:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2020
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2020
Bron: Remain In Light - Datum: 2020-08-21 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES SEPTEMBER 2020

Hierbij onze releases voor september: Beginnen doen we met de actiefilm 21 Bridges, nu ook beschikbaar voor Nederland, met Black Panther-acteur Chadwick Boseman die twee copkillers moet klissen. True History Of The Kelly Gang vertelt het boeiende western-verhaal over de Australische outlaw Ned Kelly.  Het visueel verbluffende Honeyland, werd op diverse festivals overladen met prijzen en ook de pers is laaiend enthousiast. Niet voor niets werd deze film genomineerd voor twee oscars. De documentaire Capital In The Twenty-First Century, gebaseerd op het gelijknamig bejubelde boek, brengt ideeën in beeld en werpt een blik op de geschiedenis van macht en welvaart, waarbij vooral de pijnpunten van het kapitalistische systeem worden blootgelegd.

Opgelet. Er hebben zich enkele verschuivingen voorgedaan. The Current War, Capone en The Operative, voorzien voor september, zijn allen verschoven naar oktober. Hierover wordt later verder gecommuniceerd.

21 BRIDGES

Nadat NYPD rechercheur Simpson (Chadwick Boseman) een operatie verknalt, krijgt hij nog één laatste kans om zijn baan te redden. Samen met zijn collega’s moet hij op Manhattan een voortvluchtige ‘cop killer’ zien in te rekenen. Naarmate de nacht vordert, moeten er steeds extremere maatregelen worden genomen. Voor het eerst in de geschiedenis van New York worden alle 21 bruggen gesloten, zodat de moordenaar geen kant meer op kan. Zo wordt Manhattan voor één nacht een afgesloten eiland en is de jacht op de moordenaar geopend…

Regie: Brian Kirk
Cast: Chadwick Boseman, Sienna Miller, Taylor Kitsch, J.K. Simmons
Releasedatum dvd en Blu-ray: 11 september 2020 (Nederland; in België al te verkrijgen)

TRUE HISTORY OF THE KELLY GANG

Australië, 19e eeuw. Ned Kelly (George MacKay) is van jongs af aan in de leer bij de beroemde struikrover Harry Power (Russell Crowe). Wanneer zijn moeder gearresteerd wordt, neemt Ned geen genoegen meer met het overvallen van kleine postkoetsen. Hij verzamelt een groep rebellen om zich heen om een opstand te plannen tegen de Britse overheersers. Een onvermijdelijke clash tussen de vrijbuiters en autoriteiten lijkt in de maak... Regisseur Justin Kurzel verfilmt in True History Of The Kelly Gang de gelijknamige befaamde roman van Peter Carey; een meeslepend verhaal over de “rise and fall” van een legendarische Australische schurk.

Regie: Justin Kurzel
Cast: Russell Crowe, George MacKay, Charlie Hunnam, Nicholas Hoult.
Releasedatum dvd en Blu-ray: 16 september 2020

HONEYLAND

Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven. Tamara Kotevska (1993) en Ljubomir Stefanov (1975) filmden drie jaar in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië, en keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat. Naast 8 internationale awards, bekroond met maar liefst drie prijzen en bedolven onder lovende kritieken op het vermaarde Sundance Festival.

Regie: Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska
Releasedatum dvd: 23 september 2020.

CAPITAL IN THE TWENTY-FIRST CENTURY

Gebaseerd op Thomas Piketty’s besteller, gaat de documentaire Capital In The Twenty-First Century op zoek naar de oorzaak en oplossing voor de ongelijkheid van welvaart en economische groei in Europa en de US. In een reis door de tijd van de Franse Revolutie tot wereldoorlogen en de opkomst van nieuwe technologieën worden referenties naar popcultuur afgewisseld met interviews met de meest invloedrijke experts van deze tijd. Capital In The Twenty-First Century toont Piketty’s nieuwe inzichten over de economische geschiedenis en dwingt ieder van ons om de werkelijkheid onder ogen te zien.

Regie: Justin Pemberton
Releasedatum dvd: 23 september 2020 (enkel Nederland)


UIT HET ARCHIEF