:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2020
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2020
Bron: Remain In Light - Datum: 2020-07-08 - Geplaatst door: Werner
Augustus beginnen we met de biopic Capone, het verhaal over de laatste levensjaren van een dementerende van Al Capone. Les Misérables, het spetterende debuut van regisseur Ladj Ly, is een indrukwekkende prent over de Parijse banlieues. Een film die doet nazinderen en een terechte inzending voor de Oscars. Het ontroerende Mother, de internationaal geprezen tweede documentaire van de Belgische filmmaker Kristof Bilsen, onthult hoe dementie op een verwoestende en bedrieglijke manier een persoon transformeert en degenen die voor deze mensen zorgen emotioneel beïnvloedt. The Current War, met Benedict Cumberbatch, vertelt het historisch gevecht tussen Thomas Edisson en Nikola Tesla in de strijd om werelddominantie in de stroomvoorziening. Augustus eindigen we met de horrorfilm The Lodge, door vele critici beschouwd als één van de beste horror-films van de laatste 10 jaar.

CAPONE

Capone vertelt het verhaal van de Amerikaanse gangster Al Capone in zijn laatste maanden. Nu hij op vrije voeten is na zijn celstraf van tien jaar te hebben uitgezeten, begint de 47-jarige Capone te lijden aan dementie. Zijn gewelddadige verleden laat hem niet met rust en steeds meer verteert de ziekte zijn geest. Hij zal uiteindelijk sterven in 1947, op slechts 48-jarige leeftijd.

Regie: Josh Trank
Cast: Tom Hardy, Matt Dillon, Linda Cardellini
Releasedatum dvd en Blu-ray: 9 september 2020.

LES MISÉRABLES

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er Chris en Gwada, zijn nieuwe ploegmaten en twee ervaren flikken. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties

Regie: Ladj Ly
Cast: Al Hassan Ly, Alexis Manenti, Almamy Kanouté, Damien Bonnard, Issa Perica
Releasedatum dvd: 5 augustus 2020.

MOTHER

In een dorp in Thailand werkt Pomm in een zorgcentrum voor Europeanen met Alzheimer. Ze leeft noodgewongen gescheiden van haar kinderen terwijl ze Elisabeth begeleidt tijdens de laatste fasen van haar leven. Ondertussen is Maya, een nieuwe patiënt, op weg vanuit Zwitserland. Terwijl Pomm probeert de eindjes aan elkaar te knopen, gescheiden van haar 3 kinderen, worden we geconfronteerd met een van de taboes van deze tijd, die van dementie en Alzheimer en hoe ermee om te gaan. Deze fascinerende verhalen van de jonge Thaise alleenstaande moeder Pomm en de patiënten Elisabeth en Maya nodigen ons uit om te reflecteren over zorg in deze geglobaliseerde wereld.

Regie: Kristof Bilsen
Releasedatum dvd: 5 augustus 2020.

THE CURRENT WAR

The Current War speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw en volgt de uitvinders Thomas Edison en George Westinghouse. De twee heren raken verwikkeld in een machtsstrijd over de distributie van elektriciteit. Edison is fel voorstander van gelijkstroomdistributie in plaats van het wisselstroomsysteem, dat door Westinghouse Electric en andere Europese bedrijven wordt ondersteund.

Regie: Alfonso Gomez-Rejon
Cast: Benedict Cumberbatch, Oliver Powell, Katherine Waterston
Releasedatum dvd en Blu-ray: 2 september 2020

THE LODGE

Na het verlies van hun moeder zijn Mia en Aiden gedwongen om met hun stiefmoeder (Riley Keough) alleen Kerst door te brengen in een afgelegen berghut waar ze worden bedreigd door een angstaanjagende bovennatuurlijke kracht. The Lodge wordt tot leven gebracht door de makers van Goodnight Mommy, de alarmerende Oostenrijkse horrorfilm.

Regie: Severin Fiala, Veronika Franz
Cast: Alicia Silverstone, Riley Keough, Richard Armitage, Jaeden Martell
Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 augustus 2020.