:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2019
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2019
Bron: Remain In Light - Datum: 2019-10-03 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES NOVEMBER 2019

November beginnen we met de politieke thriller El Reino, de grote winnaar van de Goya's dit jaar. Naast alle drama's, thrillers, docu's deze maand ook de vermakelijke animatiefilm: Manou Op De Meeuwenschool. Het drama Teen Spirit openbaart dan weer een belangrijk aspect uit de muziekindustrie: de talentenjachten. In Notti Magiche leren drie jonge schrijvers dat achter de magie van cinema een duistere wereld schuilt vol intrige, ambitie, oplichterij, leugens en seks. Filmmakers Lotte Stoops en Mieke Struyve tonen met Third Act hoe het leven op de planken en het echte leven soms helemaal verstrengeld geraken. Naast deze documentaire brengt Dalton deze maand ook nog De Slag Om Leuven, ingesproken door zanger-muzikant (en geboren en getogen Leuvenaar) Daan. De maand eindigen we met bloed en komedie met Shed Of The Dead. Kunnen twee nerds het opnemen tegen een leger zombies?

EL REINO

Manuel Gómez Vidal is een geliefde en charismatische politicus die het goed voor elkaar heeft: hij heeft veel aanzien, een liefde volle familie en veel vrienden. Maar hij is ook onderdeel van een corrupt politiek systeem, waar ieder zich verrijkt met publiek geld. Terwijl hij een collega en goede vriend indekt, wordt hij zelf het middelpunt van de aandacht en schuiven zijn partijgenoten alle schuld op hem. Maar Manuel laat zich niet kennen en duikt diep in het vuile spelletje. De politieke thriller El Reino was één van de grote winnaars dit jaar bij de uitreiking van de Goya’s, de Spaanse Oscars. De film sleepte maar liefst zeven prijzen in de wacht waaronder die voor Beste Regie voor regisseur Rodrigo Sorogoyen (Que Dios Nos Perdone) en acteur Antonio de La Torre, die net als in de vorige film van Sorogoyen de hoofdrol speelt.

Regie: Rodrigo Sorogoyen
Cast: Antonio de la Torre, Mónica López, Josep Maria Pou
Releasedatum dvd: 5 november 2019.

MANOU OP DE MEEUWENSCHOOL

De kleine vogel Manou groeit op in een meeuwennest. Wanneer hij leert vliegen, ontdekt hij dat hij geen meeuw is zoals zijn vader en moeder, maar een zwaluw. Als hij enkele andere zwaluwen ontmoet, leert Manou wie hij écht is. Zal het hem lukken om de twee zo verschillende vogelfamilies samen te brengen en hen daarmee als ware held te beschermen tegen het gevaar?

Regie: Christian Haas
Cast: Jelka van Houten, Leopold Witte, Nasrdin Dchar, Sander Gillis.
Releasedatum dvd: 13 november 2019.

TEEN SPIRIT

De 17-jarige Violet (Elle Fanning) droomt van een leven als popster en haar saaie leventje op het Isle of Wight te ontvluchten. Wanneer op een dag de zangwedstrijd “Teen Spirit” voorbij komt, lijkt haar droom om een ster te worden misschien wel mogelijk. Zeker omdat ze wordt bijgestaan door haar mentor en voormalig operazanger Vlad. Maar gaandeweg ontdekt Violet dat de weg naar succes niet zonder valkuilen verloopt en moet ze haar eigen onzekerheden overwinnen.

Regie: Max Minghella
Cast: Elle Fanning, Agnieszka Grochowska, Archie Madekwe
Releasedatum dvd en Blu-ray: 13 november 2019.

NOTTI MAGICHE

Rome, 1990. Op dezelfde zomerse avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor een prestigieuze prijsuitreiking. Aan de lokale politie vertellen ze over hun uit de hand gelopen avontuur vol bacchanalen, extravagante showgirls, listige producenten en grijpgrage acteurs. Notti Magiche van regisseur Paolo Virzì (The Leisure Seeker, La Pazza Gioia, Il Capitale Umano), speelt zich af in de laatste gloriedagen van de Italiaanse cinema waarin oude meesters als Fellini en Scola nog de filmsets in chaotisch Rome bevolken. Een nostalgische ode aan de magische wereld van Italiaanse klassiekers, maar tegelijkertijd ook een satirisch commentaar op de corruptie en excessen achter de schermen.

Regie: Paolo Virzi
Cast: Giovanni Toscano, Mauro Lamantia, Irene Vetere, Giancarlo Giannini, Ornella Muti
Releasedatum dvd: 20 november 2019.

THIRD ACT

Het leven is een schouwtoneel, maar wat als het doek bijna valt? Leo is 80 en reist de wereld rond met het internationaal dans- en theatercollectief Peeping Tom. Actief zijn, creatief zijn en in het gezelschap verkeren van jonge, energieke mensen houdt hem jong. In het stuk ‘Vader’ speelt hij een man die door zijn zoon wordt achtergelaten in een bejaardentehuis, gedumpt. Lokale senioren spelen de andere bewoners van het rusthuis. Ook voor hen is creatief zijn, een belangrijk onderdeel van hun leven. Thuis, in België, is het Leo’s vrouw die in een instelling zit en wacht op haar man. Leo zal moeten kiezen tussen de zorg voor zijn vrouw en het afremmen van zichzelf voor een actieve oude dag. Hoe wil je de ‘derde leeftijd’ doorbrengen? Zal er iemand zijn die voor jou zorgt? In Third Act worden de verhalen uit de voorstellingen verweven met de persoonlijke verhalen van de acteurs en de lokale extra’s. Regisseur Lotte Stoops debuteerde in 2011 met Grande Hotel en presenteert nu samen met Mieke Struyve dit prachtig portret over ouder worden. Third Act stelt vragen die we ons ooit allemaal zullen stellen. Hoe wil je ouder worden? Wie zal er voor je zorgen wanneer die dag komt? Hoe wil je de derde en laatste akte van je leven invullen en kan je dat zelf beslissen?

Regie: Lotte Stoops, Mieke Struyve
Releasedatum dvd: 20 november 2019.

DE SLAG OM LEUVEN

Deze historische documentaire film, integraal opgebouwd uit archiefmateriaal, vertelt het verhaal van de verovering, bezetting en bevrijding van Leuven tijdens de Tweede Wereldoorlog. De focus ligt op Leuven, maar de film schetst tegelijk het bredere verhaal van WOII in Europa, van de Blitzkrieg in 1939 tot de overgave van Duitsland in 1945. Op die manier worden de gebeurtenissen in Leuven geplaatst in een duidelijke context. De Slag Om Leuven is de 5de in een reeks films, geproduceerd door Fonk vzw, die belangrijke hoofdstukken in de geschiedenis van Leuven belichten. Vertelstem van dienst is uitgeweken Leuvenaar Daan Stuyven. Net als de vorige films bulkt ook De Slag Om Leuven van uniek beeldmateriaal van Leuven en omgeving, geplukt uit talloze nationale en internationale filmarchieven.

Regie: Johan Van Schaeren
Cast: Met de stem van Daan
Releasedatum dvd: 27 november 2019.

SHED OF THE DEAD

Trevor en zijn beste vriend brengen samen hun dagen door in zijn schuur om zijn overbezorgde vrouw te ontwijken. Wanneer echter een zombie apocalyps uitbreekt proberen ze zijn vrouw en haar charmante vriendin te redden.

Regie: Drew Cullingham
Cast: Spencer Brown, Lauren Socha, Ewen MacIntosh
Releasedatum dvd: 27 november 2019.

Vanaf 6 november zijn volgende titels beschikbaar voor heel de Benelux, voorheen enkel voor Nederland.

• Las Herederas
• Tesnota
• Tiempo Compartido
• I Dream In Another Language