:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #33
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #33
Bron: DVD Info - Datum: 2020-09-16 - Geplaatst door: Didier

In de eerste week van september lijken niet alleen de scholen naar behoren te werken, maar het ziet er ook naar uit dat de bioscoop hun longen met wat adem hebben kunnen vullen. Met dank aan Christopher Nolan, zonder meer en uiteraard ook het publiek dat in deze bizarre tijden cinema nog steeds een warm hart toedraagt. Anyway, wij verzamelden voor jou het filmnieuws in onze wekelijkse Cineweetjes. Wie weet zorgt ook Wonder Woman 1984 voor een boost, want volgens Warner-baas Sarnoff is de film momenteel nog steeds gepland is voor eind september.
 De eerste feministische superheldenfilm? Of sorry, superheldinnenfilm. Toch volgens Scarlett Johansson. En dan heeft Scarlett het natuurlijk over Black Widow van Cate Shortland die geïnspireerd zou zijn door de#MeToo-bewegingen.
 Total Recall van Paul Verhoeven met Arnold Schwarzenegger wordt dit jaar dertig en dat wordt gevierd met een Ultra HD 4K-rerelease die vanaf 23 november in de winkels zal liggen. De gerestaureerde versie zal uit vijf schijfjes bestaan en zal ook tal van extra’s bevatten, waaronder een boekje van achtenveertig pagina’s over de film en de soundtrack.
 De monsterfilm Mothra van Honda Ishirō uit 1961 en die voor zijn tijd baanbrekend was, verschijnt in november op blu-ray via Eureka!, en dat in hun excellente Masters of Cinema-serie.
 In de maak bij Netflix en eentje waar we naar uitkijken: Mank van David Fincher met Gary Oldman in de rol van Herman J. Mankiewicz, de man die het scenario van Citizen Kane bedacht, en ook meeschreef aan het script van The Wizard Of Oz. Verder zullen weer ook Amanda Seyfried als actrice Marion Davies en Tom Burke als Orson Welles in zien.
 Het gaat nog steeds uitstekend in Hollywood met Adil El Arbi en Bilall Fallah. Het Brusselse regisseursduo zou naar verluidt met Disney+ samenwerken voor de nieuwe reeks Ms. Marvel.
 Regisseren zit nu eenmaal in het bloed bij de Coppola-familie. Naast Sofia, komt ook Gia Coppola, de kleindochter van Francis Ford Coppola met een nieuwe film, Mainstream met Andrew Garfield. Het is naast een paar videoclips na Palo Alto haar tweede film.
 Ridley Scott wist dan weer te vertellen dat er een nieuwe Alien-film komt. Het wordt geen vervolg op Prometheus en Alien: Covenant, maar volgens Scott wil hij het Alien-concept opnieuw proberen uit te vinden.
 Deze week overleed de Duitse acteur Birol Ünel op 59-jarige leeftijd de gevolgen van kanker. Bij ons is hij vooral bekend geworden met Gegen Die Wand.
 BFI kondigt de blu-ray release aan van Mademoiselle van Tony Richardson. Deze film uit 1966 gaat over een een seksueel gefrustreerde onderwijzeres die gespeeld wordt door Jeanne Moreau en verleidt wordt door een Italiaanse houthakker die komt werken in een Frans plattelandsdorpje.
 Films bekijken in de privéwoning van de Britse koningin Elizabeth II? Het kan! In het weekend van 25 september wordt Sandringham Estate getransfomeerd tot een drive-invertoning. Je kan er 1917RocketmanThe Greatest ShowmanGrease, Toy StoryMoana, Bohemian Rhapsody en A Star Is Born zien. Nadeel is dat een kaartje wel zo’n 35 euro (!) kost.
 De Tsjechische regisseur Jiri Menzel over wie onlangs via Second Run de lijvige documentaire CzechMate: In Search Of Jiří Menzel verscheen is deze week op 82-jarige leeftijd overleden. In 1967 won Menzel de Oscar voor beste Buitenlandse Film met Closely Watched Trains. Menzel was één van de boegbeelden van de Tsjecho-Slowaakse ‘nouvelle vague’.
 Of de wereld er zit op te wachten durven we niet echt te beweren, maar binnenkort krijgt Grizzly II met George Clooney, Laura Dern en Charlie Sheen een bioscooprelease. De film is een sequel op de thriller Grizzly uit 1976 die in 1983 werd opgenomen maar er liep van alles mis, zo konden er geen scenes met een beer gemaakt worden omdat de producer Robert Proctor die nu in de gevangenis zit met het geld ging lopen. De film was een hele tijd te zien op YouTube zonder een grizzly, maar nu heeft men archiefbeelden van beren gebruikt. De film ging destijds de wereld in als Grizzly II: The Concert omdat een grizzlybeer een openluchtconcert in zijn vizier heeft
 Insiders beweren dat Disney verkeerd gegokt heeft om Mulan exclusief op Disney+ te tonen, want volgens verschillende bronnen zouden de video-on-demand-cijfers flink tegenvallen. Of had de wereld dan toch niet zo veel zin in deze film? De saga rond Mulan wordt met de dag gecompliceerder en belachelijker. Op 15 september is het D-day voor Disney+, maar Belgen kunnen Mulan niet zien voor een meerprijs zoals in andere landen. België is zoals altijd wederom het kneusje in het filmlandschap en Mulan zal bij ons gewoon vanaf 4 december in het abonnement inbegrepen zijn.
 Opschudding tijdens de opnames van de thriller Geechee. In de Dominicaanse Republiek werd één van de crewleden neergeschoten door undercoveragenten van de Dominican Drug Control Forces die dachten dat het om criminelen ging. Geechee is een nieuwe thriller met  Andrea Risebourough. De opnames werden stilgelegd en de autoriteiten van het land beloven dat dit niet meer zal gebeuren.
 Naast de jaarlijkse World Soundtrack Awards organiseert Film Fest Gent ook steevast de WSA Industry Days. Doorheen tal van evenementen kunnen de filmmuziekindustrie en jonge aspirant-filmcomponisten kennismaken met de modi operandi van vermaard filmmuziektalent. Gastsprekers en aanwezigen dit jaar zijn onder meer Gabriel Yared (die in Gent ook een Lifetime Achievement Award zal ontvangen), Alexandre Desplat en Nainita Desai. Om de twintigste verjaardag van de World Soundtrack Awards te vieren, wijdt Film Fest Gent zijn jaarlijkse album aan alle winnaars van de World Soundtrack Film Composer of the Year Award in de twee voorbije decennia. Het album verschijnt op 23 oktober 2020 onder de noemer World Soundtrack Awards: Tribute to the Film Composer. De muzikale uitvoering is zoals steeds in handen van Brussels Philharmonic o.l.v. maestro Dirk Brossé. Alle informatie vind je uiteraard op de website van FilmFest Gent.
 Ga eens naar een tentoonstelling in coronatijden. Naar de Cinematek in Brussel bijvoorbeeld, want daar kan je tot 4 oktober gratis naar de expositie de van The Wandering Light van Floris Vanhoof. Floris heeft allerlei installaties bedacht die geïnspireerd zijn op de eerste toestellen van de cinema.
 Eentje die wel eens zeer grappig zou kunnen zijn: de sequel van Borat. Alle geruchten blijken waar te zijn, er komt inderdaad een vervolg op Borat. Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan heet die. Meer zelfs, de film is reeds afgewerkt!
 Jammer genoeg hebben we iedere week ook wel iets als een bekende filmdode. Dat was deze week Diana Rigg. Rigg werd 82 en schitterde als als Emma Peel in The Avengers en als Lady Olenna Tyrell in Game Of Thrones. Naast te spelen in films als Theatre Of Blood, The Great Muppet Caper of The Painted Veil was Diana ook een Bondgirl in On Her Majesty’s Secret Service.
 U bent de corona beu? Bereid je maar voor op een resem coronafilms die in de steigers staan. De eerste is Lockdown van regisseur Doug Liman die The Bourne Identity en Edge Of Tomorrow maakte. De film met Anne Hathaway en Cillian Murphy wordt omschreven als een corona-heistfilm.
 Scream-fans zullen blij zijn dit te lezen want in de vijfde film komen niet alleen David Arquette en Courteney Cox terug, maar ook Neve Campbell.
 Studio Canal kondigt twee 4K-restauraties op blu-ray aan: Circus Of Horrors uit 1960 van Sidney Hayers met Anton Diffring, en Yield To The Night van J. Lee Thompson met Diana Dors. Wij houden het voor bekeken... tot volgende week!
Recent nieuws van dezelfde bron