:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2019
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2019
Bron: Remain In Light - Datum: 2019-09-06 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES OKTOBER 2019


Deze maand gaan we vol op de genre- en betere film. Zo hebben we het beklijvende en hyper-actuele neonazi drama Skin en vervolledigen we de eerste releaseweek met het bijzonder goed onthaalde Vox Lux met Nathalie Portman in de hoofdrol. Naar goede gewoonte komt Dalton wederom met een mooie selectie korte films in Selected Shorts 26 en vervolgen we het releaseoverzicht met het intieme gay-drama Carmen & Lola. Ander hoogtepunt deze maand is het sinistere Greta van Neil Jordan waarin Isabelle Hupert Chloë Grace Moretz de nodige nachtmerries weet te bezorgen. In het onthutsend mooie Ága smelt het traditionele Siberië weg als sneeuw voor de zon en Desde Allá toont op wonderbaarlijk mooie wijze het relaas van twee beschadigde mannen. Afsluiten doen we met de Franse feel-good komedie-drama Qui M’Aime Me Suive! waarin Gilbert (Daniel Auteuil) alles op alles zet om zijn grote liefde voor zich terug te winnen.

SKIN

De beruchte skinhead Byron Widner (Jamie Bell) is door de FBI een van de meest gezochte mannen in Amerika. Hij is van top tot teen getatoeëerd met “White Power” symbolen, die hij verdiend heeft met racistische haatmisdrijven. Wanneer hij echter Julie en haar drie dochters ontmoet zorgt zijn nieuw verantwoordelijkheidsgevoel als partner en stiefvader ervoor zijn oude ideeën achter zich te laten en te breken met de bende waartoe hij behoorde. De bende weigert zijn vertrek te aanvaarden en bedreigt hem met de dood. In ruil voor bescherming en het verwijderen van de tatoeages, helpt Widner de FBI door de symbolen op zijn lichaam te ontcijferen en zo zijn oude bendeleden te laten arresteren.

Regie: Guy Nattiv
Cast: Jamie Bell, Danielle Macdonald, Daniel Henshall
Releasedatum dvd en Blu-ray: 2 oktober 2019.

VOX LUX


Tijdens de herdenking van een schietpartij op school, zingt overlevend slachtoffer Celeste (Raffey Cassidy), een hartverscheurend lied die van haar een onverwachte ster maakt. Met de hulp van haar gedreven manager (Jude Law) groeit Celeste uit tot een wereldberoemde popster. In 2017 is de nu 31-jarig Celeste (Natalie Portman) bezig met haar comeback terwijl schandalen en persoonlijke problemen haar carrière bedreigen.

Regie: Brady Corbet
Cast: talie Portman, Jude Law, Stacy Martin
Releasedatum dvd en Blu-ray: 2 oktober 2019.

SELECTED SHORTS 26 - DE BESTE VLAAMSE KORTFILMS


Tijdens het afgelopen Internationaal Kortfilmfestival Leuven maakten jonge regisseurs indruk op het publiek. Films met beklijvende scenario’s, duizelingwekkende beelden en scherpe plotwendingen die ook in het buitenland weerklank vonden. Selected Shorts biedt opnieuw een staalkaart van de strafste kortfilms van het afgelopen jaar.

Regie: Raphaël Crombez, Niels Sabbe, Nelson Polfliet, Ish Ait Hamou, Julian Wolf, ...
Cast: Robby Cleiren, Willeke Van Ammelrooy, Peter Van Den Eede, Wim Willaert, Koen De Graeve, Veerle Dobbelaere, e.a.
Releasedatum dvd: 9 oktober 2019.


CARMEN & LOLA


Carmen leeft in een Romagemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is verloofd en zou nooit de door de diepreligieuze gemeenschap opgelegde normen en waarden in twijfel trekken. Ze is voorbestemd het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar: trouwen en zoveel mogelijk kinderen baren. Maar dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola, een graffitiartist die wil studeren, van meisjes houdt en die zich op haar manier verzet tegen de regels binnen de Romagemeenschap. De twee worden verliefd, met als gevolg dat ze hun weg moeten vinden tussen liefde, familie, religie en wat het inhoudt om een vrouw te zijn. Carmen & Lola is het indrukwekkende speelfilmdebuut van de Spaanse regisseur Arantxa Echevarría, dat veel stof deed opwaaien in Spanje door het taboe van homoseksualiteit in de Romagemeenschap aan te kaarten. De fantastische acteerprestaties van de niet-professionele Romacast én de gepassioneerde flamenco-zigeunermuziek en -dans maken de film tot een authentieke en exotische liefdesgeschiedenis die nog lang nazindert. Carmen & Lola ging in première op het Filmfestival van Cannes in 2018 en werd er genomineerd voor een Caméra d’Or en een Queer Palm. Bij de Goya Awards 2019, de belangrijkste Spaanse filmprijzen, viel de film tweemaal in de prijzen.

Regie: Arantxa Echevarría
Cast: Rosy Rodriguez, Zaira Morales
Releasedatum dvd: 15 oktober 2019.

GRETA

De jonge Frances (Chloë Grace Moretz) leeft in New York met haar beste vriendin, maar mist haar net overleden moeder. Wanneer ze op een dag de oudere weduwe Greta (Isabelle Huppert) ontmoet, ontstaat er een ongewone, intieme vriendschap. Maar al gauw blijkt dat de weduwe een sinister geheim met zich meedraagt.

Regie: Neil Jordan
Cast: Isabelle Hupert, Chloe Grace Moretz
Releasedatum dvd en Blu-ray: 17 oktober 2019.

ÁGA

Rendierjager Nanook en zijn vrouw Sedna leven op de besneeuwde vlaktes in het noorden. Hun dagelijkse leven is hard, maar ze klagen nooit. In plaats daarvan vertellen ze elkaar de oude legendes en hun dromen. Die kunnen gaan over ingebeelde ontmoetingen met dieren, mensen – dood of levend – het heeft allemaal een betekenis. Sedna voelt zich niet goed, eigenlijk is ze ernstig ziek. Ondanks de huisgemaakte zalf die ze op haar pijnlijke buik smeert, weet ze dat ze stervende is. Ze zou zo graag praten over Ága, hun dochter, die jaren geleden de ouderlijke yurt verliet om te gaan werken in een diamantmijn. Maar Nanook weigert dit onderwerp aan te kaarten. Hij kan over alles praten met zijn vrouw, over geesten en goden, maar niet over zijn eigen kind. Hoe zal het de oude man vergaan als Sedna er niet meer is? Ága is een bijzonder liefdesverhaal tegen de achtergrond van de permafrost, de beelden zijn een lust voor het oog. Over sprakeloosheid en emotionele verharding die alleen kan worden verzacht in het aangezicht van de dood.

Regie: Milko Lazarov
Cast: Mikhail Aprosimov, Feodosia Ivanova, Galina Tikhonova, Sergey Egorov, Afanasiy Kylaev
Releasedatum dvd: 23 oktober 2019.

DESDE ALLÁ


Armando is een man van middelbare leeftijd die in Caracas in een laboratorium voor gebitsprotheses werkt. Armando lokt jongetjes bij de bushalte en biedt hen geld aan om met hem naar zijn huis te gaan waar hij enkel van hun gezelschap geniet zonder hen aan te raken. Hij houdt zich verder bezig met het bespioneren van een oude man, waarmee hij blijkbaar een traumatische band heeft. Op een dag ontmoet Armando Elder, een jonge gangster en lid van een lokale bende. Elder wordt een regelmatige bezoeker van Armando’s huis, voornamelijk gedreven door economische belangen. Gaandeweg ontstaat er een onverwachte intimiteit tussen hen die hun beider levens voor altijd zal veranderen.

Regie: Lorenzo Vigas
Cast: Alfredo Casto, Luis Silva
Releasedatum dvd: 23 oktober 2019.

QUI M'AIME SUIVE

Gilbert en Simone wonen tijdens hun pensioen in het dorpje in het Zuiden van Frankrijk en ervaren nogal wat ergernissen in hun huwelijk. Het constante cynisme van haar echtgenoot, hun geldtekort, maar ook het plotse vertrek van haar buurman en geheime liefde Étienne, zorgen ervoor dat Simone beslist om het huis te ontvluchten. Gilbert beseft dat hij tot alles bereid is om zijn vrouw, zijn grote liefde, terug te winnen.

Regie: José Alcala
Cast: Daniel Auteuil, Catherine Frot en Bernard Le Coq
Releasedatum dvd: 30 oktober 2019.