:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #37
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #37
Bron: DVD Info - Datum: 2020-10-12 - Geplaatst door: Didier
Welkom in alweer een editie van Cineweetjes. Over enkele dagen barst in Gent FilmFest los waarin getoond zal worden dat de cinema nog niet dood is, hier is het filmnieuws van de week. Niets lijkt de ondertussen negentigjarige Clint Eastwood te stoppen, want hij is volop bezig met een nieuwe film Cry Macho die hij zal produceren, regisseren en er ook nog eens de hoofdrol in zal spelen. Cry Macho is een roman van N. Richard Nash over een louche paardentrainer. Eastwood wilde de film reeds in de jaren tachtig maken, maar hij koos uiteindelijk voor The Dead Pool.Denzel Washington wil het toneelstukThe Piano Lesson verfilmen en hij probeert zijn eigen zoon John David Washington te casten die met Tenet definitief doorbrak. Ook Samuel L. Jackson zou meedoen en voor de regie denkt hij aan Barry Jenkins van Moonlight maar we gaan ervan uit dat die het momenteel druk heeft met de opvolger van The Lion King die hij voor Disney mag draaien.Het blijft wennen om de box office-cijfers van de bioscopen te zien. In Amerika staat Tenet nog op de eerste plaats, maar die wordt nagezeten door (godbetert) de re-release van Hocus Pocus uit 1993 met Bette Midler en Sarah Jessica Parker.In Atlanta is de zeventigjarige Thomas Jefferson Byrd vermoord aangetroffen. Thomas was een acteur die in heel wat Spike Lee-films te zien was waaronder Clockers, Girl 6, Get On The Bus, He Got Game, Bamboozled, Red Hook Summer, Da Sweet Blood Of Jesus en Chi-Raq.We weten niet of u het nog leuk vindt om te lezen of nog minder of u het nog allemaal kan bijhouden, maar na No Time To Die is nu ook Fast & Furious 9  meer dan een jaar uitgesteld. Het was de bedoeling dat de film nog dit jaar zou uitkomen, maar die is nu al naar mei 2021 verschoven.Robert Downey Jr. wil terugkeren  als Sherlock Holmes. Robert zou een derde Sherlock Holmes-film met Rocketman-regissur Dexter Fletcher willen maken. Meer zelfs, de nieuwe film zou dienen voor spin-offs rond andere personages want als het van de acteur afhangt wil hij een heel nieuw Sherlock Holmes-universum uitbouwen.Er komt een Engelse remake van de Franse thriller Mon Garçon uit 2017 van Christian Carion. In de hoofdrollen zullen we James McAvoy en Claire Foy zien. Deze laatste kennen we natuurlijk als Koningin Elizabeth uit The Crown.Na Tim Burton waagt ook Netflix zich aan een bewerking van Lewis Carrolls roman Alice’s Adventures in Wonderland. Het wordt een musical en Alice zou vertolkt worden door Sabrina Carpenter. Het gaat om een zeer eigenzinnige adaptie, want de musical zou zich afspelen op een festival dat Wonderland heet.
 Geen Black Widow en No Time to Die, maar ook geen Dune. Warner Bros. besloot om de nieuwe film van Denis Villeneuve te verplaatsen naar  1 oktober 2021. Nog straffer is dat ook de datum van The Batman wordt opgeschoven naar 4 maart 2022.
 Deze week begint in Gent Filmfest, maar ook Oostende maakt zich klaar voor een coronaproof festival dat van van 15 tot en met 23 januari loopt met Koen De Bouw als Master. De Bouw kiest als thema Age Before Beauty waarmee hij refereert naar het loslaten van vorm, tijd, gender of ras. Het festival opent met de film Red Sandra van Jan Verheyen en Lien Willaert. Opmerkelijk is dat zowel het gala-event als de avant-première niet enkel in Oostende te volgen zullen zijn, maar in heel Vlaanderen. Op die manier willen Filmfestival Oostende en filmdistributeur KFD niet enkel de bioscoopsector een hart onder de riem steken, maar ook naar heel Vlaanderen een oproep lanceren om opnieuw de lokale cinema te bezoeken. Vanaf 2 november kun je een filmpas kopen voor 30 euro (vanaf 1 januari is dat 45 euro) en daarmee heb je toegang tot alle voorstellingen met uitzondering van de speciale events.
 Geen James Bond dus, maar misschien wil u wel een film zien die geïnspireerd is op het leven van Céline Dion. We zeggen niets, maar in ieder geval kun je vanaf 11 november Aline, The Voice Of Love in België zien en hiermee wil Cinéart de bioscoopsector een hart onder de riem steken.
 De cast van de Resident Evil-reboot is bekend. De film die over de uitbraak van een virus gaat (jawel) heeft deze namen op de affiche: Hannah John-Kamen, Robbie Amell, Chris Redfield, Jill Valentine, Tom Hopper, Kaya Scodelario en Avan Jogia.
 Clark Middleton is op 63-jarige leeftijd overleden. Deze acteur  schitterde in Sin City en het derde seizoen van Twin Peaks. Verder was hij ook te zien in Kill Bill: Vol. 2,  SnowpiercerBirdmanLaw & OrderFringe en The Blacklist.
 Leve het nieuwe Amerika (zucht). In Texas is Netflix aangeklaagd voor de film Mignonnes omdat die geslachtsdelen van schaars geklede minderjarigen zou tonen en daardoor de ‘wellustige interesse in seks’ zonder literaire, artistieke, politieke of wetenschappelijke waarde zou opwekken. Netflix steunt de film.
 Aaron Sorkin heeft nog altijd interesse om een scenario te schrijven op The Social Network, maar wel onder de sluitende voorwaarde dat David Fincher opnieuw de regisseur zou zijn.
 Hoe spannend is dit? Eerder werd bekend gemaakt dat Jamie Foxx terugkeert als Electro in de nieuwe Spider-Man film, en volgens bepaalde problemen bij Sony Pictures zou ook Kirsten Dunst als Mary Jane Watson terugkeren, weliswaar gezien de leeftijd (zo gaat dat in Hollywood) niet als liefje van de huidige Spider-Man. Ook Dane Dehaan zou eventueel als de New Goblin terugkeren.
 Deze week werd berekend welke de drie grootste flops onder de blockbusters in 2020 zijn. Een opvallend resultaat. The Call Of The Wild,  Dolittle met Robert Downey Jr. en (jawel) Tenet die 200 miljoen dollar te weinig opbracht.
 Goed nieuws voor de Belgische coproductie Jumbo van Zoé Wittock met Noémie Merlant en Sam Louwyck. De film werd door de European Film Academy genomineerd voor de Discovery Award. Op op 12 december weten we of de film het gehaald heeft op Instinct met Carice Van Houten, Gagarine (te zien op Filmfest Gent 2020), Full MoonIssac en Sole.
 Nieuws waar we opgewonden van raken. Kristen Stewart zal prinses Diana vertolken in de biopic Spencer van Pablo Larraín die eerder Jackie deed. In 2013 was er al een biopic Diana met Naomi Watts als de betreurde prinses.
 Wie maar niet genoeg kan krijgen van I’m Thinking Of Ending Things (nu te zien op Netflix) is er goed nieuws, want Charlie Kaufman gaat voor de Amazon Studios het scenario schrijven voor de verfilming van het boek Memory Police van Yoko Ogawa. De regie wordt verzorgd door Reed Morano.
 We sluiten af met een nieuwtje van Film Fest Gent. Via FilmFest On Tour is er iedere maand een avant-première in Vlaamse bioscopen en cultuurcentra. Deze maand is dat For Sama, een  oorlogsgetuigenis uit Aleppo van Waad al-Kateab en Edward Watts. Deze FFG On Tour vindt plaats tijdens de 47ste editie van Film Fest Gent - op dinsdag 20 oktober - en gaat tegelijkertijd in première op het festival. Na de film wordt een vooraf opgenomen Q&A tussen regisseur Waad al-Kateab en Rudi Vranckx vertoond. Tot volgende week!UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron