:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #28
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #28
Bron: DVD Info - Datum: 2020-08-10 - Geplaatst door: Didier
Het werd een week van kreunen onder de hitte, maar dat betekent niet dat we de afgelopen zeven dagen niet de cinemaroddels voor je hebben verzameld. Jason Bateman zou na Bad Words en The Family Fang opnieuw in de regisseursstoel kruipen. Deze keer zou het voor Here Comes The Flood zijn, een Netflix-film die omschreven wordt als een romantische heist-film.



Netflix kiest er binnenkort voor om de kijkers de snelheid waarmee een film of serie wordt afgespeeld zelf te laten bepalen. Hierdoor kun je je film of serie vijftig en vijfenzeventig procent trager en vijfentwintig en vijftig procent sneller afspelen. Heel wat regisseurs kunnen er (terecht) niet mee lachen.



Christopher McQuarrie en Tom Cruise heb je maar beter niet in de buurt als ze een film opnemen. Voor de zevende Mission: Impossible-film willen ze zo waar een oude spoorwegbrug in het dorpje Pilchowice opblazen. De brug wordt wel nuet meer gebruikt, maar voor sommigen is de brug een monument, maar als het afhangt van de Poolse staatssecretaris van Cultuur Pawel Lewandowski dan is dat geen probleem.



De leukste roddel van de week komt van wijlen Michael Jackson. Volgens X-Men-producent Ralph Winter zou the king of pop zich kandidaat hebben gesteld voor de rol van Charles Xavier. Jackson had er helemaal geen probleem mee om met de nodige make-up de rol van een blanke te spelen. Dat we dit hebben gemist!



Terwijl we toch aan het roddelen zijn. In een interview zei regisseur David Dobkin dat hij de memorabele rol van Will Ferrell voor Chazz (herinner u de zin "Mom, The Meat Loaf!") in Wedding Crashers uit 2005 bijna aan Nicolas Cage gaf en dat omdat Ferrell maar niet te bereiken was.



Deze week overleden: Wilford Brimley. De 85-jarige acteur werd vooral bekend door The Thing van John Carpenter en Cocoon. Andere films waarvan je Brimley misschien zou kunnen kennen zijn: The Electric Horseman, Absence of Malice en The Firm.



Wie graag naar podcasts luistert, kan via Radio 1 en het filmfestival van Oostende heel wat opsteken van de Vlaamse film. Ben Van Alboom stelt tien Vlaamse films in de kijker en praat daarover met Vlaamse filmgezichten. In de eerste aflevering gaat het over De Zaak Alzheimer.



Het is ondertussen al lang geen geheim meer dat Andrew Lloyd Webber niets moet hebben van de filmversie van Cats van Tom Hooper. Op de sociale media noemt Webber het eindresultaat belachelijk en dat komt volgens hem omdat niemand die aan de originele voorstelling meewerkte bij de film.



Als we in ons kot moeten blijven dan kijken we gewoon naar de streamingdiensten, toch? De coronacrisis is in ieder geval geen streep door de rekening van Netflix die er heel wat abonnees bijkreeg. Men windt er geen doekjes om te laten weten dat ze in de toekomstig graag zouden samenwerken met Jordan Peele, Christopher Nolan en Quentin Tarantino.



Volgens de geruchtenmolen zou Paul Thomas Anderson voor zijn nieuwste film willen samenwerken met Bradley Cooper.



De oorlog tussen de streamingdiensten blijft maar duren. Apple zal voortaan exclusieve films en series krijgen van Appian Way dat in handen is van Leonardo DiCaprio. De eerste resultaten zijn Killers Of The Flower Moon van Martin Scorsese en de tv-reeks Shining Girls met Elizabeth Moss.




Er komt een nieuwe verfilming over het leven van Cyrano de Bergerac. Regisseur van dienst is Joe Wright die we kennen van The Woman In The Window. Peter Dinklage krijgt de hoofdrol. Opmerkelijk is dat het om een musical gaat en dat de muziek geschreven wordt door Matt Berninger, Aaron Dessner en Bryce Dessner van The National.



Goed nieuws voor Russell Crowe. Zijn thriller Unhinged is de eerste box office-hit sinds het begin van de coronacrisis. Unhinged scoort niet alleen in de VS, maar ook in Europa. Bij ons kun je hem vanaf 19 augustus zien.



All eyes on Disney, want hun streamingsdienst Disney+ wordt op 15 september in België gelanceerd. Wereldwijd zijn er nu al 60,5 miljoen abonnees en daarmee zijn de doelstellingen nu al bereikt.



Mimic van Guillermo del Toro wordt een serie, en de eerste aflevering zal gemaakt worden door Paul W.S. Anderson die we natuurlijk kennen van de Resident Evil-franchise. Mimic gaat over gemanipuleerde insecten die kunnen transformeren tot andere insecten.



De nieuwste film van Ryan Reynolds wordt een monsterfilm. Ook de regisseur ervan is al bekend: Paul King en die kennen we dan weer van Paddington.



Het wordt uitkijken naar de Disney-live action van Pinocchio. Ook al zag hij het eerst niet zitten, zou Tom Hanks dan toch Gepetto willen vertolken. De film wordt nu geregisseerd door Robert Zemeckis, en die kent Hanks natuurlijk van Forrest Gump en Cast Away. Hanks veranderde van idee omdat Zemeckis een beter script had.



Dat de coronacrisis de filmwereld zal veranderen heeft ook Bob Bakish van Paramount Pictures begrepen. Onlangs sloot Universal en AMC een deal om films sneller op video-on-demand uit te brengen en ook besliste Disney om Mulan in een paar landen exclusief op Disney+ uit te brengen. Bakish denkt dat films in de toekomst veel sneller op VOD zullen verschijnen en dat is uiteraard in het nadeel van de bioscopen die met de dag hun bezoekersaantal zien kelderen.



Er komt een film die gebaseerd is op Knight Rider en James Wan gaat deze reboot produceren. Benieuwd of we David Hasselhoff terug zullen zien en hoe zijn wagen KITT er anno 2020 uit zal zien. Tot volgende week moviekids!


Recent nieuws van dezelfde bron