:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2017
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2017
Bron: Twin Pics - Datum: 2017-04-24 - Geplaatst door: Werner
GEBOUWD VOOR DE FILM

‘De signatuur van zijn filmwerk is uniek en volstrekt eigen. Beeld, verhaal, decors en taal zijn direct herkenbaar als ‘Warmerdiaans’. - Juryrapport Gouden Kalf voor de Filmcultuur aan Alex en Marc van Warmerdam

De films van Alex van Warmerdam zijn tot in detail het resultaat van een langdurig proces van bedenken, ontwerpen en construeren. Die nauwgezette werkwijze komt misschien nog wel het beste tot uiting in de huizen die Van Warmerdam sinds De Laatste Dagen Van Emma Blank heeft laten bouwen.

DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK (2009) met Marlies Heuer, Gene Bervoets en Annet Malherbe
In een groot huis wacht Emma Blank op haar dood. Tot het zover is wordt ze verzorgd door haar personeel. Hoewel ze hunkert naar liefdevolle verzorging, gedraagt ze zich als een ware dictator.

BORGMAN (2013) met Jan Bijvoet, Hadewych Minis en Jeroen Perceval
De komst van een buitenstaander bij een luxe villa is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen. Hierdoor begint de zorgvuldig opgetrokken façade van een welgesteld echtpaar langzaam in te storten.

SCHNEIDER VS. BAX (2015) met Tom Dewispelaere, Alex van warmerdam en Maria Kraakman
Schneider is een huurmoordenaar die een spoedopdracht krijgt. De makkelijke klus blijk een gecompliceerde. Vanuit zijn huisje op het water gaat het beoogde doelwit de strijd aan.

Regisseur: Alex Van Warmerdam
Land: Nederland
Jaar: 2017
Genre: Drama
DVD release: 31/03


EEN ECHTE VERMEER

In de jaren twintig van de vorige eeuw wordt Han van Meegeren gezien als een groot schildertalent, dat zich laat beïnvloeden door de Oude Meesters. Han ontmoet de actrice Jólanka Lakatos en is meteen in de ban van deze prachtige verschijning. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van zijn tijd. De jaloerse Bredius neemt nietsontziend wraak op Han door zijn werk publiekelijk tot op de grond toe af te branden. Als daarnaast zijn vrouw en zoon hem verlaten, is Van Meegeren ten einde raad. Han van Meegeren verhuist naar Frankrijk en wil maar één ding: zich wreken op Bredius. Hij zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die door Bredius als echt moet worden beoordeeld. Maar als het moment daar is, moet Han een besluit nemen: eindelijk wraak nemen op Bredius, of kiezen voor de liefde van zijn leven.

Label: Cineart
Regisseur: Rolf Van Den Berg
Speelduur: 115 min
Land: Nederland
Jaar: 2016
Genre: Drama
DVD release: 07/04


HARRY BENSON: SHOOT FIRST

Harry Benson: Shoot First geeft een uitgebreid beeld van de illustere carrière van de productieve fotograaf die in eerste instantie beroemd werd door The Beatles, door wie hij was aangesteld om hun eerste trip door de Verenigde Staten vast te leggen. Met ongelimiteerde toegang tot de band, wist Benson een groot aantal levendige en intieme portretten van de meest populaire band in de geschiedenis te maken. Daaronder o.a. de legendarische kussengevecht-foto die genomen is in een hotel in Parijs. Daarnaast omvat zijn uitgebreide portfolio ook iconische foto’s uit oorlogsgebieden, maar tevens van o.a. Winston Churchill, Bobby Fischer, Muhammad Ali, Greta Garbo, Michael Jackson, Dr. Martin Luther King, Jr. én de moord op Robert F. Kennedy. Inmiddels 87 jaar oud, is workaholic Benson nog lang niet van plan te stoppen.

Label: Pinkmoon
Regisseur: Matthew Miele, Justin Bare
Speelduur: 87 min
Land: Verenigde Staten
Jaar: 2016
Genre: Documentaire
DVD release: 07/04


L'ODYSSÉE

1948. Jacques-Yves Cousteau leeft met zijn vrouw en hun twee zonen in het paradijs, in een mooi huis dat uitkijkt over de Middellandse Zee. Maar Cousteau droomt van het grote avontuur. Dankzij zijn uitvinding, een ontspanner waarmee je onder water kunt ademen, heeft hij een heel nieuwe wereld ontdekt. Die wereld moet en zal hij bestuderen. En daarvoor wil hij echt alles opgeven.

Label: O'Brother
Regisseur: Jérôme Salle
Speelduur: 117 min
Land: Frankrijk, Belgïe
Jaar: 2016
Genre: Biografisch drama
DVD release: 07/04


THE SALESMAN


Gedwongen om hun appartement in het centrum van Teheran te verlaten door gevaarlijke werkzaamheden in een aanliggend gebouw, verhuizen Emad en Rana naar een nieuwe flat. Een incident verbonden met vorige huurder zal het leven van het jonge koppen dramatisch veranderen.

Label: Cinéart
Regisseur: Asghar Farhadi
Speelduur: 124 min
Land: Iran
Jaar: 2016
Genre: Drama
DVD release: 14/04


UNE VIE

Normandië, 1819. Jeanne Le Perthuis des Vauds, een overbeschermde jonge vrouw vol kinderdromen, heeft nog maar net de nonnenschool en haar studies achter zich gelaten, als ze met Julien de Lamare trouwt. Al snel blijkt dat Julien bijzonder vrekkig, hard en labiel is. Langzaam maar zeker ziet Jeanne al haar dromen in rook opgaan. Naar de roman van Guy de Maupassant.

Label: O'Brother
Regisseur: Stéphane Brizé
Speelduur: 114 min
Land: Frankrijk, Belgïe
Jaar: 2016
Genre: Drama
DVD release: 14/04


HISTORY OF LOVE

Er was eens een jongen, Léo, die van een meisje hield. Hij beloofde haar gedurende haar hele leven aan het lachen te maken. Ze werden gescheiden door de Wereldoorlog, maar Léo overleefde alles om haar terug te vinden en zijn belofte waar te kunnen maken. Vandaag de dag woont de tiener Alma in Brooklyn. Ze ontdekt voor de eerste keer de liefde. Niets lijkt Léo aan Alma te linken. En toch… Van het Polen in de jaren ’30 tot Central Park vandaag reist het manuscript van het boek « The History of Love » door de tijd en over de continenten heen om hun beide lotsbestemmingen te verenigen.

Label: Anga Distribution
Regisseur: Radu Mihaileanu
Speelduur: 129 min
Land: Frankrijk, Canada
Jaar: 2016
Genre: Fictïe
DVD release: 14/04