:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Source 1 Media >> PERSBERICHT: KINDERTITELS ZOMER 2019
PERSBERICHT: KINDERTITELS ZOMER 2019
Bron: Source 1 Media - Datum: 2019-07-29 - Geplaatst door: Werner
De schoolvakanties zijn begonnen en er is tijd in overvloed! De zomervakantie is, mede daarom, de periode waarin er veel kinderfilms verkocht worden. Om de kinderen stil te houden op de achterbank, slechte zomerdagen te vullen of om gewoon een avondje gezellig op de bank met de kids door te brengen. Met de leukste kinderfilms van Source 1 Media zit je in ieder geval goed! We zetten in deze nieuwsbrief de top 5 kindertitels voor je op een rij. Met bovenaan de 8 DVD-collectie van Annie M.G. Schmidt. In deze bijzondere verzamelbox zitten de beste Annie M.G. Schmidt films, waaronder Abeltje,  Minoes, Pluk Van De Petteflet en Wiplala. Stuk voor stuk tijdloze en iconische kinderfilms. Lees in deze nieuwsbrief welke films nog meer in de Source 1 Media kids top 5 staan.

ANNIE M.G. SCHMIDT 8 DVD collectie
Abeltje
Op zijn eerste dag als liftboy vliegt Abeltje met zijn ex-vriendinnetje Laura, juffrouw Klaterhoen en de mijnheer Tump, met lift en al het dak uit van warenhuis KNOTS. Het lukt Abeltje om de lift in New York aan de grond te zetten waar een groots avontuur begint.

Ibbeltje
Ibbeltje is een nieuwsgierig meisje dat nergens bang voor is. Als ze ontdekt dat haar moeder vroeger een kat van een heks is geweest, wilt zij hier alles over weten. Maar haar vader en moeder ontwijken de vragen. Totdat de heks terug komt om iets op te eisen wat van haar is.

Otje
Otje is een bijzonder meisje dat met dieren kan praten. Ze woont in hotel de Koperwiek samen met haar vader, de driftige kok Tos. Omdat Tos geen papieren heeft, kan hij na een driftbui zonder pardon ontslagen worden. Otje en Tos trekken weg van hotel de Koperwiek op zoek naar werk en naar papieren.

Minoes
Beginnend journalist Tibbe staat op het punt ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om een goede journalist te zijn. Dan ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij kan Tjibbe helpen aan het exclusieve nieuws waarmee hij zijn baan kan behouden.

Pluk Van De Petteflet
Op zijn zoektocht naar een nieuwe plek om te wonen, komt de 8-jarige Pluk met zijn kleine rode kraanwagentje terecht bij de Petteflet. Dan hoort Pluk dat de Torteltuin, een verwilderde tuin met hoge bomen, vernietigd zal worden. Grote mensen komen er nooit, maar Pluk en zijn vrienden spelen er dikwijls rovertje. Pluk bedenkt een plan om de tuin te redden.

Wiplala
Wiplala is een mannetje van 10 cm groot die bij toeval in het keukenkastje gevonden wordt door het 9-jarige zoontje van de familie Blom. Wanneer hij per ongeluk het hele gezien net zo klein tinkelt als hijzelf, begint een spannend avontuur over hele kleine mensen in een hele grote wereld.

Ja Zuster Nee Zuster
Het rusthuis van zuster Klivia biedt onderdak aan vier unieke bewoners. Samen zorgen deze bewoners voor de nodige overlast voor verzuurde buurman Barend Boordevol, tevens eigenaar van het pand. Hij probeert alles om de zuster en de bewoners eruit te krijgen.

Annie M.G. Schmidt: 8 DVD collectie
Speelduur: ca. 949 minuten


BRUGKLAS SEIZOEN 1 + 2

Brugklas is een scripted-reality jeugdserie, waarin een vaste groep leerlingen wordt gevolgd tijdens het eerste jaar van de middelbare school. In de serie komen onderwerpen naar voren waar leerlingen in de brugklas mee te maken kunnen krijgen. Verliefdheid, anorexia, seks, pesten, verslaving, geweld, homoseksualiteit, zijn allemaal voorbeelden van thema’s die in de serie Brugklas aan bod komen. Brugklas is voor schoolgaande kinderen met herkenbare en aangrijpende verhalen.

Brugklas: seizoen 1 en 2 (DVD-box)
Speelduur: ca. 7,5 uur


DE LEEUWENKUIL

Wonen in een dierentuin. Hoe cool is dat? Droomt niet ieder kind daarvan? Voor Daniël & Suzina Durvers is dit werkelijkheid. Samen met hun ouders, zusje Littel en hun opa wonen ze midden in dierentuin Durvers’ Zoo. Vader Durvers is namelijk de directeur van de dierentuin. Lang geleden heeft opa Durvers een boomhut gebouwd op een geheime plek in de dierentuin, die alleen via een bijna onzichtbaar pad bereikt kan worden.

De Leeuwenkuil (DVD)
Speelduur: 250 minuten


PESTKOP

Danny is een scholier die vanwege zijn zieke moeder thuis weinig aandacht krijgt. Hij is liever op school waar hij erg populair is maar ook bekend staat als grote pester. Zijn slachtoffer is Suus, een lesbisch klasgenootje dat veel problemen ondervindt door haar geaardheid. Ze blijkt telkens een makkelijk slachtoffer voor Danny. Wanneer Danny door zijn vriendin wordt overgehaald om een sessie bij een waarzegster te doen krijgt hij een blik in zijn toekomst. Hij raakt verstrikt in een duistere situatie die in het verschiet ligt... Pestkop is een spannend tienerdrama over pesten, worstelen met je geaardheid en jezelf ontdekken.

Pestkop (DVD)
Speelduur: 90 minuten


MONKY

Op een dag vindt Frank een klein aapje in zijn achtertuin. Monky is haar naam en haar komst is het begin van een grappig en spectaculair avontuur voor Frank en de rest van zijn familie. Maar zij zijn er al snel achter dat Monky geen gewoon appje is en het was geen toeval dat zij in hun achtertuin rondslingerde. Wie is Monky? Waar komt ze vandaan? Kunnen zij haar verborgen houden voor de rest van het dorp? Een spannende reis leidt de familie van Zweden naar de tropische jungle van Thailand om antwoorden te vinden op alle vragen die Monky heeft opgeroepen.

Monky (DVD)
Speelduur: 86 minuten
Recent nieuws van dezelfde bron