:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2017
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2017
Bron: Remain In Light - Datum: 2017-08-10 - Geplaatst door: Werner
THE SPACE BETWEEN US

Wat te doen als je mijlenver - letterlijk tientallen miljoenen kilometers - verwijderd bent van je geliefde? The Space Between Us vertelt het verhaal van Gardner (Asa Butterfield), de eerste mens die op Mars is geboren en op 16-jarige leeftijd voor het eerst afreist naar Aarde. Hij onderneemt de lange reis naar aarde omdat hij op zoek is naar zijn vader, maar vooral ook naar Tulsa (Britt Robertson), een Amerikaans meisje dat hij online heeft leren kennen. Alleen weet niemand of Gardner wel zo lang op aarde kan overleven.

Regie: Peter Chelsom (Hector And The Search For Happiness, Serendipity)
Cast: Gary Oldman, Asa Butterfield, Charla Gugino, Britt Roberts
Releasedatum dvd en Blu-ray: 5 september 2017





I AM NOT YOUR NEGRO

In deze Belgische co-productie vertrekt Raoul Peck van een onafgewerkte roman van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin voor een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De tekst, geschreven in 1979, is helaas nog altijd heel actueel en bespreekt een racisme dat veel dieper geworteld is, een fundamenteel gevoel waarbij men de andere niet in zijn menselijkheid wil aanvaarden. De film is een treffend betoog op basis van archiefbeelden, filmfragmenten en actuele nieuwsbeelden die aan elkaar gepraat worden door de bezwerende stem van Samuel L. Jackson.

Regie: Raoul Peck
Releasedatum dvd: 12 september 2017





ALOYS

Tobias Nölles speelfilmdebuut is een pakkende thriller die elementen van Memento en The Conversation combineert met een surrealistische vertelwijze. De Oostenrijkse filmster Georg Friedrich is in topvorm als de verlegen einzelgänger die door een vrouwelijke beller in een telefoonspel gelokt wordt en langzaam verstrikt raakt in het schemergebied tussen droom en realiteit.

Regie: Tobias Nölle
Cast: Georg Friedrich, Tilde von Overbeck
Releasedatum dvd: 19 september 2017





IN THE CROSSWIND

Aangrijpend drama over de deportatie van tienduizenden inwoners uit Estland, Letland en Litouwen in 1941, op bevel van Joseph Stalin. De vrouwen en kinderen werden naar Siberië getransporteerd, de mannen verdwenen naar gevangenenkampen. In The Crosswind verbeeldt deze geschiedenis in prachtig zwart-wit, afgewisseld met indrukwekkende tableaus vivants, waarin de acteurs als bevroren zijn, terwijl de camera om hen heen en tussen hen door beweegt. Tussen beweging en bewegingloos, ontstaat een ruimte vol emotie. Ieder van de 13 tableaus vergde twee tot zes maanden voorbereiding, en slechts één opnamedag.

Regie: Martti Helde
Cast: Laura Peterson, Tarmo Song, Mirt Preegel
Releasedatum dvd: 19 september 2017





THEIR FINEST

Londen, WOII. Nu haast alle mannen aan het front vechten krijgt Catrin Cole (Gemma Arterton) een baantje als copywriter voor propagandafilms die een vrouwelijke touch nodig hebben. Haar natuurlijke flair wordt al snel opgemerkt door de vlotte filmproducent Tom Buckley (Sam Claflin). Met het moreel van het land op het spel moeten Catrin en Buckley een speelfilm maken die het hart van de natie zal verwarmen. Ondanks de bommenregen ontdekt Catrin dat er achter de camera evenveel drama, humor en passie is als voor de camera. Their Finest is de nieuwste film van Lone Scherfig (An Education, One Day, Italian For Beginners) en werd geselecteerd voor het Toronto International Film Festival. Naast Gemma Arterton (Tamara Drewe) en Sam Claflin (Me Before You, The Hunger Games) zijn er rollen weggelegd voor Bill Nighy, Jeremy Irons en Eddie Marsan.onden, WOII. Nu haast alle mannen aan het front vechten krijgt Catrin Cole (Gemma Arterton) een baantje als copywriter voor propagandafilms die een vrouwelijke touch nodig hebben. Haar natuurlijke flair wordt al snel opgemerkt door de vlotte filmproducent Tom Buckley (Sam Claflin). Met het moreel van het land op het spel moeten Catrin en Buckley een speelfilm maken die het hart van de natie zal verwarmen. Ondanks de bommenregen ontdekt Catrin dat er achter de camera evenveel drama, humor en passie is als voor de camera.

Regie: Lone Scherfig (An Education, One Day, Italian For Beginners)
Cast: Gemma Arterton, Sam Clafin, Bill Nighy
Releasedatum dvd: 19 september 2017





THE DAY WILL COME

Er wordt dagelijks gedemonstreerd tegen de oorlog in Vietnam, de media berichten over de strijd om de eerste man op de maan en in heel Europa komt een nieuwe jeugdcultuur op. Voor Erik en zijn met een klompvoet geboren jongere broertje Elmer zijn dromen over vrijheid en blijheid ver weg. Wanneer hun alleenstaande moeder ernstig ziek wordt, stuurt de staat hen naar een jongensinternaat. Aan het hoofd staat de rechtlijnige directeur Heck (Lars Mikkelsen), die zijn ouderwetse opvoedingsmethodes met harde hand toepast. Hij gebruikt de jongens als goedkope werkkrachten en houdt ze in het gareel met lijfstraffen, vernederingen en medicijnen. Ook de andere werknemers van het internaat houden zich strikt aan het hardvochtige regime, met uitzondering van de nieuwe lerares (Sofie Gråbøl). Elmer droomt over het astronautenbestaan en vertelt zijn zelfbedachte verhalen ook aan de anderen, waarmee hij iedereen hoop geeft in de uitzichtloze situatie. Slechts bewapend met hun levendige verbeeldingskracht en een flinke dosis durf, zoeken Elmer en Erik een uitweg.

In Denemarken was de film een groot succes. De film werd met 5 Robert Awards, de belangrijkste Deense filmprijzen, bekroond en trok in korte tijd meer dan 200.000 bezoekers. Regisseur Jesper W. Nielsen en scenarioschrijver Sören Sveistrup, tevens de makers van Borgen en The Killing, vielen beiden in de prijzen. Awards waren er ook voor Lars Mikkelsen (Borgen, House of Cards) en Sofie Gråbøl (The Killing).

Regie: Jesper W. Nielsen
Cast: Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Harald Kaiser Hermann, Albert Rudbeck Lindhart
Releasedatum dvd: 5 september 2017