:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #35
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #35
Bron: DVD Info - Datum: 2020-09-29 - Geplaatst door: Didier

Het blijven verwarde tijden voor de cinema. De filmstudio's weten van geen hout pijlen maken en verzetten de ene release na de andere om het financieel verlies enigszins te beperken. Verwacht u deze week dus ook aan corona-gerelateerd filmnieuws en andere roddels in onze nieuwe editie van Cineweetjes. Red, White and Blue wordt de nieuwste van Steve McQueen en in de hoofdrollen zullen we John Boyega zien als een politieagent die het racisme binnen zijn korps aanpakt. Boyega heeft ondertussen ook bevestigd dat hij te zien zal zijn in The Test van Gavin Hood.
 De geruchten dat Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan samenwerken met Marvel Studios aan de tv-reeks Ms. Marvel voor Disney+ zijn ondertussen bevestigd. Ms. Marvel is een Pakistaans-Amerikaanse superheldin en zij is het eerste moslimpersonage dat een eigen Marvel-comicreeks kreeg.
 Edward James Olmos die we kennen als Martin Castillo in Miami Vice heeft een film geregisseerd met een toch wel ijzersterke cast. In The Devil Has A Name speelt hij samen met Kate Bosworth, Haley Joel Osment, Alfred Molina en Martin Sheen. De film gaat over een eigenares van een oliebedrijf die de strijd aangaat met een boer. Of de film in onze zalen komt is onbekend.
 Indicator heeft voor december vier nieuwe blu-ray releases aangekondigd: Buffalo Bill And The Indians van Robert Altman, A Soldier's Story van Norman Jewison, Devil In A Blue Dress van Carl Franklin en de slasher Roadgames met Jamie Lee Curtis. Arrow Academy brengt op zijn beurt in december drie films van de Japanse cineast Imamura Shohei uit. De drie films worden in een box uitgebracht.
 Wanneer de volgende Bond No Time To Die in de zalen komt is wegens het grote c-woord nog koffiedik kijken maar volgens allerlei geruchten zou de opvolger van Daniel Craig niemand minder dan Tom Hardy zijn. Hardy zelf wil er niet over praten, maar ontkent het ook niet.
 Er zou volgens Jim Caviezel wel degelijk een vervolg komen op Mel Gibsons The Passion Of The Christ. De film zal The Passion Of The Christ: Resurrection heten. Neen, lezers we vinden het niet uit. Volgens Caviezel is Jezus zelfs de beste superheld ooit die Superman doet verbleken.
 Eentje voor de geruchtenmolen. Warner zou bekijken hoe ze de Harry Potter-franchise moeten laten leven. We hebben reeds de Fantastic Beasts-films, maar er zou ook via de streamingdienst HBO Max een serie komen. Probleem is wel dat niet Warner Bros de streamingrechten heeft, maar wel Universal Pictures. In 2022 zouden de rechten dan naar Warner Bros. terugvloeien, en het is dan ook dat je je wellicht aan deze serie mag verwachten.
 Na Unhinged met Russell Crowe heeft de Solstice Studios wellicht met Good Joe Bell van Reinaldo Marcus Green een nieuwe hit te pakken. De studio kocht de film die geschreven werd door de Oscarwinnende scenaristen Larry McMurtry en Diana Ossana (Brokeback Mountain) op voor zo’n twintig miljoen dollar. In deze film zien we Mark Wahlberg die de Verenigde Staten rondtrekt voor spreeksessies nadat zijn homoseksuele tienerzoon zelfmoord heeft gepleegd. De film komt in wereldpremière tijdens het Toronto International Film Festival.
 Het gaat goed met Chloé Zhao’s Nomadland. De film die op Filmfest Gent te zien zal zijn won onlangs de Gouden Leeuw in Venetië en heeft nu ook de People’s Choice Award op het Toronto International Film Festival gekregen. Volgens insiders wordt hierdoor de kans groter dat de film ook een Oscarnominatie zal krijgen.
 Deze week overleed Michael Lonsdale op 89-jarige leeftijd. Lonsdale is zo’n typische acteur waarvan niemand zijn naam kent, maar onmiddellijk zijn gezicht herkent. Lonsdale was o.a. de vilain Hugo Drax in de James Bond-film Moonraker. Andere films waarin Lonsdale speelde: Baisers Volés, Le Fantôme De La Liberté, Munich, The Day Of The Jackal, The Name Of The Rose en The Remains Of The Day.
 Als het van John David Washington afhangt dan komt er een sequel op Tenet, of Christopher Nolan daar ook zo over denkt is een andere zaak.
 Ook production designer Ron Cobb overleed deze week op drieëntachtigjarige leeftijd. Cobb ontwierp het ruimteschip Nostromo uit Alien, de DeLorean-tijdmachine uit Back To The Future en hij werkte ook mee aan Star Wars, Conan The Barbarian, The Abyss, Aliens, True Lies, Close Encounters Of The Third Kind en Raiders Of The Lost Ark.
 Gary Oldman en Universal mogen hun Darkest Hour-verhaal de komende dagen voor de rechter uitleggen. Aanklager is Ben Kaplan die naar eigen zeggen het script schreef. Kaplan en Oldman kwamen overeen dat ze zouden samenwerken, maar uiteindelijk koos Oldman voor Darkest Hour.
 Wordt Tom Cruise de nieuwe Iron Man? Het zou kunnen. Niet dat men Robert Downey Jr. weg wil, maar Kevin Feige (de directeur van de Marvel-studio’s) wil in de nieuwe Doctor Strange-film Tony Stark in een andere tijdlijn laten spelen, en Cruise is de grote kanshebber.
 Deze week overleed één van de meest legendarische cameramannen uit Hollywood: Michael Chapman. Chapman werd 84 en was verantwoordelijk voor het camerawerk van de Martin Scorsese-films Taxi Driver, Raging Bull en The Last Waltz. Ook leverde hij belangrijk camerawerk voor Invasion Of The Body Snatchers, The Lost Boys, Ghostbusters II, Kindergarten Cop, Six Days, Seven Nights, The Godfather en Jaws. Een icoon dus!
 Na A Star Is Born zal Bradley Cooper een tweede film maken: een biopic over componist Leonard Bernstein, de man die de muziek schreef voor West Side Story en On The Waterfront. De film zal Maestro zal heten en Cooper zal ook de hoofdrol spelen naast Carey Mulligan als Bernsteins echtgenote Felicia Montealegre Cohn.
 The Trial Of The Chicago 7 van Aaron Sorkin die een Oscar-kandidaat is en op Netflix zal getoon worden, krijgt net als The Irishman van Scorsese een Belgische en Amerikaanse bioscooprelease.
 Tot nu toe is de Chinese film The Eight Hundred de film die in 2020 het meest opbracht, tot voor kort was dat Bad Boys For Life. De film haalde in één maand zo’n 426,5 miljoen dollar op en vertelt het het verhaal van een groep Chinese soldaten en dienstplichtweigeraars die een warenhuis in Shanghai gedurende vier dagen moeten zien te verdedigen tegen het Japanse leger.
 De Vlaams-Nederlandse productie Red Light zal zijn internationale première beleven tijdens de officiële competitie van Canneseries (9-14 oktober 2020). De Belgische première van de eerste twee afleveringen van de VTM-reeks zal op het 47e Film Fest Gent plaatsvinden. In Red Light spelen Carice van Houten (Game Of Thrones), Halina Reijn (Instinct) en Maaike Neuville (De Twaalf) drie vrouwen met heel verschillende achtergronden wiens levens vervlochten geraken. Ze komen terecht in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam.
 De beloftevolle animatiefilm van Pixar Soul, geregisseerd door Pete Docter en Kemp Powers zal de 47ste editie van Film Fest Gent afsluiten. Pixar's laatste revelatie is een toegankelijke, betoverende en bovenal hartverwarmende escapade die mijmert over de grote levensvragen. Een ode aan het leven die zich laat bezielen door de muziek van jazzmuzikant Jon Batiste en bijgevolg een perfecte slotfilm voor Film Fest Gent 2020. Het festival gaat van 13 tot 24 oktober 2020.
 Disney heeft de kalender van de bioscooprelease flink door elkaar gehaald. Black Widow wordt van 6 november naar 7 mei 2021 verplaatst. Ook Eternals , Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings verschuiven naar volgend jaar. Steven Spielbergs West Side Story wordt zelfs met één jaar uitgesteld, net als Deep Water van Adrian Lyne. De enige Disney-release dit er dit jaar nog komt is de Pixar-film Soul.
 Heel wat regisseurs dringen erop aan om de films in de bioscoop uit te stellen uit veiligheidsoverwegingen. De verplaatsing van Candyman naar volgend jaar zou op verzoek geweest zijn van producent Jordan Peele.
 Ryan Gosling laat weten dat hij een stuntman zal spelen in een nieuwe film van David Leitch, de man achter John Wick, Atomic Blonde en Deadpool 2. Gosling werkt momenteel aande reboot van The Wolf Man voor Blumhouse.
 Liefhebbers van superheldenreeks worden in de watten gelegd, want HBO kondigde een spin-off-reeks aan van The Suicide Squad. Peacemaker wordt de titel en de reeks bestaat uit acht afleveringen.
 Op UK Criterion Collection verschijnen er in december drie titels: The New World van Terrence Malick, de klassieker Mouchette van Robert Bresson en Symbiopsychotaxiplasm: Two Takes van William Greaves .En ook in de UK kondigt Second Sight Films de horror-classic The Strangers van Bryan Bertino op blu-ray aan.
 Opschudding op het filmfestival van San Sebastian. Regisseur Eugène Green riskeert niet alleen een boete, maar hij werd ook van het festival verwijderd toen hij weigerde om een mondmasker te dragen tijdens een voorstelling van zijn nieuwe film Atarrabi & Mikelats. De organisatie was verbouwereerd omdat hij geen respect voor de coronamaatregelen en de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers toonde.
 Verschillende mensen zagen Sean Penn op de set van Paul Thomas Andersons nieuwe film en dat is genoeg om te vermoeden dat hij een rol zal spelen in die film, zeker omdat in coronatijden acteurs geen beleefdheidsbezoekje brengen op andere sets. Tot nu toe stond al vast dat Bradley Cooper, Benny Safdie en Cooper Hoffman in de film zouden spelen.
 
Recent nieuws van dezelfde bron