:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: FLEABAG
PERSBERICHT: FLEABAG
Bron: Lumière - Datum: 2019-11-27 - Geplaatst door: Werner
FLEABAG

Phoebe Waller-Bridge, Olivia Colman & Bill Paterson schitteren in deze dolkomische Britse serie.

Fleabag is een Britse komische tv-serie en volgt de lotgevallen in het turbulente leven van de jonge Londense vrouw Fleabag. Bij momenten hilarisch en hartverscheurend is deze tv-serie een ontwapend verhaal over verwondering, liefhebben en loslaten. Fleabag baant zich een weg in de grootstad om uit te vissen hoe ze van het leven kan genieten en hoe ze dat bij voorkeur helemaal alleen wil doen, los van haar vrienden.

Fleabag is een succesvolle Britse comedyserie, geschreven door Phoebe Walle-Bridge die ook zelf de hoofdrol vertolkt. De serie won 6 International Emmy Awards (waaronder Outstanding Comedy Series) en één BAFTA award voor Best Female Performance in a Comedy Programme. Fleabag vertelt het expliciete en openhartige verhaal over het turbulente liefdesleven van Fleabag. Vrij vertaald betekent Fleabag ‘slons’ maar nergens wordt ze zo genoemd: een bewuste keuze om de raadselachtigheid van haar personage te benadrukken.

Fleabag woont in London, kijkt porno en sleept de een na andere man haar bed in bij gebrek aan een doel in haar leven. Ze worstelt met het gemis van haar overleden moeder, haar emotioneel afwezige vader (gespeeld door Bill Paterson) en het feit dat haar beste vriendin zelfmoord heeft gepleegd. Daarnaast runt ze vrij onsuccesvol een café en kan ze slecht overweg met haar stiefmoeder (Olivia Colman). Dit leidt tot een aaneenschakeling van ongemakkelijke en bizarre situaties, die worden versterkt door het feit dat ze zich rechtstreeks tot de kijker richt.

Fleabag (2016).
Cast: Phoebe Waller-Bridge (Crashing, Killing Eve, Solo: A Star Wars Story), Sian Clifford, Olivia Colman (The Favourite, Broadchurch), Bill Paterson, Brett Gelman (Stranger Things, Love), Andrew Scott (Pride, Specter). Executive producers: Harry Williams, Jack Williams, Phoebe Waller-Bridge.
Produced by Lydia Hampson.
Directed by Tim Kirby, Harry Bradbeer.
Written and created by Phoebe Waller-Bridge.
6 x 30'.
Releasedatum: 17 december op dvd
Recent nieuws van dezelfde bron