talen: Frans Dolby Digital 2.0
Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans voor doven en slechthorenden
Land van herkomst: België, Zwitserland
Jaar: 2015
Genre: Fictie, Belgische Film
Releasedatum dvd: 02/09


DER STAAT GEGEN FRITZ BAUER

1957. Procureur-generaal Fritz Bauer wil de kopstukken van Nazi-Duitsland vervolgen zodat de naoorlogse generatie in de jonge Bondsrepubliek de vaderlandse geschiedenis onder ogen leert zien. Maar in zijn zoektocht naar ontsnapte Nazi's krijgt hij te maken met het establishment dat niets liever wil dan het verleden te laten rusten. Op medewerking hoeft hij dus niet te rekenen. Men probeert zelfs zijn homoseksualiteit tegen hem te gebruiken onder een -Nazi- wet die homoseksualiteit nog steeds strafbaar stelt. En als hij de verantwoordelijke voor de massadeportatie van de Joden Adolf Eichmann op het spoor komt, geeft men hem valse informatie. In zijn moedige strijd voor de waarheid en rechtvaardigheid ziet Bauer zich genoodzaakt de Israëlische geheime dienst, Mossad, in te lichten. Een daad waarmee hij landverraad pleegt.

Regisseur: Lars Kraum
Speelduur: 101 min.
Land van herkomst: Duitsland
Talen: Egels Dolby Digital 5.1, Spaans Dolby Digital 5.1, Duits Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands, Frans
Jaar: 2015
Genre: Fictie
Releasedatum dvd: 16/09


THE WOLFPACK

Een wonderbaarlijke flm over zes slimme en getalenteerde broers die, afgesloten van de buiten- wereld, opgroeien in een New Yorks appartement. Hun vader voorziet ze van meer dan 5000 flms. De opgroeiende broers beginnen scènes uit te schrijven en na te spelen in zelfgemaakte kostuums en decors. De scènes uit films als Reservoir Dogs, The Nightmare Before Christmas en The Dark Knight zijn magisch om te zien. Net als hun eerste expedities in New York die ze samen ondernemen en waarbij ze alles becommentariëren vanuit hun flmkennis. Stranger than fction. Een bizarre maar optimistische flm over de kracht van de verbeelding die dit jaar tijdens het Sundance flmfestival werd bekroond met de Grote Juryprijs voor Beste Documentaire en sindsdien de meest besproken documentaire van het jaar werd.

Regisseur: Crystal Moselle
Speelduur: 89 min.
Land van herkomst: Verenigde Staten
Talen: Engels Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Surround 2.0
Ondertitels: Nederlands, Frans
Jaar: 2015
Genre: Documentaire
Releasedatum dvd: 09/09


UN HOMME À LA HAUTEUR

Diane is een mooie vrouw. Een heel mooie vrouw. Het is het type dat overal waar ze komt wordt nagekeken. Daarnaast is ze een briljante advocate met een goed gevoel voor humor en een sterke persoonlijkheid. Diane is net weer vrijgezel na een ongelukkig huwelijk en daarom klaar om de man van haar leven te ontmoeten. Er bestaat niet zoiets als toeval: op een avond ontvangt Diane een telefoontje van een zekere Alexandre die haar mobieltje heeft gevonden. Er is meteen een klik tussen de twee tijdens het gesprek. Alexandre is beleefd, grappig en slim. Diane is meteen in de ban van hem. De twee plannen snel een date, maar die ontmoeting gaat niet helemaal zoals verwacht..

Regisseur: Laurent Tirard
Speelduur: 94 min.
Land van herkomst: Frankrijk
Talen: Frans Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2015
Genre: Fictie, Komedie, Franse Film
Releasedatum dvd: 16/09

Extra's:
• Des hauts et des bas (Making of) 


MEET ME IN VENICE

Liza (Roberta Petzoldt) is een jonge vrouw die naar Venetië afreist om daar haar Italiaanse vader Mauro (Beppe Costa) te zien. Hij heeft zijn dochter sinds zij drie jaar oud was niet meer gezien, omdat hij toen van haar moeder scheidde. Sindsdien reist hij de wereld over als muzikant. Wanneer Liza in Venetië aankomt blijkt haar vader meer in petto te hebben dan alleen een verblijf in deze sfeervolle stad. Mauro neemt haar mee op een muzikale reis langs de Oriënt Express route, die zal eindigen in Istanbul. Vader en dochter blijken tijdens de reis meer overeenkomsten te hebben dan ze dachten en hun band wordt met elke kilometer die ze reizen sterker. Wanneer ze in Turkije aankomen, ontdekt Liza waarom haar vader na al die tijd contact met haar zocht. Meet Me In Venice is de eerste Engelstalige film van Eddy Terstall, regisseur van o.a. De Boekverfilming, Rent-a-friend en het met meerdere Gouden Kalveren bekroonde Simon. Terstall schreef samen met Erik Wünsch het scenario.

Regisseur: Eddy Terstall
Lengte: 93 min.
Land van herkomst: Bulgarije, Kroatië, Italië, Nederland, Servië, Slowakije, Turkije
Talen: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2015
Genre: Fictie
Releasedatum dvd: 16/09


AMY

De talentvolle Amy Winehouse, gezegend met een unieke stem, is op korte tijd uitgegroeid tot een legende. Zoals een rasechte jazzartieste beaamt, vertaalde ze treffend haar eigen gebreken in haar teksten en optredens. Deze combinatie van rauwe eerlijkheid en talent zorgde voor vele populaire muzieknummers uit onze geschiedenis.
De permanente media-aandacht, het compliceerde leven van een buitengewoon succesbestaan en een heel onstabiele levensstijl veranderden het leven van Amy Winehouse echter in een kwetsbaar, geconstrueerd kaartenhuis. Aan dit kostbare talent kwam dan ook abrupt en vroegtijdig een einde.

Regisseur: Asif Kapadia
Speelduure: 123 min.
Land: Verenigd Koninkrijk
Jaar: 2015
Genre: Documentarie, Oscars
Releasedatum dvd: 23/09

Extra's:
• Audiocomentaar van Asif Kapadia
• Deleted Scenes
• Akoestische sessies


LA ISLA MINIMA

1980, Zuid-Spanje. Twee adolescenten worden vermoord in een klein dorpje temidden van moerasgebied, vlakbij de monding van de Guadalquivir. Twee detectives met heel uiteenlopende onderzoeksmethodes worden op de zaak gezet. Toch zullen ze hun onderlinge verschillen aan de kant moeten schuiven om de moordenaar zo snel mogelijk te kunnen stoppen.

Regisseur:Alberto Rodriguez
Speelduur: 100 min.
Land: Spanje
Jaar: 2015
Genre: Fictie
Releasedatum dvd: 23/09


MUSTANG

De zomer begint. In een afgelegen dorpje in Turkije komen Lale en haar vier zussen terug van hun laatste schooldag. Ze zijn uitgelaten en onderweg wordt er gestoeid met de jongens van het dorp waardoor ze een groot schandaal met onverwachte gevolgen ontketenen. Hun thuis verandert langzaamaan in een gevangenis waar huishoudelijke taken de plaats innemen van de school en de meisjes worden voorbereid om uitgehuwelijkt te worden. De vijf zussen, gedreven door een hevig verlangen naar vrijheid, verleggen de grenzen die hen worden opgelegd.

Regisseur: Deniz Gamze Erguven
Speelduur: 93 min.
Land: Frankrijk, Turkije
Jaar: 2015
Genre: Fictie
Releasedatum dvd: 23/09