:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2017
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2017
Bron: Remain In Light - Datum: 2017-06-15 - Geplaatst door: Werner
NERUDA

Santiago, 1948: politie-inspecteur Oscar Peluchonneau (Gael García Bernal) opent in opdracht van president Videla de jacht op dichter Pablo Neruda, die kritiek heeft geuit op het rechtse regime. Voor Neruda biedt de vervolging heroïsche mogelijkheden, een kans om tegelijk een vrijheidssymbool én een literaire legende te worden. Maar dat laat de eigenwijze Peluchonneau, die zelf ambities heeft om de held van het verhaal te worden, niet zomaar gebeuren. Pablo Larraín, meesterregisseur van No en El Club, overtreft het genre van de standaard biopic door elementen uit films noirs en westerns te combineren. In deze tragikomische en bij vlagen surreële film over Nobelprijswinnaar Pablo Neruda waant de kijker zich met prachtig uitgelichte scènes in de geschiedenis van Chili.

Regie: Pablo Larraín (Jackie, No)
Cast: Gael García Bernal (Y Tu Mamá También), Luis Gnecco (No), Mercedes Morán (The Motorcycle Diaries)
Releasedatum dvd: 2 mei 2017





LIFE, ANIMATED

Op driejarige leeftijd stopt de energieke babbelaar Owen plots met praten. Autisme doet hem wegglijden in een donkere, afgesloten wereld. Er lijkt geen weg terug te zijn. De volgende vier jaar reageert Owen maar op één ding: Disney-films. Wanneer zijn vader op een dag de pop van Iago, de papegaai uit Aladdin pakt en in die rol tegen Owen begint te praten, antwoordt Owen hem plots met een zinnetje uit de film. Een keerpunt voor Owen en zijn familie. Owen leert zich uit de drukken aan de hand van dialogen uit de tientallen Disney-films die hij uit het hoofd kent, de rest van de familie neemt op hun beurt de rollen over van Disney-figuurtjes. De tekenfilms maken een weg vrij die lang als voorgoed gesloten werd beschouwd. Owen en de wereld rondom hem leren elkaar begrijpen. Met zijn uitgebreid arsenaal aan verhalen en dialogen maakt Owen zich klaar om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het leven voor hem in petto heeft. Dit coming-of-age verhaal wordt prachtig vormgegeven door de mix van scènes uit Disneyfilms en nagetekende gebeurtenissen uit het leven van Owen. De film stelt vragen over het ‘hoe’ en ‘waarom’ van Owen’s identificatie met tekenfilmfiguren, maar is bovenal een pleidooi voor liefde en begrip vanuit de omgeving. Een hartverwarmende verhaal en een terechte winnaar van Sundance.

Regie: Roger Ross Williams
Cast: Jonathan Freeman, Gilbert Gottfried, Alan Rosenblatt
Releasedatum dvd: 9 mei 2017





PERSONAL SHOPPER

De jonge Amerikaanse Maureen (Kristen Stewart) werkt overdag in Parijs als personal shopper voor een veeleisende superster. Haar nachten brengt ze echter door op zoek naar een teken van haar overleden tweelingbroer Lewis. Maureen en Lewis sloten vlak voor zijn dood een pact om samen de grenzen van de sterfelijkheid te verkennen. Wanneer Maureen plots mysterieuze berichten ontvangt, raakt ze ervan overtuigd dat Lewis hier iets mee te maken heeft. Na het alom bejubelde Clouds Of Sils Maria werkt de gevierde cineast Olivier Assayas opnieuw samen met Kristen Stewart. Met Personal Shopper begeeft hij zich op de grens tussen sensuele thriller en stijlvol mysterie in de Parijse modewereld. Assayas won er op het Cannes Film Festival de prijs voor beste regie mee.

Regie: Olivier Assayas (Clouds Of Sils Maria)
Cast: Kristen Stewart (Café Society), Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz
Releasedatum dvd: 23 mei 2017





L'ÉTRANGER

Moussa is een pas geïmmigreerde Senegalese voetbalcoach bij BX Brussels, het sociaal-sportief project van Vincent Kompany. Hij is niet alleen hun coach op het veld, maar ook in de kleedkamer. Sommige van deze jongeren zijn gelabeld als 'onhandelbaar', ze hebben een precaire thuissituatie en de meesten kunnen amper voetballen. Soms is er wel talent, maar ontbreekt er discipline of motivatie. Verliescijfers van 0-8 of meer zijn geen uitzondering. Een voetbalseizoen lang volgt L'Étranger Moussa en de jongeren op en naast het veld. Langs winst en verlies, respect en cultuurverschillen, sportiviteit, ruzie en vriendschap. Slaagt Moussa erin om de groep bij elkaar te houden en resultaten te behalen? Of nemen de problemen de bovenhand?

Regie: Kenneth Michiels
Releasedatum dvd: 23 mei 2017





HARMONIUM

Toshio leidt een rustig leven met zijn vrouw en dochter in een buitenwijk van een Japanse stad, tot er op een dag een man verschijnt in zijn werkplaats. Het is Yasaka, een oude vriend van Toshio, die net uit de gevangenis is ontslagen. Hij zoekt werk en onderdak. Toshio’s vrouw Akie wil hun merkwaardige gast in eerste instantie niet in huis nemen, maar door zijn behulpzaamheid en bescheidenheid wint hij haar vertrouwen. Als Yasaka zich begint te mengen in het gezinsleven wordt langzaamaan duidelijk dat hij een schokkend geheim met zich meedraagt. Harmonium is zowel een modern Japans familiedrama als een mysteriethriller, geregisseerd door Kôji Fukada (Sayônara); een van de innovatiefste hedendaagse cineasten uit Japan. De rol van Yasaka wordt vertolkt door Tadanobu Asano (Ichi The Killer). Harmonium werd vorig jaar in Cannes bekroond met de juryprijs in de Un Certain Regard-sectie.

Regie: Kôji Fukada (Sayônara)
Cast: Tadanobu Asano (Ichi The Killer)
Releasedatum dvd: 23 mei 2017





UIT HET ARCHIEF