:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2019
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2019
Bron: Remain In Light - Datum: 2018-12-31 - Geplaatst door: Werner
Het nieuwe jaar komt met rasse schreden dichterbij dus tijd om onze januari releases voor te stellen. We beginnen de maand met de Zilveren Beer winnaar van het filmfestival van Berlijn: La Prière en de onthullende docu Ademloos over de allesvernietigende asbestindustrie. Peppermint, met Jennifer Garner, is de snoeiharde actiefilm van regisseur Pierre Morel (Taken, The Gunman), met een hogere Benelux box office dan Taken. My Generation, verteld door Michael Caine, schetst een kleurrijk generatiebeeld van de sixties. Verder deze maand: McQueen, een portret over het leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen. Tragiek vinden we terug in 3 Days In Quiberon, een drama over de wereldberoemde actrice Romy Schneider die worstelt met haar demonen. Eindigen doen we met The Man Who Killed Don Quixote, de langverwachte verfilming door Terry Gilliam (Twelve Monkeys, Fear & Loathing In Las Vegas) van het wereldbekende verhaal, het knotsgekke The Happytime Murders met politiek zwaar incorrecte Muppets en een hilarische Melissa McCarthy en het Amerikaans politiek drama The Last Son, over de cover-up rond Ted Kennedy.

LA PRIÈRE

Thomas (22) belandt in een klooster om af te kicken. Het gebouw ligt op een geïsoleerd bergplateau, omringd door het adembenemende berglandschap van de Franse Alpen. Hij woont er samen met andere verslaafde jongens en er is niets. Geen medicijnen, geen drank en sigaretten. Geen contact met de buitenwereld, ook niet met de meisjes die in een ander complex wonen. Er is geen andere afleiding dan bidden, het samenzijn in de groep en hard werken in de buitenlucht. Aanvankelijk verzet Thomas zich tegen het spartaanse regime en zoekt afleiding bij de mooie Sybille die even verderop in het dorp woont. Mede met haar hulp en die van kloosteroverste Myriam komt hij tot inkeer. Hij geeft zich over aan zijn nieuwe levensritme en haalt steeds meer voldoening uit de krachtige onderlinge vriendschappen. Thomas ontdekt het geloof én de liefde. Maar ook een nieuw dilemma. Kiest hij de weg naar een celibatair leven als geestelijke of geeft hij zich over aan een ontluikende liefde?

De jonge getalenteerde Franse acteur Anthony Bajon (Les Ogres, Rodin) speelt de hoofdrol in dit realistische drama van regisseur Cédric Kahn (L’Ennui, Trop de Bonheur, Vie Sauvage, Une Vie Meuilleur). Bajon won met deze rol de Zilveren Beer op het Internationale Film Festival van Berlijn. Verder zijn er mooie rollen voor de legendarische Duitse actrice Hanna Schygulla – icoon van de Duitse cinema in de jaren ’70 en ’80 – en Louise Grinberg (Entre Les Murs, 17 Filles), Alex Brendemühl (Mal De Pierres) en Damien Chapelle (Girlhood).

Regie: Cédric Kahn (Une Vie Meilleure, Vie Sauvage).
Cast: Anthony Bajon, Damien Chapelle, Alex Brendemühl.
Releasedatum dvd: 15 januari 2019

ADEMLOOS

Filmmaker Daniël Lambo groeide op tussen het asbest van Eternit in Kapelle-op-den-Bos. Het gerespecteerde bedrijf zorgde voor werkgelegenheid en welvaart in de streek, ook Daniëls vader was arbeider en vakbondsman in de fabriek. Wanneer de eerste slachtoffers vallen, zijn er maar weinigen die het opnemen tegen het bedrijf. Ook Daniëls vader niet. Hij wil weten waarom en trekt op onderzoek. Hoewel asbest sinds ’98 verboden is in België, behoort de kwalijke stof lang niet tot het verleden. Zijn onderzoek brengt Daniël naar in een dorp in Centraal-India, waar een dochterbedrijf van Eternit tot 2002 op grote schaal asbest produceerde. Het gebied is nu één van de grootste asbeststorten ter wereld. Familieleden van slachtoffers in België zijn verbolgen over deze praktijken en staan de slachtoffers in India bij in hun strijd voor rechtvaardigheid en voor een propere leefomgeving. Hun droom is een wereldwijd verbod op asbest, maar daarvoor moeten ze het opnemen tegen de machtige asbestindustrie. Ademloos vertelt een David versus Goliath verhaal dat vertrekt vanuit onze Vlaamse achtertuin maar tentakels heeft tot in het verre India. De film laat zien hoe moedige enkelingen de strijd aangaan met een wereldindustrie die duizenden doden op zijn geweten heeft, maar daar geen rekenschap voor wil afleggen.

Regie: Daniël Lambo
Releasedatum dvd: 15 januari 2019

PEPPERMINT

Wanneer Riley wakker wordt uit een diepe coma herinnert ze zich alleen nog hoe haar onschuldige dochtertje en man voor haar ogen brutaal werden vermoord. Als het gerechtelijke systeem de moordenaars ook nog eens vrijuit laat gaan besluit Riley dat ze het heft in eigen handen moet nemen. Ze begint aan een tocht door de onderwereld van Los Angeles met slechts 1 doel: wraak!

Regie: Pierre Morrel (Taken, The Gunman)
Cast: Jennifer Garner, John Gallagher Jr, John Ortiz
Releasedatum dvd en Blu-ray: 22 januari 2019

THE HAPPYTIME MURDERS

In de onderwereld van Los Angeles leven puppets als tweederangsburgers samen met mensen. Wanneer een seriemoordenaar het gemunt heeft op de bekende puppets uit de kinderserie The Happytime Gang moet Detective Edwards (Melissa McCarthy) noodgedwongen samenwerken met haar ex-partner Phil Philips. Maar als blijkt dat Phil’s ex-vriendin Jenny (Elizabeth Banks) het volgende slachtoffer is, leiden alle sporen maar naar één dader: hijzelf. In de knettergekke komedie The Happytime Murders leven de Henson-puppets een leven vol seks, drugs en geweld. Geregisseerd door niemand minder dan Brian Henson (The Muppet Christmas Carol) en met Melissa McCarthy (Life Of The Party, Ghostbusters, Bridesmaids), Bill Barretta (The Muppets, The Muppets Most Wanted) en Elizabeth Banks (The Hunger Games, Zack And Miri Make A Porno) in de hoofdrol.

Regie: Brian Henson
Cast: Melissa McCarthy, Elizabeth Banks, Joel McHale, Maya Rudolph
Releasedatum dvd en Blu-ray: 22 januari 2019

MY GENERATION

Brits filmicoon Michael Caine is de hoofdpersoon én verteller van My Generation, een levendige en inspirerende vertelling van zijn persoonlijke ervaringen in het Londen van de jaren 60. Brits filmicoon Michael Caine is de hoofdpersoon én verteller van My Generation, een levendige en inspirerende vertelling van zijn persoonlijke ervaringen in het Londen van de jaren 60. Ondersteund door prachtige archiefbeelden, invloedrijke songs en door middel van gesprekken met iconen (uit die tijd) als Paul McCartney, Twiggy, David Baily en David Hockney neemt Michael Caine de kijker mee op een reis naar de geboorte én naar het hart van de pop culture van het Londen van de Swinging Sixties.

Regie: David Batty
Cast: Michael Caine,David Bailey, Paul McCartney, Twiggy
Releasedatum dvd: 22 januari 2019

MCQUEEN

Een intiem portret van het buitengewone leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen. Door middel van exclusieve interviews met zijn beste vrienden en familie, archiefbeelden, schitterende visuals en muziek is Mcqueen een authentieke lofzang en een aangrijpend portret van de bevlogen, maar tegelijkertijd gekwelde mode-visionair.

Regie: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui
Cast: Alexander McQueen, Bernard Arnault, Joseph Bennett, Detmar Blow
Releasedatum dvd: 22 januari 2019

3 DAYS IN QUIBERON

1981, Quiberon, een plaatsje aan de Bretonse kust. Hilde Fritsch komt haar oude vriendin bezoeken die zich heeft teruggetrokken in een kuurhotel. Deze vriendin is de wereldberoemde actrice Romy Schneider, maar samen zien ze eruit als twee gewone vrouwen die blij zijn elkaar weer te zien. Maar al snel wordt duidelijk dat de actrice Hilde’s steun nodig heeft bij het kunnen bevechten van haar demonen. Kort daarna arriveren de jonge journalist Michael Jürgs en Romy’s oude vriend, de fotograaf Robert Lebeck, om haar te interviewen voor het Duitse magazine Stern. Direct begint het kat-en-muisspel tussen de fragiele diva en de ambitieuze journalist. Terwijl de twee de meest innerlijke gevoelens van deze fascinerende vrouw in tekst en beeld voor hun lezers proberen te vangen, probeert Hilde haar vriendin te beschermen. Er volgen drie dagen en nachten vol wederzijdse manipulatie, tederheid en emotie’s. Romy is nog nooit zo kwetsbaar geweest. Heeft ze hierna de kracht gevonden om opnieuw te beginnen? Iets waar ze wanhopig naar verlangt... Op 29 mei 1982 werd Romy Schneider dood in haar woning in Parijs gevonden. Ze werd 43 jaar.

Regie: Emily Atef
Cast: Marie Bäumer, Birgit Minichmayr, Charly Hübner, Robert Gwisdek, Denis Lavant
Releasedatum dvd: 22 januari 2019

THE LAST SON

Massachusetts, 18 juli 1969. Terwijl de wereld thuis in spanning kijkt naar de lancering van Apollo 11, wordt op het eiland Chappaquiddick, een geliefd vakantieoord voor welgestelde Amerikanen, een van de meest controversiële politieke doofpotaffaires van Amerika georkestreerd. Na het verlaten van een feestje ontsnapt Ted Kennedy ternauwernood aan de dood als zijn auto van een brug afzwenkt. De jonge campagnemedewerker Mary Jo Kopechne die naast hem zat heeft minder geluk en verdrinkt. Wat lijkt op een tragisch ongeluk mondt al snel uit in een meeslepend schandaal gebouwd op leugens en valse getuigenissen. 

Regie: John Curran
Cast: Jason Clark, Kate Mara, Ed Helms
Releasedatum dvd: 29 januari 2019

THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE

Ooit was Toby (Adam Driver) een ambitieuze, idealistische student die in een Spaans dorpje zijn afstudeerproject "Don Quichote” regisseerde. Vandaag is hij een gevierde, maar verwaande filmmaker. Wanneer hij na vele jaren terugkeert naar Spanje, ontmoet hij de oude man die ooit de rol van Don Quichote speelde. Maar de man waant zich nog steeds Don Quichote en ziet in Toby zijn trouwe volgeling Sancho Panza. Het duo begint aan een bizarre tocht en langzaam wordt Toby meegezogen in een wereld van illusie waarin hij dromen en realiteit niet meer van elkaar kan onderscheiden. Na 17 jaar pre-productie is de legendarische regisseur Terry Gilliam (12 Monkeys, Brazil) er eindelijk in geslaagd om zijn mythisch droomproject te verfilmen. Hij kan daarvoor rekenen op een droomcast aangevoerd door Adam Driver (Star Wars: The Force Awakens, Paterson), Jonathan Pryce (Pirates Of The Caribbean, The Brothers Grimm), Stellan Skarsgård (The Avengers, Good Will Hunting) en Olga Kurylenko (Quantum Of Solace, Oblivion).

Regie: Terry Gilliam (12 Monkeys, Brazil)
Cast: Adam Driver, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgård
Releasedatum dvd en Blu-ray: 29 januari 2019