:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2017
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2017
Bron: Remain In Light - Datum: 2017-07-03 - Geplaatst door: Werner
NOCES (A WEDDING)

Zahira is in de bloei van haar leven: ze gaat naar school, heeft leuke vrienden en geniet zo nu en dan van het Brusselse nachtleven. Ze woont bij haar ouders met wie ze een hechte band heeft. Hun relatie wordt echter onder druk gezet wanneer ze volgens Pakistaanse traditie moet trouwen met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Niet alleen haar ouders, maar ook haar broer en zus proberen haar te overtuigen van het belang van deze traditie. Zahira komt voor een hartverscheurende keuze te staan. Kiest ze voor haar vrijheid of voor haar familie? Noces (A Wedding) is een meeslepend en invoelbaar drama over dilemma's van tweedegeneratie-immigranten. Met hoofdrollen voor het veelbelovende acteertalent Lina El Arabi en Zilveren Beer-winnaar Babak Karimi (A Separation). 

Pers:
“Uitstekend drama en een slimme analyse” “Verfrissend” **** Trouw
“Legt mooi bloot waar de worstelingen bij integratie vandaan komen” **** De Telegraaf
“Goed gespeeld en intelligent drama” *** VPRO Cinema
“De 21-jarige Franse actrice Lina El Arabi is uitstekend gecast als hoofdrolspeler” *** De Volkskrant
“Uitstekend geacteerd” *** Het Parool
“Een film die je oprecht weet te raken” **** Filmtotaal
“Alles behalve eenzijdig” “Vlekkeloze cast” **** Filmvandaag

Sterk drama met een actueel thema. Uitstekende filmrecensies.
Vergelijkbare Titels: Bar Bahr, La Ragazza Del Mondo, Kassablanka

Regie: Stephan Streker (Le Monde Nous Appartient)
Cast: Lina El Arabi, Sebastien Houbani, Babak Karimi, Olivier Gourmet, Alice de Lencquesaing
Releasedatum dvd: 4 juli 2017

SPRAKELOOS

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingen hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten. Sprakeloos is de verfilming van de bestseller van Tom Lanoye in een regie van Hilde Van Mieghem.

Pers:
Sprakeloos is vandaag een zeldzaam ontroerende film” Gazet Van Antwerpen
“Ademloos zit de zaal te genieten” De Morgen
“Dankzij de fijnzinnige regie, de prachtige soundtrack en de schitterende cast blijft het verhaal lang nazinderen.” Metro
“Laat je ontroeren door Sprakeloos” ”Deze mag je niet missen!” Elle
“Vlaamse cinema van de bovenste plank” Deredactie.be

Naar de gelijknamige bestseller van Tom Lanoye.
Vergelijkbare Titels: Achter De Wolken, Beau Séjour, Amour

Regie: Hilde Van Mieghem (Dennis Van Rita, Smoorverliefd)
Cast: Stany Crets,Viviane De Muynck, Flor Decleir, Hans Kesting, Rik van Uffelen
Releasedatum dvd: 18 juli 2017

A QUIET PASSION

De Britse regisseur Terence Davies maakt prachtige films over tragische zielen - getuige meesterwerken als Distant Voices, Still Lives, The House Of Mirth, The Deep Blue Sea en zijn voorlaatste film Sunset Song. In deze deels in België opgenomen biopic, focust hij op de negentiende-eeuwse dichteres Emily Dickinson. In de Amerikaanse literatuur is Dickinson berucht en beroemd, maar ze werd pas na haar dood naar waarde geschat. En zoals bij vele geplaagde kunstenaars, ontsproot haar creativiteit niet uit zorgeloos happy wezen, maar uit een combinatie van zelfhaat en het verwerpen van de klassieke rolpatronen. In zijn gekende lyrische en schilderkunstige stijl serveert Davies het verhaal van een innerlijk getormenteerd personage dat barst van het talent, maar na een reeks tragische sterfgevallen in de familie een kluizenaarsbestaan leidt op het landgoed van haar upperclassfamilie. Naar buiten toe was Dickinson een proto-feministe, die zowel religieuze als sociale dogma's in vraag durfde te stellen en geregeld haar scherpe tong bovenhaalde; diep vanbinnen was ze een geblutste ziel. Gedurende haar vrij korte, ellendige leven - ze overleed al op 55-jarige leeftijd aan een ernstige ziekte -, vond Dickinson troost in woorden. Stiekem droomde ze ervan om het succes van haar contemporains Jane Austen, Elizabeth Barrett Browning en de zusjes Brontë te evenaren.

Pers:
**** Het Parool,
**** AD/De Gelderlander,
**** NRC / NRC Next,
**** De Filmkrant,
**** Cinemagazine.nl,
*** De Volkskrant

“De wijze waarop Davies het leven van Dickinson als het ware componeert op haar poëzie, ontroert diep.” Trouw
A Quiet Passion voert de kijker overtuigend terug in de tijd naar Dickinsons 19de-eeuwse keurslijf.” De Volkskrant
“De stille tragiek van een miskend kunstenaar.” Het Parool

Kostuumdrama met uitstekende filmrecensies. Over het leven en werk van dichteres Emily Dickinson
Vergelijkbare Titels: Pride & Prejudice, Frida

Regie: Terence Davies (The House Of Mirth)
Cast: Cynthia Nixon, Jennifer Ehle, Keith Carradine
Releasedatum dvd: 18 juli 2017

TO STAY ALIVE: A METHOD

Vanuit zijn zonovergoten tuin in Miami of rijdend in zijn Rolls Royce cabrio, declameert ‘Godfather of Punk’ Iggy Pop met diepe, geleefde stem uit Michel Houellebecqs To Stay Alive (‘Leven, Lijden, Schrijven’) In 1991 schreef Houellebecq dit spraakmakende essay over waanzin, overleven en kunst en noemde het een zwak maar duidelijk signaal aan hen die op het punt staan het bijltje erbij neer te gooien. Regisseur Erik Lieshout en coregisseurs Arno Hagers en Reinier van Brummelen filmen de ontmoeting van Houellebecq en Pop in de keuken van Houellebecq’s grootouders, en bezoeken de mensen met een psychiatrische ziekte wier levensverhalen de inspiratiebron vormden voor het essay. Pop spreekt rechtstreeks tot ons via de tegendraadse, begeesterende woorden van Houellebecq, die een oproep doet om onze ketens te breken en aan te vallen, ook al is eenzaamheid de prijs die we daarvoor betalen.

Pers:
**** De Volkskrant
**** NRC
**** Trouw
**** De Filmkrant
*** AD / Persgroep
***  VPRO/Cinema.nl
"een verfrissende feelgoodfilm over lijden. Het door Erik Lieshout verfilmde essay van Houellebecq wordt geen moment zwaar of belerend." De Volkskrant
"Iggy Pop brengt een mooi gevoel voor ironie in de film, die waanzin en kunst koppelt." VPRO/Cinema.nl

Regie: Erik Lieshout
Cast: Iggy Pop. Michel Houellebecq
Releasedatum dvd: 18 juli 2017


UIT HET ARCHIEF