:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2020
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2020
Bron: Remain In Light - Datum: 2019-12-31 - Geplaatst door: Werner
THE SWALLOWS OF KABUL

Zomer 1998. Kaboel ligt in puin en wordt geregeerd door de Taliban. Moshen en Zunaira zijn jong en houden zielsveel van mekaar. Ondanks het dagdagelijkse geweld en de ellende willen ze blijven geloven in een mooie toekomst. Een klein, onnozel gebaar van Mohsen zal hun leven echter voorgoed veranderen.

Regie: Zabou Breitman & Eléa Gobbé-Mevellec
Releasedatum dvd: 15 januari 2020.

MJOLK

Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorp bij Reykjavik. Net als de boeren uit de buurt zijn ze al jaren lid van de lokale zuivelcoöperatie die echter alles behalve de belangen van de boeren behartigt: via chantage en slinkse regels weten ze hun monopoliepositie te behouden. Als Inga’s man onder verdachte omstandigheden overlijdt, besluit ze dat ze genoeg heeft van het corrupte systeem en probeert ze het lot van haar gemeenschap weer in eigen handen te nemen. Maar niet iedereen lijkt zo blij met deze verklaarde oorlog aan de melkmaffia... Mjolk is een IJslandse tragikomedie van Grímur Hákonarson, die eerder het bekroonde Rams maakte. De film ging dit jaar in wereldpremière op het Toronto International Film Festival en kreeg er lovende recensies van de pers.

Regie: Grímur Hákonarson
Cast: Arndís Hrönn Egilsdóttir, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Sigurður Sigurjónsson
Releasedatum dvd: 15 januari 2020.
 

MANTA RAY

Een Thaise visser ontfermt zich over een gewonde man die hij aantreft in de bossen aan de kust. Daar spelen zich geheimzinnige zaken af. Vele lichamen zijn er haastig begraven. ’s Nachts dwalen lichtjes rond als zielen van overledenen. De visser noemt de man Thongchai. Hoewel deze geen woord spreekt en vermoedelijk doof is, bloeit er kalmpjes een mooie vriendschap. Dit brengt de visser tot een besluit met verregaande gevolgen. Wanneer hij op een dag niet terugkeert van zee neemt Thongchai stap voor stap het leven van zijn redder over – zelfs diens teruggekeerde ex-vrouw. Het realisme van dit aanvankelijk eenvoudige verhaal vermengt zich met magische elementen tot een complex geheel met veel ruimte voor interpretatie. Aroonpheng draagt deze eerste lange speelfilm op aan de Rohingyas, want de doden kunnen omgekomen vluchtelingen uit buurland Myanmar zijn. Deze poëtische hommage werd onder meer bekroond als beste film in de Orizzonti-sectie van Venetië.

Regie: Phuttiphong Aroonpheng
Cast: Wanlop RungkUmjad The Fisherman - Aphisit Hama Thongchai - Rasmee Wayrana Saijai
Releasedatum dvd: 22 januari 2020.
 

WILKOLAK

Nadat kamp Wolfsberg in het oosten van Polen bevrijd is door het Rode Leger, vinden acht vrijgelaten kinderen onderdak in een vervallen landhuis. Na de gruwelen van het kamp beginnen ze langzaam weer wat menselijke trekken te krijgen en kunnen alsnog hun jeugdjaren beginnen. Maar ook nu dreigt gevaar. De losgelaten, agressieve Duitse kamphonden zijn er op zoek naar voedsel, terwijl ook zich verschuilende Duitse en Russische soldaten de bossen onveilig maken. De film werd mede-geproduceerd door Jan Doense, oprichter van het Imagine Film Festival, oud zakelijk leider van De Filmkrant, en nu directeur van Festival by the Sea Vlissingen.

Regie: Adrian Panek
Cast: Danuta Stenka, Kamil Polnisiak, Nicolas Przygoda, Sonia Mietielica
Releasedatum dvd: 22 januari 2020 (Enkel beschikbaar voor Nederland)
 

DE PATRICK

Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. De Patrick is een tragikomedie over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent.

Regie: Tim Mielants
Cast: Kevin Janssens, Pierre Bokma, Ariane van Vliet, Hannah Hoekstra, Jemaine Clement, Bouli Lanners, Frank Vercruyssen, Janne Desmet
Releasedatum dvd: 29 januari 2020 
 

A RAINY DAY IN NEW YORK

A Rainy Day In New York
vertelt het verhaal van een jong stel dat zich verheugt op een romantisch weekend in New York, weg van de universiteit waar ze allebei studeren. Maar dan verandert hun weekend in een ingewikkelde puinhoop. A Rainy Day In New York is Woody Allens vijftigste film als regisseur en scenarist. Met een sterrencast bestaande uit o.a. Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna en Liev Schreiber, De film is de derde samenwerking tussen Allen en de vermaarde, met een Oscar bekroonde cameraman Vittorio Storaro.

Regie: Woody Allen
Cast: Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna, Liev Schreiber
Releasedatum dvd: 5 februari 2020.

HUSTLERS

De getalenteerde strippers Ramona (Jennifer Lopez) en Destiny (Constance Wu) zien hun inkomsten zo sterk verminderen na de beurscrash van 2008 dat ze besluiten om de rollen om te draaien. Door hun voormalige Wall Street klanten op te lichten leiden ze al snel een luxueus en decadent leventje. Maar wanneer hebzucht de overhand krijgt, wordt hun vriendschap bedreigd en komt ook de sterke arm der wet om de hoek kijken... Hustlers is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal. Het werd voor het eerst gepubliceerd in het New York Magazine door Jessica Pressler The Hustlers at Scores.

Regie: Lorene Scafaria
Cast: Jennifer Lopez, Constance Wu, Julia Stiles, Keke Palmer, Lili Reinhart, Cardi B
Releasedatum dvd en Blu-ray: 19 februari 2020.

THE NUT JOB 2: NUTTY BY NATURE

Surly en zijn vrienden moeten een nieuwe woonplek vinden nadat hun eethuis is ontploft. Dan maar terug naar het park! Maar dat is buiten de burgemeester van Oakton Stad gerekend die het park al aan het ombouwen is tot een gigantisch pretpark. Gelukkig kan Surly rekenen op zijn vrienden om hier een stokje voor te steken.

Regie: Cal Brunker
Cast: Will Arnett, Maya Rudolph, Bobby Cannavale
Releasedatum dvd en Blu-ray: 19 februari 2020.

MARTIN EDEN

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena.

Regie: Pietro Marcello
Cast: Luca Marinelli, Jessica Cressy
Releasedatum dvd: 19 februari 2020.

PAVAROTTI

Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Zijn artistieke ambities, zijn ongekende talent en zijn nauwe band met het publiek maakten hem tot wereldster. Met beelden uit het familiearchief, interviews en tv-registraties brengt regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind, Inferno) een ode aan een van de grootste artiesten aller tijden.

Regie: Ron Howard
Cast: Pavarotti
Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 februari 2020.

PIRANHAS

Zes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van hun eigen Sanità-wijk in Napels. Onverschrokken waaghalzen zijn het die snel geld willen verdienen en indruk maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra. Deze 15-jarigen dragen merkkleding en de nieuwste sneakers, ze gebruiken de daken van de stad om hun wapens te testen. Ze handelen in drugs en deinzen er niet voor terug om een schot te lossen. Hun gewiekste leider Nicola kent de regels van het spel: hij daagt een van de oude bazen uit voor een snelle weg naar de top. Maar wie vandaag de leiding heeft, kan morgen net zo makkelijk dood zijn. De liefde voor zijn vriendinnetje doet hem tussen twee vuren belanden en hij wordt gedwongen een beslissing te nemen. De film Piranhas is gebaseerd op de roman La Paranza Dei Bamibini (De kinderen in de sleepnetten) van de succesvolle Napolitaanse schrijver Roberto Saviano die ook het scenario voor de film schreef.

Regie: Claudio Giovannesi
Cast: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo
Releasedatum dvd: 26 februari 2020.

FÊTE DE FAMILLE

“Vandaag is mijn verjaardag en ik zou het fijn vinden als we alleen over vrolijke dingen kunnen praten”. Een familiereünie ter gelegenheid van Andrea’s zeventigste verjaardag verloopt anders dan verwacht. Andrea heeft namelijk geen rekening gehouden met de verrassende komst van haar oudste dochter, de altijd onvoorspelbare Claire. Zij was de afgelopen drie jaar niet in beeld en is vastbesloten terug te krijgen wat haar toekomt, het feestprogramma op te schudden en behoorlijk wat chaos binnen de familie te veroorzaken. Een spel waarbij iedereen naar elkaar kijkt. Wie spreekt de waarheid en wie niet. Fête De Famille is een dramatische komedie van de Franse regisseur Cédric Kahn (La Prière) met Catherine Deneuve, Emmanuelle Bercot, Vincent Macaigne en Cédric Kahn zelf.

Regie: Cédric Kahn
Cast: Catherine Deneuve, Emmanuelle Bercot, Cédric Kahn
Releasedatum dvd: 26 februari 2020.

NUESTRO TIEMPO

Juan, dichter en stierenrancheigenaar, komt erachter dat zijn vrouw Esther een affaire heeft met een Amerikaanse vriend, paardendresseur Phil. Ondanks, of dankzij, de afspraken over een open huwelijk, lopen de spanningen op als Juan vindt dat Esther niet open genoeg is over haar gevoelens. Reygadas gebruikt zijn unieke filmtalent (en dat van cameraman Diego Garcia) voor gedurfd ongemakkelijk en openhartig zelfonderzoek: een Kammerspiel over machismo en liefde, narcisme en verdriet, gemaakt met de bravoure van een klassieke western.

Regie: Carlos Reygadas
Cast: Carlos Reygadas, Natalia López, Phil Burgers, Eleazar Reygadas, Rut Reygadas
Releasedatum dvd: 26 februari 2020.