:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2019
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2019
Bron: Remain In Light - Datum: 2019-06-28 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES AUGUSTUS 2019

Augustus starten we met de spannende thriller Serenity, geregisseerd door Steven Knight (Peaky Blinders, Locke, Hummingbird) met Matthew McConaughey en Anne Hathaway. In de feelgood movie Le Grand Bain bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen, wat voor de nodige slapstick zorgt. Van de makers van Boxtrolls en Coraline hebben we de animatietopper Missing Link. Deze film bevat naast de originele Engelse versie met o.a. de stem van Hugh Jackman ook de Nederlandstalige gesproken versie ingesproken door o.a. Birgit Schuurman, Matteo Simone, Charly Luske en Sien Eggers. Het fraaie melodrama Ramen Shop van regisseur Eric Khoo (Be With Me) zal u zeker laten watertanden. Contactfilm brengt deze maand met Sofia en Anna's War 2 ijzersterke drama's uit, beide gedragen door straffe vrouwelijke persoonlijkheden. De maand eindigen we met het briljante At Eternity's Gate, de gelauwerde biopic over Vincent van Gogh waarvoor Willem Dafoe terecht voor een Oscar werd genomineerd.

SERENITY

Baker Dill (Matthew McConaughey) is de kapitein van een vissersboot, waarmee hij toeristen rondvaart door een rustige tropische enclave, genaamd Plymouth Island. Wanneer zijn ex-vrouw Karen (Anne Hathaway) plotseling opduikt, smeekt ze Dill wanhopig om haar te beschermen tegen haar gewelddadige man (Jason Clarke). Samen bedenken ze een plan om Karen’s ex-man om zeep te helpen. Al snel wordt Dill terug gezogen in een leven dat hij probeerde te vergeten. Terwijl hij worstelt tussen goed en kwaad, raakt hij verstrikt in een nieuwe realiteit en is niets meer wat het lijkt. Serenity werd geregisseerd door Steven Knight (Peaky Blinders, Locke, Hummingbird). De hoofdrollen worden vertolkt door Oscarwinnaars Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club, True Detective, Interstellar) en Anne Hathaway (The Devil Wears Prada, Les Misérables, Ocean’s Eight).

Regie: Steven Knight
Cast: Matthew McConaughey, Anne Hatheway, Diane Lane, Jason Clarke
Releasedatum dvd en Blu-ray: 6 augustus 2019.

LE GRAND BAIN

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft. In de ontroerende Franse tragikomedie Le Grand Bain schetst filmmaker Gilles Lellouche (Narco) met de nodige humor een authentiek beeld van het leven zoals het komt. Deze feelgoodfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes. Le grand bain is in Frankrijk genomineerd voor maar liefst 10 Césars en is met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar. Mathieu Amalric (The Grand Budapest Hotel), Virginie Efira (Elle, Un Amour Impossible), Guillaume Canet (Double Vies), Leïla Bekhti (Un Prophète) en Benoît Poelvoorde (Coco Avant Chanel, Le Tout Nouveau Testament) vertolken de hoofdrollen in deze ook door de pers zeer positief ontvangen film.

Regie: Gilles Lellouche
Cast: Benoît Poelvoorde, Mathieu Amalric, Guillaume Canet
Releasedatum dvd: 13 augustus 2019 (Enkel beschikbaar voor Nederland)

MISSING LINK

De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is echter allesbehalve een monster. Hij is verrassend slim en charmant maar ook eenzaam omdat hij alleen leeft en niet weet waar hij vandaan komt. Bijgestaan door de temperamentvolle avonturier Adelina Fortnight, gaan Link en Sir Lionel op een razend spannend avontuur op zoek naar Link’s lang verloren familie: de Yeti’s. Missing Link is de nieuwe animatiefilm van de befaamde Laika Studios (The Boxtrolls). De originele stemmen worden vertolkt door o.a. Hugh Jackman (Sir Lionel Frost), Zach Galifianakis (Mr. Link) en Zoe Saldana (Adelina Fortnight). 

Regie: Chris Butler
Engelse Stemmen: Hugh Jackman, Zach Galifianakis, Zoe Saldana.
Releasedatum dvd en Bluray: 14 augustus 2019.

RAMEN SHOP

Voor de jonge ramenchef Masato is eten alles in het leven. In het restaurant van zijn Japanse vader maakt hij de lekkerste ramen, thuis probeert hij zich de heerlijke gerechten te herinneren van zijn Singaporese moeder, die stierf toen hij 10 jaar oud was. Als ook zijn vader plotseling overlijdt, besluit Masato naar Singapore te reizen. Met zijn moeders dagboek op zak vindt hij daar zijn oom en zijn oma en ontdekt hij welke rol ze hebben gespeeld in de ontroerende maar tragische liefdesgeschiedenis van zijn ouders. Masato besluit een poging te doen om oude familiewonden te helen door een bijzonder ramengerecht te maken waarin de twee culturen samenkomen. Ramen Shop van de bekroonde regisseur Eric Khoo is een hartverwarmende culinaire film over een gepassioneerde kok op zoek naar zijn verleden. Een ontdekkingstocht vol familietradities en overheerlijke recepten, met als hoogste goed de verbindende kracht van eten. Ramen Shop beleefde in 2018 haar wereldpremière op het filmfestival van Berlijn.

Regie: Eric Khoo
Cast: Takumi Saitoh, Tsuyoshi Ihara, Seiko Matsuda, Mark Lee, Jeannette Aw
Releasedatum dvd: 20 augustus 2019.

SOFIA

Sofia woont met haar ouders in Casablanca. Tijdens een etentje met de familie krijgt ze enorme last van buikpijn waarna haar water breekt. Het feit dat ze op het punt staat te bevallen wordt verborgen gehouden voor de anderen en ze vertrekt met haar nicht naar het ziekenhuis onder het mom te veel te hebben gegeten. Het ziekenhuispersoneel stemt er uiteindelijk in Sofia te helpen en geven haar 24 uur om een huwelijksakte te overhandigen. Zo niet, wordt de politie op de hoogte gebracht.

Regie: Meryem Benm’Barek
Cast: Maha Alemi, Lubna Azabal, Faouzi Bensaïdi, Sarah Perles
Releasedatum dvd: 20 augustus 2019.

ANNA'S WAR

Oekraïne, 1941: een Joods meisje komt tot bewustzijn onder een zwarte laag aarde. Close-ups van melkwitte lichaamsdelen verraden dat ze in een massagraf ligt. In al hun gruwelijkheid zijn de beelden van een grote schoonheid. Ingetogen en empathisch vertelt regisseur Aleksei Fedorchenko (Silent Souls, 2010; Angels of Revolution, 2014) het waargebeurde verhaal van de zesjarige Anna, die vanuit haar schuilplaats in een door de nazi’s overgenomen gebouw de oorlog aan zich voorbij ziet trekken. De waakhond op het erf maakt haar tot gevangene; het gevaar ontdekt te worden ligt voortdurend op de loer. Haar vindingrijkheid, de kleinigheden die de naar verloop van tijd wisselende bezoekers achterlaten en de schatten die ze in de aangrenzende ruimtes vindt, evenals de herinneringen aan haar familie en opvoeding, helpen haar te overleven en leveren tegelijk enkele absurdistische, theatrale momenten op.

Regie: Aleksey Fedorchenko
Cast: Marta Kozlova, Ilya Belov, Sergey Fedorov, Konstantin Itunin
Releasedatum dvd: 20 augustus 2019.

AT ETERNITY'S GATE

Wanneer Vincent van Gogh (Willem Dafoe) in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit alleen maar op nog meer onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie. In At Eternity’s Gate gaat regisseur Julian Schnabel, die eerder al succes oogstte met Basquiat en Oscar-winnaar The Diving Bell And The Butterfly, op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar. Willem Dafoe, onlangs nog bekroond met een Oscarnominatie voor The Florida Project, kruipt in de huid van de legendarische schilder. De ensemble-cast wordt aangevuld door onder meer Oscar Isaac, in de rol van Paul Gauguin, Mads Mikkelsen, Emmanuelle Seigner en Mathieu Amalrik.

Regie: Julian Schnabel
Cast: Willem Dafoe, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Rupert Friend
Releasedatum dvd en Blu-ray: 28 augustus 2019.