:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2020
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2020
Bron: Remain In Light - Datum: 2020-10-14 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES NOVEMBER 2020

Beginnen doen we november met de nieuw gerestaureerde versie van Cronenberg's cultklassieker Crash. Bacurau wordt door De Volkskrant beschreven als een originele sciencefictionwestern met horrorelementen. Wat meer moet een mens nog wensen? Naar jaarlijkse gewoonte komt Dalton met een mooie selectie korte films van het afgelopen jaar in Selected Shorts 28. We vervolgen het releaseoverzicht met Butt Boy, een thriller met een serieuze hoek af maar bejubeld door New York Times en Indiewire. De documentaire Capital In The Twenty-First Century, gebaseerd op het gelijknamig boek, die de pijnpunten van het kapitalistische systeem probeert bloot te leggen is nu ook beschikbaar voor België. Blood And Money is dan weer een actiethriller pur sang met Tom Berenger als veteraan die betrokken geraakt in een levensbedreigend kat-en-muisspel met een stel criminelen in het ijzige achterland van Maine. Het psychologisch drama A Girl Missing vertelt het verhaal waarin de hoofdrolspeelster veilige wereld instort na een verdwijning van een meisje. Het bejubelde Lillian is een betoverde roadmovie, een voettocht van New York naar Siberië, met een desolaat Amerika op de achtergrond. Eindigen doen we met de blockbuster Unhinged, een brute compromisloze thriller met een psychopathische Russell Crowe in de hoofdrol. Momenteel enkel beschikbaar voor Nederland, Belgische release staat voorlopig op 16 december.

CRASH

Op een avond raakt James betrokken in een auto-ongeval met Dr. Helen Remington, waarbij haar echtgenoot overlijdt. De twee ontdekken dat ze allebei seksueel opgewonden raakten van de crash, en sluiten zich al snel aan bij een groep auto-fetisjisten. De leider van de groep, Vaughan, betrekt Helen en James bij zijn imitaties van beroemde auto-ongelukken. Extras : masterclass David Cronenberg (exclusive) and IFFR masterclass Howard Sore. Crash is een cultklassieker uit 1996 van regisseur David Cronenberg, gebaseerd op de roman van J.G. Ballard. Cronenbergs onderzoek naar erotiek en technologie werd dat jaar in Cannes bekroond met de speciale juryprijs voor moed, durf en originaliteit.

Regie: David Cronenberg
Cast: James Spader, Deborah Unger, Holly Hunter, Elias Koteas, Rosanna Arquette
Releasedatum dvd: 4 november 2020.

BACURAU

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië. De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust. Het blijkt de voorbode van bevreemdende gebeurtenissen die bedoeld zijn om onder de radar te blijven. De dorpelingen trekken alles uit de kast om hun plek te verdedigen, al is niet meteen duidelijk wie of wat hen bedreigt. Bacurau is een bijzondere mix van western, horror en lowbudget science fiction die zich afspeelt in de nabije toekomst. Tegelijkertijd kan de film van schrijvers/regisseurs Kleber Mendonça Filho (Neighbouring Sounds, Aquarius) en Juliano Dornelles (production design Neighbouring Sounds en Aquarius) gezien worden als een geëngageerd drama. Met zijn eerdere films haalde Mendonça Filho zich al de toorn van conservatief Brazilië op de hals en dat is met Bacurau niet anders.

Regie: Juliano Dornelles, Kleber Mendonça Filho
Cast: Sonia Braga, Udo Kier, Barbara Colen
Releasedatum dvd: 4 november 2020.

SELECTED SHORTS 28

Het Kortfilmfestival Leuven maakt ieder jaar een roundup van het beste jonge filmtalent. Films die opvallen door hun originaliteit, hun meeslepende verhalen of hun oogstrelende fotografie en die ook in het buitenland niet onopgemerkt blijven. Selected Shorts verzamelt de 16 beste titels van het voorbije jaar.

Regie: Lucas Tanghe, Michiel Dhont, Dayo Clinckspoor, ...
Cast: Jenne Decleir, Tijmen Govaerts, Joke Emmers, Katelijne Damen, Lucas Van Den Eynde, Tom Audenaert, Joren Seldeslachts,...
Releasedatum dvd+Bluray: 18 november 2020.


BUTT BOY

Rechercheur Fox houdt van z’n job maar ook van z’n drank. Eens aangemeld bij de AA ontmoet hij zijn sponsor Chip. Als volbloed speurhond ruikt Fox dat er iets niet snor is aan Chip. Misschien heeft hij wel iets te maken met de mysterieuze verdwijningen van huisraad, hondjes en mensen in de buurt...

Regie: Tyler Cornack
Cast: Tyler Rice, Tyler Cornack, Shelby Dash
Releasedatum dvd: 18 november 2020.

CAPITAL IN THE TWENTY-FIRST CENTURY

Gebaseerd op Thomas Piketty’s besteller, gaat de documentaire Capital In The Twenty-First Century op zoek naar de oorzaak en oplossing voor de ongelijkheid van welvaart en economische groei in Europa en de US. In een reis door de tijd van de Franse Revolutie tot wereldoorlogen en de opkomst van nieuwe technologieën worden referenties naar popcultuur afgewisseld met interviews met de meest invloedrijke experts van deze tijd. Capital In The Twenty-First Century toont Piketty’s nieuwe inzichten over de economische geschiedenis en dwingt ieder van ons om de werkelijkheid onder ogen te zien.

Regie: Justin Pemberton
Releasedatum dvd: 18 november 2020.

BLOOD AND MONEY

Jim Reed (Tom Berenger), een gepensioneerde veteraan, is op jacht in het achterland van Allagash in Noord-Maine. Hij ontdekt een dode vrouw met een plunjezak met daarin een grote som geld. De zaken lopen uit de hand wanneer hij een groep criminelen tegenkomt die op zoek is naar het geld van hun casino roof. Terwijl ze elkaar in de loop van een paar dagen jagen, vormt het grimmige en ijskoude landschap een test van wil en overleving waarbij de jager de prooi wordt.

Regie: John Barr
Cast: Tom Berenger, Kristen Hager, Paul Ben-Victor
Releasedatum dvd en Blu-ray: 25 november2020.

A GIRL MISSING

Particulier verpleegkundige Ichiko voelt zich bij de Oisho's bijna een lid van de familie. Ze verzorgt niet alleen de grootmoeder, maar heeft ook een hechte vriendschap met Motoko, de oudste kleindochter. Maar wanneer op een dag Motoko's jongere zusje Maki verdwijnt en niet veel later Ichiko’s neef wordt genoemd als de ontvoerder, ontstaat er een breuk tussen de familie Oisho en Ichiko. Terwijl haar werk- en privéleven lijden onder de media-aandacht, voelt ze de grond onder haar voeten wegzakken. Op kalme wijze onthult regisseur Koji Fukada in A Girl Missing de invloed van de media op een gemeenschap, op het individu, maar ook de schaduwkant van Ichiko, gespeeld door actrice Mariko Tsutsui. Zij maakte ook al indruk in Fukada’s vorige werk Harmonium, dat in 2016 de juryprijs won van het Un Certain Regard-programma in Cannes. Net als in die film, ligt ook in deze intrigerende crime thriller verlies aan de basis van waanzin, wraak en verlangen.

Regie: Koji Fukada
Cast: Mariko Tsutsui, Mikako Ichikawa, Sosuke Ikematsu, Hisako Ookata
Releasedatum dvd: 25 november2020.

LILLIAN

De mysterieuze verdwijning van Lillian Alling in 1927, inspireerde Andreas Horvath tot deze epische road movie. Wanneer de ‘American Dream’ van een Russische immigrante niet uitkomt, besluit ze van New York naar huis te lopen. Een kroniek van een langzame verdwijning. In dit boeiende drama, fictief maar toch geschoten als een documentaire, is het verhaal omgezet in een eigentijdse setting. Het uitgangspunt voor de film was het verhaal van een Russische vrouw die in New York City woonde, en die op een dag op pad ging om terug te lopen naar haar thuisland. Het was slechts per ongeluk dat ze werd ontdekt door werklui in het Canadese boreale woud. Ondanks hun waarschuwingen vervolgde ze haar mars alleen naar de Beringstraat. Haar naam was Lillian Alling, het jaar was 1927. Tot op de dag van vandaag wordt ze nog steeds als vermist beschouwd. Haar vastberadenheid fascineerde de regisseur en het idee voor Lillian achtervolgde hem al 15 jaar. Lillian is een betoverende roadmovie die tegelijk een portret van het Amerikaanse materialisme is, gezien door de ogen van een vrouw, gespeeld door de fascinerende actrice Patrycja Planik.

Regie: Andreas Horvath
Cast: Patrycja Planik
Releasedatum dvd: 25 november2020.

UNHINGED

Wanneer Rachel, een alleenstaande moeder, wordt opgehouden in het drukke verkeer door een trage chauffeur voor haar, laat ze toeterend haar onvrede blijken. Niks ongewoons in Los Angeles, waar gefrustreerde bestuurders zich maar al te vaak af reageren op anderen in het verkeer en zeker wanneer het verkeer muurvast zit. Rachel kan alleen niet vermoeden dat de man (Russell Crowe) waar ze zich net aan ergerde een gevaarlijke psychopaat is die haar niet zo maar zal laten gaan.

Regie: Derrick Borte
Cast: Russell Crowe, Caren Pistorius, Gabriel Bateman
Releasedatum dvd: 30 november 2020 (Nederland), 16 december (Vlaanderen)