:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2020
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2020
Bron: Lumière - Datum: 2020-10-22 - Geplaatst door: Werner
ABOUT ENDLESSNESS

Met About Endlessness vult Roy Andersson zijn oeuvre aan met een reflectie over het menselijke leven in al zijn schoonheid en wreedheid, zijn pracht en banaliteit. Volledig in gekende stijl rijgt Andersson de melancholische vignetten aan elkaar en won daarvoor de Zilveren Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Releasedatum dvd: 20/11/2020

THE PIANO

All time classic van Jane Campion, in gerestaureerde versie.

De Gouden Palm was slechts het startschot. De film reeg in 1993 de goeie recensies aaneen en vulde de bioscopen. Het grote publiek omarmde ineens de minimalistische muziek van de Britse componist Michael Nyman. De Nieuw-Zeelandse Jane Campion won een Oscar met haar scenario, Holly Hunter met haar hoofdrol en de amper elfjarige Anna Paquin met haar bijrol.

Midden 19e eeuw. De stomme Ada trekt samen met haar dochtertje en piano naar Nieuw-Zeeland voor een gearrangeerd huwelijk met de rijke landeigenaar Stewart, maar wordt al snel begeerd door een lokale arbeider op de plantage, George.

Releasedatum dvd en Blu-ray: 20/11/2020

DE SPIEGEL

De Spiegel, Andreï Tarkovsky’s meest persoonlijke werk, in een unieke restauratie!

Een stervende man van in de veertig blikt terug op zijn verleden. Zijn kindertijd, zijn moeder, de oorlog, persoonlijke momenten en dingen die vertellen over de recente geschiedenis van de hele Russische natie.

Releasedatum dvd en Blu-ray: 20/11/2020


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron