:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2020
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2020
Bron: Remain In Light - Datum: 2020-02-07 - Geplaatst door: Werner
Voor maart serveren we een mix aan genres. Zo is er de horror/thriller Countdown zowel op DVD alsook op Blu-ray.
Het met lof bejubelde romantische Martin Eden waarin de keuze moet gemaakt worden tussen een politieke carrière of de liefde. De zwarte komedie Deerskin van rasabsurdist Dupieux (Rubber). Het krachtige indringende drama The Interpreter en de animatiefilm Zibilla Staat Op Haar Strepen. Opgelet: Martin Eden was reeds aangekondigd voor februari, maar is verplaatst naar maart.

ZIBILLA STAAT OP HAAR STREPEN

Zibilla, een kleine zebra geadopteerd door een paardenmama en -papa, wordt op haar nieuwe school de hele tijd gepest met haar strepen. Na een tijdje begint Zibilla haar strepen zelfs te haten! Wanneer iemand haar knuffel steelt, zet ze zonder te twijfelen de achtervolging in. Het is het begin van een spannend avontuur vol verrassende ontmoetingen... 
Deze film wordt voorafgegaan door twee kortfilms:
- Boomhoog: Een jonge giraf reist met zijn ouders naar een bos in Europa. Nieuwsgierig dwaalt hij door het bos en stuit op dieren die hem niet allemaal met open armen ontvangen.
- Race Tegen De Winter: Voor de start van de winter maken de dieren uit het bos zich op voor een laatste race. Grote beer of kleine muis, iedereen maakt met wat hij kan vinden de fiets die het beste bij hem past. Allemaal hopen ze om de race te winnen!

Regie: Isabelle Favez, Martina Svojikova, Marjolaine Perreten
Releasedatum dvd: 4 maart 2020.

MARTIN EDEN

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena.

Regie: Pietro Marcello
Cast: Luca Marinelli, Jessica Cressy
Releasedatum dvd: 18 maart 2020.

THE INTERPRETER

De 80-jarige tolk Ali Ungár (Jiri Menzel) reist naar Wenen op zoek naar de voormalige Nazi-officier die mogelijkerwijs zijn ouders vermoordde in Slowakije. Hij vindt alleen diens zoon, de oud-docent en bon vivant Georg (Peter Simonischek) Samen gaan ze op zoek naar de waarheid. Een tragi-komische roadmovie volgt. Georg heeft zich altijd gedistantieerd van zijn vader en diens activiteiten. Maar het lukt Ali zijn interesse te wekken, en ze gaan op reis, dwars door Slowakije, op zoek naar getuigen van de oorlogstragedie. Hun verschillende opvattingen en levenservaringen resulteren in zowel spanningen als komische momenten. Voor de twee mannen is het een bitterzoete road trip. Oude, onopgeloste conflicten spelen nog steeds, na al die tijd.

Regie: Martin Sulik
Cast: Jiri Menzel, Peter Simonischek, Zuzana Maurery, Attila Mokos, Anna Rakovska
Releasedatum dvd: 25 maart 2020.

DEERSKIN

Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt. Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas. Deerskin (Le Daim) is een originele zwarte komedie van rasabsurdist Quentin Dupieux. De film opende dit jaar het programma Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was één van de positieve verrassingen op het festival. Filmmaker Dupieux (1974) produceert onder de naam Mr. Oizo ook elektronische muziek. Het nummer Flat Beat met de gele handpop Flat Eric was een internationaal succes. Eerder maakte hij onder andere Realité en de cult filmhit Rubber, over een autoband die tot leven komt en mensen doodt met zijn psychische vermogens. In Dupieux’s zevende speelfilm Deerskin worden de hoofdrollen vertolkt door Jean Dujardin (The Artist) en Adèle Haenel (Portrait De La Jeune Fille En Feu, La Fille Inconnue).

Regie: Quentin Dupieux
Cast: Jean Dujardin, Adèle Haenel
Releasedatum dvd: 25 maart 2020.

COUNTDOWN

Wanneer de jonge verpleegster Quinn ontdekt dat de app Countdown het exacte tijdstip van haar dood voorspelt begint er een race tegen de klok. In minder dan 3 dagen moet ze een manier vinden om aan haar eigen dood te ontsnappen!

Regie: Justin Dec
Cast: Elizabeth Lail, Anne Winters, Peter Facinelli, Talitha Eliana Bateman
Releasedatum dvd en Blu-ray: 25 maart 2020.