:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #7
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #7
Bron: DVD Info - Datum: 2019-03-06 - Geplaatst door: Werner
Er komt een sequel op The Greatest Showman, zo veel is zeker. Wel is het koffiedik kijken of ook Hugh Jackman erin meespeelt. Momenteel is Jackman druk bezig met een concerttour die hem op 12 mei ook naar het Sportpaleis in Antwerpen brengt.



Als je ooit een trip naar Californië zou maken kun je het Academy Museum alvast op je lijstje zetten, een museum dat ontworpen wordt door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Deze week werd bekend gemaakt dat de haai uit Jaws van Steven Spielberg één van de vele attracties wordt.



Goed nieuws voor de fans van Nightbreed. Eerder werd aangekondigd dat de film en roman van Clive Barker een serie zal worden, maar nu komt er ook een uncut versie van de film uit 1990 op de markt en die duurt drie uur!



In de Kinepolis van Brussel werden deze week de Belgian Big Screen Awards uitgereikt, dat zijn de prijzen voor de meest bezochte bioscoopfilms van 2018. De meest bezochte film van 2018 was Incredibles 2, en Patser van Adil El Arbi en Bilall Fallah werd bekroond als de Belgische film met de meeste bezoekers.



In het lijstje “zit u daar nu op te wachten-groot vraagteken” kan je een reboot (of remake) van Child’s Play bijvullen. De nieuwe film van de stoute pop Chucky wordt geregisseerd door Lars Klevberg, een Noorse regisseur die alleen nog maar Polaroid op zijn actief heeft staan.



Dodennieuws uit de horrorwereld. Charles Craig is niet meer. Craig werd wereldberoemd als de nieuwslezer uit de zombieclassic Night Of The Living Dead van George A. Romero uit 1968. Nadien speelde Craig nog in een handjevol (totaal onbekende) films.



Het filmfestival van Cannes heeft de juryvoorzitter van dit jaar bekend gemaakt. De 72e editie wordt in goede banen geleid door de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu die bij menig cinefiel voorgoed in het geheugen staat door Amores Perros, Babel, Biutiful en het absoluut geniale Birdman (Or The Unexpected Virtue Of Ignorance).



Filmpje om naar uit te kijken wordt The Many Saints Of Newark van Alan Taylor, de prequel van The Sopranos. Eerder wisten we al dat Michael Gandolfini, de zoon van de overleden James Gandolfini, de hoofdrol zou vertolken en volgens insiders werd ook Ray Liotta aan de cast toegevoegd. Liotta speelde in 1990 als Henry Hill de perfecte gangsterrol in Goodfellas van Martin Scorsese.



Het gerucht van de week is dat Rami Malek, die als Freddie Mercury een Oscar kreeg voor Bohemian Rhapsody, de hoofdschurk zou vertolken in Bond 25, de nieuwe James Bond-film.



Als een rewindknop een reden heeft dan zal het wellicht geweest zijn om het tweede seizoen van Westworld beter te kunnen volgen. Alles zag er naar uit dat een derde seizoen eraan zat te komen en jawel, de opnames starten volgende maand!



Netflix lijkt te zwichten voor de Oscars. Een voorwaarde om zo’n beeldje te krijgen is dat de film in de bioscopen draait, daarom overweegt de streamingdienst om The Irishman van Martin Scorsese een grootse cinemarelease te geven. De Oscarfavoriet van dit jaar, Roma, was op kleine schaal in de bioscoop te zien.



Een DC-film van de Aldi lazen we in de Vlaamse pers, maar Aquaman werd er wel de beste verkopende DC-film aller tijden mee. Jason Momoa mag voor de tweede keer in het water duiken, want in 2022 komt er een sequel.



Niemand die het na Creed dacht dat hij het ooit zou durven, maar in september van dit jaar komt Sylvester Stallone terug als Rambo! Sly is ondertussen al 73. Afgaande op de titel wordt het de laatste Rambo-sequel: Last Blood. De eerste Rambo uit 1982 onder regie van Ted Kotcheff had de oorspronkelijke titel First Blood.



De volgende biopic rond een zanger wordt er ééntje rond Teddy Pendergrass, die vooral bekend werd als de leadzanger van Harold Melvin & the Blue Notes. In de film die uitkomt bij Warner zul je Tyrese Gibson als Teddy kunnen zien.



Drukke tijden voor Colin Farrell. We zien hem niet alleen in de Tim Burton-adaptie van Dumbo en de nieuwe Guy Ritchie (Bush), maar Farrell werkt ook aan een nieuwe scifi-film met robots. After Yang zal die heten.



Deze week stierf André Previn op 89-jarige leeftijd. Previn kreeg in 1961 drie Oscarnominaties voor drie verschillende films: Pepe, Elmer Gantry van Richard Brooks en de musicalcomedy Bells Are Ringing van Vincente Minnelli. Previn maakte ook muziek voor de klassiekers My Fair Lady, Gigi, Porgy & Bess en Irma La Douce.



Wordt Netflix de dood van de cinema? Steven Spielberg vindt alvast van wel en de succesregisseur pleit ervoor dat de regels voor streamingdiensten voor het winnen van Oscars aangepast worden. Paul Schrader, tegenwoordig zeer actief op Facebook, vindt dat het beter is dat de bioscoopketens en de streamingdiensten samen werken.



Voer voor de roddelbladen. Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard zijn aan het bekvechten in de rechtbank. Volgens Heard heeft Depp losse vuistjes en ze eist 50 miljoen dollar.



De Ghostbusters-sequel van Jason Reitman (zoon van…) neemt zijn vormen aan. Zowel Finn Wolfhard als Carrie Coon worden vernoemd voor een hoofdrol.



Herinnert er zich iemand Edge Of Tomorrow nog? Warner gaf groen licht voor een sequel, ook al kun je het volgens de filmstudio eveneens als een prequel zien. Tja. Feit is dat regisseur Doug Liman, Tom Cruise en Emily Blunt interesse hebben. Wordt vervolgd!



De muziekwereld rouwt deze week om Keith Flint van The Prodigy, en ook de soapwereld heeft een bekende dode: Luke Perry uit Beverly Hills, 90210 overleed op 52-jarige leeftijd aan een hersenbloeding. Het ging Perry nochtans voor de wind, want hij speelde in Riverdale en was ook gecast voor Once Upon A Time In Hollywood, de nieuwe Tarantino.




Recent nieuws van dezelfde bron