:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> YourMediaWave >> NIEUWSBERICHT: STORM LETTERS VAN VUUR IN DE DUITSE BIOSCOPEN
NIEUWSBERICHT: STORM LETTERS VAN VUUR IN DE DUITSE BIOSCOPEN
Bron: YourMediaWave - Datum: 2017-01-12 - Geplaatst door: Werner
NEDERLANDSE AVONTURENFILM STORM LETTERS VAN VUUR KRIJGT BIOSCOOPRELEASE IN DUITSLAND

Trailer Storm letters van vuur op YouTube

Producent Phanta Basta! maakt vandaag bekend dat de filmrechten voor de Nederlandse familiefilm Storm Letters Van Vuur zijn verkocht in Duitsland. Distributeur Farbfilm zal de film op 23 maart 2017 uitbrengen in de bioscoop en in oktober wordt Storm Letters Van Vuur uitgezonden op de nationale Tv-zender ZDF. Het aantal bioscopen waar de film van regisseur Dennis Bots in roulatie gaat, is momenteel nog niet bekend, maar hij krijgt in ieder geval een nationale, brede release. De Nederlandse familiefilm wordt voor de Duitse markt in het Duits nagesynchroniseerd.

Storm Letters Van Vuur is gedraaid op diverse locaties in Duitsland, Luxemburg, België en Nederland. De Nederlandse bioscooprelease is op 19 januari 2017; in België staat de bioscooprelease gepland op 1 maart.

De cast bestaat onder anderen uit de internationaal gerenommeerde acteur Yorick van Wageningen (The Girl With The Dragon Tattoo en Blackhat), Angela Schijf, Egbert Jan Weeber, Maarten Heijmans en de Vlaamse acteur Peter van den Begin. Storm wordt gespeeld door de 12-jarige Davy Gomez (bekend van de musicals De Kleine Blonde Dood en Pinokkio); zijn tegenspeelster is Juna de Leeuw (De Leeuwenkuil en Trollie) in de rol van weesmeisje Marieke.
Over de film
Wat als je er opeens alleen voor staat en iedereen je vijand kan zijn? De 12-jarige Storm (Davy Gomez) raakt in een spannend avontuur verzeild als zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) een nieuwe klus aanneemt. Hij drukt in het geheim verboden teksten in zijn drukkerij. Storms moeder (Angela Schijf) vindt dit maar niks, omdat het gevaarlijk is om een andere mening te hebben. Het veilige leventje van Storm komt op zijn kop te staan als Klaas op heterdaad wordt betrapt. Storm vlucht net op tijd weg met de originele brief en wordt het middelpunt van een klopjacht. Dan krijgt hij hulp uit onverwachte hoek als hij Marieke (Juna de Leeuw) ontmoet, een meisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont. In een race tegen de klok probeert Storm zijn vader te redden van de brandstapel. Maar wie kan hij nog vertrouwen? Wat begint als een angstige vlucht, wordt een dappere strijd voor vrijheid.

Over de makers
Storm Letters Van Vuur wordt geproduceerd door hetzelfde team als dat van Achtste-groepers Huilen Niet (2012), Oorlogsgeheimen (2014) en Code M (2015). De film wordt onder meer gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO fonds, BNP Paribas Fortis Film Finance, Abraham Tuschinski Fonds, Luxemburg Filmfonds en Screen Flanders. Het scenario is van Karen van Holst Pellekaan (Oorlogsgeheimen, Tessa) en de film wordt geproduceerd door Phantavision met als coproducenten NTR, Bulletproof Cupid (BE) en Iris Productions (LUX).

Achtergrond
Storm Letters Van Vuur speelt zich af in de late Middeleeuwen, tijdens de 16e-eeuwse reformatie, toen de vrijheid van meningsuiting in Nederland sterk onder druk stond. Dit leidde, mede dankzij de opkomst van de boekdrukkunst, tot grote veranderingen en een gevaarlijke strijd om de macht. Mensen waren voor het eerst in staat om hun ideeën massaal te verspreiden, vergelijkbaar aan de opkomst van social media nu. De historische thriller raakt daarin thema’s die onverminderd actueel en relevant zijn.

In 2017 worden wereldwijd tal van evenementen georganiseerd ter gelegenheid van 500 jaar Reformatie, gecoördineerd door Refo500, mede-initiatiefnemer van de film Storm letters van vuur. Afgeleid van de film brengt samenwerkingspartner Young Crowds lesmateriaal uit voor basis- en voortgezet onderwijs in Benelux en Duitsland en bewerkt scenarist Karen van Holst Pellekaan het filmscenario tot een spannende jeugdroman, uitgegeven door Aerial Media Company. Rijksmuseum Catharijneconvent Utrecht biedt een Storm-tour door haar collectie aan.UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron