:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: FUOCOAMMARE EN SHADOW WORLD
PERSBERICHT: FUOCOAMMARE EN SHADOW WORLD
Bron: Twin Pics - Datum: 2017-02-09 - Geplaatst door: Werner
FUOCOAMMARE 

De twaalfjarige Samuele woont op een eiland in de Middellandse Zee. Zoals alle jongens van zijn leeftijd wil hij zich amuseren, op de rotsen klimmen en wat rondhangen in de haven. Maar zijn eiland is niet zoals de andere.
Het is Lampedusa, dat de Europese bestemming geworden is van de mannen, vrouwen en kinderen die de Middellandse Zee oversteken in veel te kleine en schamele bootjes. Deze mensen zijn op zoek naar vrede, vrijheid of gewoon geluk, maar vaak is het hun lichaam dat uit de zee opgevist wordt. Iedere dag zijn de eilandbewoners getuige van één van de grootste menselijke tragedies van onze tijd.

Distributeur: Dalton Distribution
Regisseur: Francesco Rosi
Speelduur: 108 min
Land: Italïe
Jaar: 2016
Genre: Documentaire
Releasedatum: 10 februari 2017


SHADOW WORLD

In Shadow World legt Johan Grimonprez de business van de wereldwijde wapenhandel bloot - de business die zijn winsten telt in miljoenen dollars en zijn verliezen in mensenlevens... In de nasleep van iedere oorlog duiken er telkens weer geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Een schimmige wereld van wapenhandelaars, van corruptie, hebzucht, smeergeld en achterkamers. Maar ook van politici, geheime diensten, militaire bevelhebbers en wereldleiders wiens morele kompas helemaal tilt is geslaan. Hun enige objectief lijkt de oorlog zo lang mogelijk te laten duren en geld te verdienen, ongeacht de menselijke en morele kost. Aan de hand van getuigenissen van onderzoeksjournalisten, wapenhandelaars, lobbyisten, politici en insiders, toont Shadow World hoe de internationale wapenhandel een bedreiging vormt voor de democratie. Niet alleen in de landen waar de wapens gebruikt worden maar ook in het Westen, waar ze vandaan komen.

Distributeur: Dalton Distribution
Regisseur: Johan Grimonprez
Speelduur: 94 min
Land: België, Denemarken
Jaar: 2016
Genre: Documentaire
Releasedatum: 10 februari 2017